Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΕυρωΤουρκικά (πρώην ΕλληνοΤουρκικά) MEDITERRANEAN

Τουρκική απόβαση π.χ. στην Λήμνο; Τί θα ισχυριστούν οι όποιας πολιτικής απόκλισης (Αριστερής ή Δεξιάς) διεθνιστές (π.χ. οι φεντεραλιστές/οικουμενιστές) εδώ (στην Ελλάδα) μόλις η Τουρκία κινηθεί (στρατιωτικά) π.χ. στο Καστελλόριζο ή π.χ. στο Αγαθονήσι; Θα υποστηρίξουν την άποψη ότι η Τουρκία επιχειρεί να αρπάξει ελληνικό εθνικό έδαφος;

➤ Ελληνικό εθνικό έδαφος είναι π.χ. η Λέσβος, η Κως, η Σάμος που αποικίζονται αδιάκοπα- συστηματικά μετά το 2014;

➤ Ελληνικό εθνικό έδαφος είναι η ενδοχώρα, (της Ελλάδας), στην οποία μεταφέρονται δίκην εποίκων οι άποικοι π.χ. από την Λέσβο; 

Ή θα βαφτιστεί ελληνικό εθνικό έδαφος η κατ’ επίφαση μετά το 2014 αυτή διεθνής/ευρωπαϊκή και κατ’ ουσία αλλοεθνής, (π.χ. των Η.Π.Α., π.χ. του Ισραήλ), επικράτεια 
- (κατ' όνομα ελληνική επικράτεια) - έ;

Με εισβολή στο Γ΄Ράιχ ή στην ΕΣΣΔ θα μοιάζει τυχόν εισβολή στην ΕΕ μα κι’ από χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ;

Ευρω-Τουρικά (Ι) Δεν είναι, απλώς, δύσκολο, είναι αδύνατον και έθνος - κράτος να μην είναι πια η Ελλάδα και εθνικό κίνδυνο να αντιμετωπίσει σήμερα - αύριο.

✽ ✽ ✽

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης.” 3η Μαρτίου 2020, Κήποι Έβρου. (Πηγή: εφ. “Το Βήμα” 3/3/2020)

Νίκος Δένδιας: “Η Ε.Ε. πρέπει να αποφασίσει τι σχέση θέλει με την Τουρκία. Οι ίδιοι οι Ευρωπαΐοι δεν έχουμε λάβει μια σταθερή απόφαση για την πορεία που θέλουμε να έχουν οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

(…) 

Είμαστε υποχρεωμένοι να επιδιώξουμε μία μεταβολή της τουρκικής κοινωνίας προς την Ευρώπη. Διαφορετικά, πρέπει να κινηθούμε σε μία λογική Ευρώπης - φρουρίου.”  2α Δεκεμβρίου 2020, εφ. “Το Βήμα” - (συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στον Άγγελο Αλ. Αθανασόπουλο).

Νίκος Μηταράκης Για “θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης” κάμει λόγο, αναφερόμενος στο Αιγαίο Πέλαγος, στο από 6ης Δεκεμβρίου 2020 Άρθρο του στην εφ. “Το Παρόν (της Κυριακής)” ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. 

✽ ✽ ✽

Ευρω-Τουρικά (ΙΙ) Το τι δεν είναι η Ελλάδα μετά το 1993, (= μετά την ένταξή της στην Ε.Ε.), πόσω μάλλον μετά το 2002, [μετά την ένταξή της “από το παράθυρο”, (= με επίπλαστα δημοσιονομικά στοιχεία), στην “Ευρωζώνη”], αποκρύπτεται με δηλώσεις σαν τις προαναφερόμενες, όχι η διπροσωπία της Άγκυρας - (όχι η διγλωσσία της επίσημης πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας). Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι πια έθνος - κράτος “γίνεται γαργάρα” με δηλώσεις σαν τις ανωτέρω, όχι η επιδίωξη της Τουρκίας να ενταχθεί, (κι’ αυτή), στην Ε.Ε.

Άπαξ το χάνει το κεφάλι του ένας άνθρωπος, όχι π.χ. κάθε Τρίτη

“Αλλά άντε και πες” ότι καλεί π.χ. ο Γ.Α.Π. ή ο τάδε ή δείνα ευρωN.At.O.κομμουνιστής, (π.χ. ο Α. Τσίπρας), το ακροατήριό του σε εθνική -αν είναι δυνατόν!- αντίσταση (!!)

➤ Είναι έθνος η Ε.Ε. πόσω μάλλον ο Ο.Η.Ε.;

➤ Ή είναι έθνος το N.At.O., πόσω μάλλον η C.I.A.?

Προπαγάνδα είναι π.χ. το να είσαι ιερόδουλος και να ισχυρίζεσαι ότι διατρέχεις κίνδυνο απώλειας της παρθενίας σου! Σ’ όποιον τόπο ή σ’ όποια εποχή σε γνωρίζουν λίγοι είναι προπαγάνδα ένας τέτοιος ισχυρισμός, όμως, όχι εκεί ή τότε, (ό)που “σε ξέρουν κι’ οι πέτρες”! Τον έλληνα ένας έλληνας, πόσω μάλλον έναν π.χ. ιουδαίος πράκτορας της N.K.V.D. ή της C.I.A. δύνανται να τον υποδύεται αν γνωρίζουν λίγοι το πραγματικό ποιόν του, όχι αν ξέρουν άπαντες ότι είναι ξενοκίνητος. (Όταν - όπου ξέρουν όλοι π.χ. ότι μία κυρία είναι ιερόδουλος, όλο και κάποιος, εξ αυτών, θα γελάσει αν την ακούσει να λέγει: “φοβάμαι μην διαρραγεί ο παρθενικός υμένας μου”!) Έως το 1989/1991 ήταν άγνωστο στους πολλούς (κι’) εδώ, (στην Ελλάδα), το κοινό ξένο αφεντικό π.χ. των Νίκου Ζαχαριάδη και Στυλιανού Παττακού και των επιγόνων, (των πολιτικών), αυτών, όχι έκτοτε. (Σήμερα γνωρίζει ακόμη κι’ η γιαγιά σου, κατά το λαϊκώς λεγόμενο, τον αγώνα που έκαμε η C.I.A. για να δικαιώσει τον αγώνα του Ε.Α.Μ. όσον αφορά στην "Βόρεια Μακεδο"C.I.A.)

Εθνικός για την Ελλάδα κίνδυνος είναι π.χ. το ν’ αντικατασταθεί η Ελληνική από την Τουρκική Αστυνομία στην Λέσβο, όχι το ν’ αντικασταθεί η Frontex, πόσω μάλλον η Mossad από την Τουρκική Αστυνομία εκεί. Δεν είναι λιγότερο ξένος ο μέσος χωροφύλακας της Frontex στην Μυτιλήνη από τον μέσο τούρκο στρατιώτη “απέναντι”, (π.χ. στην Σμύρνη).

➤ Γιατί, λοιπόν, να μην γίνει διοικητής στην Μόρια ο δεύτερος;

➤ Δεν έχει γίνει διοικητής π.χ. σε μονάδα του N.At.O. στην Ελλάδα (π.χ. στην Λάρισα) και τούρκος;

Σε εναέριο, θαλάσσιο, χερσαίο χώρο, (περιοχή), στον οποίο, (χώρο), επικρατεί ελληνικό ή τουρκικό εθνικό δίκαιο είναι δυνατόν να επικρατούν ΕλληνοΤουρκικές διαφορές, όχι σε πεδίο, (π.χ. έδαφος), στο οποίο επικρατεί κατ’ επίφαση διεθνές ή ευρωπαϊκό και κατ’ ουσία αλλοεθνές, (π.χ. των Η.Π.Α.), δίκαιο.

Αμμόχωστος 2020 Ή στα δικαστήρια της Ε.Ε. υπάγεται ο μέσος κάτοικος π.χ. της Αμμόχωστου ή στα δικαστήρια της “Β. Κύπρου” τυπικά, της Τουρκίας ουσιαστικά. Από την στιγμή που η Κύπρος έγινε χώρα - μέλος τής, λεγόμενης, “Ευρωζώνης”, το κέντρο της πραγματικής πολιτικής εξουσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι οι Βρυξέλλες, (δεν είναι η Λευκωσία). Ο όρος “ΤουρκοΚυπριακές διαφορές”, κατά συνέπεια, είναι αβάσιμος - (ΕυρωΤουρκικές είναι και οι συγκεκριμένες διαφορές). ΕλληνοΤουρκική Δημοκρατία στην Κύπρο, (βλ. π.χ. Σχέδιο “Ανάν”), σημαίνει: ● ή έξοδο της Κύπρου από την Ε.Ε. ● ή ένταξη στην Ε.Ε. και της Τουρκίας, (γιατί, η Άγκυρα κυβερνά στα Κατεχόμενα: Π.χ. το επίσημο νόμισμα στο Ψευδοκράτος, η τουρκική λίρα είναι.)

Ατού για την μεν Αθήνα φαντάζει η Ε.Ε. για την δε Άγκυρα ο Ο.Η.Ε. όσον αφορά στο Κυπριακό, μα, “ή μετάφραση, ή ωραία ή πιστή (θα) είναι, (δεν γίνεται“κι’ ο σκύλος να χορτάσει κι’ η πίτα να παραμείνει ακέρια” …)…: Για “τον Καίσαρα” (= για το U.S. Department of State - π.χ. για την Jane Holl Lute) είναι “σίγουρο χαρτί” το διπλό αδιέξοδο, όχι για τους υποτελείς… 

Θεωρία ασκούμε όποτε μιλάμε για πολυεθνικό 
(= ευρωπαϊκό ή διεθνές) έδαφος. Θεωρία “τραβηγμένη από τα μαλλιά” μάλιστα γιατί σοβιέτ (= υπερεθνικό διευθυντήριο) νέου τύπου είναι η Ε.Ε., δεν είναι ξεκάθαρος κύριος (= ιδιοκτήτης) εθνικής γης (= περιοχής στην οποία διαμένουν άνθρωποι της τάδε φυλής ή εθνικότητας).

Τάσσος Παπαδόπουλος
Τάσσος Παπαδόπουλος

Όπως σε όλα, έτσι και στον χώρο, (τον ζωτικό), έτερον θεωρία, εκάτερον πράξη. Το πολυεθνικό ή ευρωπαϊκό “κατά τας Γραφάς (= στα χαρτιά)” έδαφος, μετατρέπεται, γρήγορα - εύκολα, σε επικράτεια άλλου έθνους, (σε ξένη επικράτεια), στην πράξη - ξαναδές π.χ. Μόρια ή θυμήσου π.χ. Ειδομένη.

Το Έδαφος που ελέγχουν: 

➤ εξωτερικά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

➤ εσωτερικά τα Ελληνικά Σώματα Ασφαλείας

είναι ελληνικό εθνικό έδαφος, όχι το έδαφος που, τόσο εξωτερικά, όσο κι’ εσωτερικά, ελέγχουν πολυεθνικά μισθοφορικά ένοπλα τμήματα - σώματα.

Ούτε τα προσχήματα... Ο “Φαρισαϊσμός” (= η υποκρισία), αναφορικά με την …αδυναμία, (δήθεν αδυναμία), διάκρισης του εθνικού από το τάχα πολυεθνικό και στην ουσία αλλοεθνές έδαφος, είναι ο κανόνας, σήμερα - (δεν είναι η εξαίρεση). “Σπουδάζουν παιδιά, προικίζουν κόρες”, κατά το λαϊκώς λεγόμενο, όσοι, όσες αμείβονται, στις μέρες μας, για να καταγγέλλουν, αφενός π.χ. τον φιλοτουρκισμό των ισπανών ή των γερμανών εξαγωγέων όπλων, αφετέρου π.χ. την αξιοποίηση, από πλευράς Μ.Κ.Ο., από πλευρά Άγκυρας, από πλευράς δουλεμπόρων, των Συνθηκών (και) της Ε.Ε., περί προσφύγων, ασύλου, μετανάστευσης, βίζας κ.λπ....

Το έδαφος που ελέγχουν πολυεθνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έδαφος πολυεθνικών (εταιριών: π.χ. τραπεζών, π.χ. βιομηχανιών), δεν είναι εθνικό έδαφος:

➤ Ούτε εθνικό έδαφος πρόκειται να χάσει, (αν χάσει έδαφος),

➤ ούτε εθνικό έδαφος πρόκειται να κερδίσει, (αν κερδίσει έδαφος),

μία χώρα η οποία τυπικά και μόνο παραμένει, (ακόμη), έθνος - κράτος.

Όσο εύκολο ήταν το 1922
τόσο δύσκολο θα είναι το 2022
για την Τουρκία

Ιδιοτελής ο φιλοτουρκισμός Βόννης και Μαδρίτης λέει η …ανδιοτελώς φιλοαμερικανική, φιλοσημιτική Αθήνα

A. Merkel and P. Sánchez Ιδιοτελής ο φιλοτουρκισμός της Βόννης… Ιδιοτελής ο φιλοτουρκισμός της Μαδρίτης… Εξάγει όπλα στην Τουρκία η Γερμανία… Εξάγει όπλα στην Τουρκία η Ισπανία…

Έτσι λένε τον τελευταίο καιρό… Ποιοί;

➤ Μεταξύ άλλων κι’ αυτοί οι οποίοι άλλοτε βλέπουν σύνορα π.χ. στην θάλασσα κι’ άλλοτε όχι; Όπως π.χ. ο Αλέξης Τσίπρας;

➤ Μεταξύ άλλων κι’ αυτοί οι οποίοι άλλοτε θεωρούν εθνικά κι’ άλλοτε διεθνή ή ευρωπαϊκά τα σύνορα; Όπως π.χ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Όπως π.χ. ο Josep Borrell?

Ανιδιοτελώς πάσχουν (;) οι μεν από εκ περιτροπής μυωπία, οι δε από εκ περιτροπής αντίληψη;

Υπάλληλοι υπεράνω χρημάτων; Ανιδιοτελείς οι φιλοευρωπαίοι έλληνες του 2020;

➤ …Μήπως ήταν π.χ. κι’ ο φιλοευρωπαίος την δεκαετία του ΄60, αντιευρωπαίος την δεκαετία του ΄70,  φιλοευρωπαίος την δεκαετία του ΄80 Ανδρέας Παπανδρέου ανιδιοτελής σαν τέτοιος, (σαν …αναποφάσιστος);

➤ Ανιδιοτελείς οι φιλοΝΑΤΟϊκοί συντηρητικοί έλληνες του 1969;

➤ Ανιδιοτελείς οι φιλοΝΑΤΟϊκοί προοδευτικοί έλληνες του 2019;

ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤ’ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Ανιδιοτελώς είναι φιλοΔυτικός πάντα -(τόσο όταν “υπάρχει” όσο κι’ όταν δεν “υπάρχει” Ανατολή!)- όποιος άνθρωπος δηλώνει πατριώτης εδώ (στην Ελλάδα);

1963 Επαγγελματίες πατριώτες των Η.Π.Α. στην Θεσ/νίκη Ανιδιοτελώς δημιούργησαν και συντήρησαν εθνικό στο όνομα κι’ αλλοεθνές -made in USA, για την ακρίβεια- στην χάρη, παρακράτος οι οργανώσεις “εθνικοφρόνων” μετά το 1949 (κι’) εδώ στην Ελλάδα;

2016 Επαγγελματίες φιλάνθρωποι του Ισραήλ στην Λέσβο Ανιδιοτελώς δημιούργησαν και συντηρούν διεθνές στο όνομα κι’ αλλοεθνές -made in USA, για την ακρίβεια- στην χάρη, παρακράτος οι “μη κυβερνητικές” οργανώσεις μετά το 1989 (κι’) εδώ στην Ελλάδα;

Υλιστές με ηθικό πλεονέκτημα (!) Περίεργο… Ουδέποτε π.χ. ένας γερμανόφιλος ή ρωσόφιλος πολωνός υπήρξε ανιδιοτελής. Για υλικούς λόγους γίνεται, εξάλλου, δωσίλογος ο τάδε ή η δείνα, (όχι για ηθικούς λόγους).

Κι’ είναι ανιδιοτελείς οι αμερικανόφιλοι, πόσω μάλλον οι φιλοσημίτες π.χ. έλληνες ή άραβες ή κινέζοι; Γιατί; Ή …μήπως είναι φτωχά όσα Κέντρα πληρώνουν…ανιδιοτελείς για να μην μοιάσουν, (τόσο οι επικεφαλείς των Κέντρων αυτών, όσο κι’ οι …ανιδιοτελείς υπηρέτες τους), στους φτωχούς, (“δούλεψε φτωχέ να μην σου μοιάσω”) - ε;

Atlantic Council Όση και να είναι η αύξηση των εισαγωγών όπλων στην Τουρκία, τα τελευταία χρόνια, δεν αρκεί, (αυτό, σαν γεγονός - από μόνο του), για να θεωρηθεί κίνδυνος - πιθανός κίνδυνος το 2021 η Τουρκία. Η αύξηση και μάλιστα η κατακόρυφη αύξηση των εξαγωγών όπλων στην Τουρκία, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ναι, αρκεί, (σαν ένα ακόμη γεγονός), π.χ. για να εκτιμήσουν την 16η Δεκεμβρίου 2020 οι Mathew J. Burrows, Robert A. Manning από το atlanticcouncil.org ότι “Neo-Ottoman Turkey goes more rogue”.

“Neo-Ottoman Turkey goes more rogue”
Σκοπίμως υπερβολική η ΑνασταCIA Ο μεγαλύτερος για τον μέσο άνθρωπο - πολίτη όποιας χώρας, (του Κόσμου), κίνδυνος και τον επόμενο χρόνο, (2021), είναι το να μετατραπεί και επίσημα, πια, ο πλανήτης, (Γη), σε αχανή - ανοιχτή, (π.χ. για την N.S.A.), αγορά 
- κοινωνία… Όπως όλοι, σχεδόν, οι Αναλυτές στις κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών των Η.Π.Α., ωστόσο, έτσι κι’ αυτοί που συμμετέχουν στις λεγόμενες Δεξαμενές Σκέψης της μητροπολιτικής Δύσης, (στο Atlantic Council, εν προκειμένω), “δεν βλέπουν κάτι το ανησυχητικό, (για τους γύρω τους), στον καθρέφτη τους”. Την κλιματική αλλαγή, φερειπείν, αναδεικνύει σε κίνδυνο και δη μείζον, (κίνδυνο), κάθε χρόνο, “όλος ο καλός ο κόσμος”, όχι το ενδεχόμενο να μετατραπεί και επίσημα, πια, ο πλανήτης, (Γη), σε Ε.Σ.Σ.Δ. ή Γ΄Ράιχ. Δεν αναγνωρίζεται καν σαν κίνδυνος η παγκόσμια μαζική επιτήρηση απ’ όσους/ες την ασκούν ή, απλώς, την επικροτούν. Πού το παράδοξο; 
______________

Αλλά “κι’ εκεί που βλέπει κινδύνους - επιμέρους κινδύνους, (π.χ. στην περιφέρεια), η ΑνασταCIA, δεν βλέπει πάντα τα πάντα - εξαρτάται, (…)”. Αναμφίβολα είναι κίνδυνος για το Ισραήλ η εθνική ανεξαρτησία της Τουρκίας -[το Ισραήλ, εξάλλου, επιδιώκει να ελέγξει το σύνολο της Μέσης Ανατολής, (και το Ιράν και την Συρία), οπότε, θα αποσταθεροποιήσει, συνολικά, τον Κόσμο], μα, αποπειράται, όντως, ο Recep Tayyip Erdoğan “να γυρίσει την πλάτη του” στην Δύση; Ε, όχι, δα, (τουναντίον, μάλιστα...), οπότε, τον εαυτό και την χώρα του, (τον λαό του), απειλεί -αν απειλεί κάποιους- ο νυν πρόεδρος της Τουρκία, όχι τον δυτικό 
…πολιτισμό…

Πέντε (5) εταιρίες με έδρα την Τουρκία και μεγαλομέτοχο ή σημαντικό μέτοχο το εκεί Δημόσιο (το τουρκικό κράτος) συμπεριέλαβε το Defense News στον κατάλογο με τις 100 μεγαλύτερες σε έσοδα αμυντικές βιομηχανίες στον Κόσμο το 2019:

1) Aselsan A.S.

2) Turkish Aerospace Industries

3) STM Savunma Teknolojileri Muhendislik ve Ticaret A.S.

4) BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S.

5) Roketsan

“Αποικία” Lockheed Martin Στην Ελλάδα; Ποιά η πορεία της αμυντικής βιομηχανίας μιας χώρας που συγκαταλέγεται σε μόνιμη, σχεδόν, βάση στις 30 - 40 χώρες με τις περισσότερες, (εν σχέση με τις άλλες χώρες, στον Κόσμο), δαπάνες για άμυνα, (στρατιωτική);

➤ Οι εισαγωγές όπλων αυξήθηκαν κατακόρυφα τα τελευταία 30 - 40 χρόνια στην Ελλάδα, όχι οι εξαγωγές όπλων. Ανιδιοτελώς συνέβη αυτό και δη σε μια τέτοια χώρα, (με διαρκή την ανάγκη για πολλές - μεγάλες αμυντικές δαπάνες) - έ;

➤ Η εξάρτηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την αλλοεθνή βιομηχανία οπλικών συστημάτων, (αμυντικού υλικού), κατέστη, σχεδόν, πλήρης, στο μετα-Σοβιετικό, λεγόμενο, διεθνές τοπίο, (μετά το 1991…)… Τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι γίνεται λόγος για χώρα που φιγουράρει συνεχώς μεταξύ των χωρών - μελών του N.At.O. που δαπανούν σημαντικό επί του Α.Ε.Π. τους ποσοστό για άμυνα. Σε τί είναι ασύμφορη, (οικονομικά), μια τέτοια, (απόλυτη, σχεδόν), εξάρτηση για τους ηγέτες όσων πολιτικών χώρων εξασφαλίζουν, ακριβώς, την εξάρτηση αυτή; Σε επίπεδο βάσης αυξάνει τσάμπα - δωρεάν, (χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα), τον τζίρο της βιομηχανίας οπλικών συστημάτων των πρώην και νυν αποικιοκρατικών δυνάμεων, (π.χ. του Ην. Βασιλείου), η Πέμπτη Φάλαγγα μέσα σε κάθε χώρα “μπανανία” στην Δύση, όχι σε επίπεδο κορυφής…

S-400 and NATO? “Μίζες” π.χ. από την Siemens η Αριστερά στην Ελλάδα καταγγέλλει αφότου τα στελέχη της έκαμαν πολυετή - σθεναρό αγώνα για να μην αναπτυχθεί ανάλογη μονάδα, (βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας), στην Ελλάδα. Ή, πιο σωστά, για να “κατεβάσει ρολά” η βιομηχανία στην Ελλάδα σε κάθε κλάδο - προπαντός σε τέτοιους, (εξαγωγικής κατεύθυνσης), κλάδους… Κι’ η Αριστερά, άλλωστε, από το εξωτερικό “ψωνίζει” όποτε κυβερνά στην Ελλάδα. (Δεν παράγονται π.χ. ραντάρ στην Ελλάδα για να “ψωνίσει” από το εσωτερικό). Μόνο που η Αριστερά παραγγέλνει από Η.Π.Α. ή από Ισραήλ ή έστω από Ηνωμένο Βασίλειο τις σπάνιες φορές που υπερψηφίζει αμυντικές δαπάνες, (τότε, δηλαδή, που κυβερνά), όχι από αλλού. (Όπως οι νεοφιλελεύθεροι, έτσι και οι κομμουνιστές, πόσω μάλλον οι αναρχικοί, από New York ψωνίζουν και στην The, στην New, στην York, στην Times ομιλούν…)...

“How the newborn Soviet state took capitalist help and hushed it up” του Boris Yegorov στο rbth.com (Russia Beyond the Headlines) Μα και η Ε.Σ.Σ.Δ. με την βοήθεια των Η.Π.Α.  εκβιομηχανίστηκε τις δεκαετίες του ΄20 και του ΄30, πόσω μάλλον την δεκαετία του ΄40… Για την ακρίβεια, με την βοήθεια της εβραϊκής “ευωδιάς” Η.Π.Α. - βλ. π.χ. Albert Kahn…)…

Ο Recep Tayyip Erdoğan? Δεν παραγγέλνει από αλλού; Και βέβαια, παραγγέλνει π.χ. κι’ από Ρωσία.

Ναι, μα,

➤ θέλει να βάλει στην Ε.Ε. την Τουρκία

➤ ενώ κι’ από το N.At.O. δεν θέλει να βγάλει την Τουρκία

ο R. T. Erdoğan.

Οπότε; Τί εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, ο σημαντικός, πράγματι, βαθμός απεξάρτησης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από την αλλοεθνή βιομηχανία οπλικών συστημάτων, (αμυντικού υλικού), που, αποδεδειγμένα επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια;

Όπλο κατά ποίου, (εξωτερικού εχθρού της Τουρκίας), είναι π.χ. οι S-400 στην Τουρκία, με την Τουρκία να παραμένει χώρα - μέλος του N.At.O.?

Κύπρος S-300  Δεν είναι κατά περίπτωση μύθος ο μύθος του ελεύθερου - δήθεν ελεύθερου διεθνούς εμπορικού ανταγωνισμού. “Όποιος και να βγει από τον λεγόμενο ελεύθερο, (Δυτικό), Κόσμο, στην διεθνή αγορά, για ψώνια, δύναται θεωρητικά και μόνο να ψωνίσει από παντού - (όχι και στην πράξη).” Προμηθεύτηκε π.χ. και η Κύπρος, (η Κυπριακή Δημοκρατία), κινητό πυραυλικό αντιεροπορικό σύστημα από την Ρωσία, (τους S-300, για την ακρίβεια), κάποτε, (…), μα, “ανάθεμά και χάρηκε τα ψώνια που έκαμε…”… Δεν είναι πραγματικοί - αληθινοί, (γνήσιοι), Δεξιοί, (δηλαδή, εθνικά και μόνο φιλελεύθεροι), οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι. Είναι, αφενός διεθνιστές, αφετέρου, τύποις φιλελεύθεροι, ουσία σοσιαλιστές, (= κρατιστές - φασιστοειδή). Όχι, τώρα, από παλιά, ή, πιο σωστά, εξαρχής, (από την εποχή της κλασικής αποικιοκρατίας). Π.χ.: Θα ήταν δυνατόν να “κοπεί” στα δύο η Κύπρος το 1974 με ελεύθερες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας; Με εργαλείο ένα σοβιέτ, (= υπερεθνικό διευθυντήριο), όπως είναι το N.At.O. “τραβήχτηκε” πίσω η μία χώρα - μέλος του ΒορειοΑτλαντικού Συμφώνου, (η Ελλάδα), ή, (αντίθετα), “σπρώχτηκε” μπρος η άλλη χώρα - μέλος του Β/Ατλαντικού Συμφώνου, (η Τουρκία), το 1974 στην Κύπρο… Με ανάλογο εργαλείο, [σοβιέτ, (= υπερεθνικό διευθυντήριο)], δεν θα διανεμηθούν εδάφη π.χ. (και) στους κούρδους, αύριο - μεθαύριο;

Θα είναι δύσκολο το 2022 για την Τουρκία και για τον Ερντογάν

Οι ηλίθιοι Παντού - πάντοτε, (με κάθε αφορμή), ισχύει το “ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι”. Απόδειξη (και) η επικαιρότητα: Δεν υπάρχει μωρός (ανόητος - βλάκας) που να μην χαίρεται όταν χρέη παγκόσμιου χωροφύλακα παύει να εκτελεί ένας μωρός… Προπαντός σήμερα - σε καιρό, δηλαδή, που δεν υπάρχει αντίπαλο δέος στην παγκόσμια κονίστρα (!)…

Αν, συνεπώς, σταθεροποιηθεί, (στον Λ. Οίκο, στην Γερουσία, στην Βουλή, στην Δικαιοσύνη...), η “νέα” παγκόσμια χωροφυλακή, (οι “Δημοκρατικοί”), -που, δυστυχώς, για όλους μας, απαρτίζεται, κατά κανόνα, από ευφυείς...- τότε, η πολιτική ηγεσία στην Τουρκία, ίσως, περιέλθει σε δεινή θέση… Ανάλογη θα είναι η θέση στην οποία θα περιέλθει ο μέσος τούρκος πολίτης, αφού, το καθεστώς στην γείτονα χώρα είναι προεδροκεντρικό 
- (αυταρχικό)…

ΓαλλοΓερμανικός Άξονας 2022 Επιχειρεί από παλιά, (πριν την 15η Ιουλίου 2016), η Ουάσιγκτον, πόσω μάλλον το Τελ Αβίβ, να “ρίξει” (από την εξουσία - ν’ ανατρέψει) τον Erdoğan. Δεν είναι πρωτοφανές αυτό - (π.χ. κι’ η από 12ης Σεπτεμβρίου 1980 Χούντα Kenan Evren, με την υποστήριξη της ηγέτιδας στο N.At.O. χώρας πέτυχε τα καλύτερα για τις Η.Π.Α., τα χειρότερα για τον μέσο τούρκο πολίτη…) Δεν αποκλείεται να τα καταφέρει (ξανά) ο Λευκός Οίκος μετά το 2021 (αφότου, δηλαδή, ξεπεραστεί η πανδημία Covid-19 καθώς κι’ οι οικονομικές και όποιες άλλες συνέπειές της. Αν, βεβαίως, ξεπεραστούν…)…

Έχει κάμει κι’ ο Erdoğan “ποδήλατο” το μέλλον του, (100% αβέβαιο το μέλλον του), αφού, το 2020, έκαμε, όλους, ανεξαιρέτως, τους ηγέτες στις γειτονικές, στην χώρα του, χώρες, εμφανείς, ή, αφανείς εχθρούς του. Υποτιμώντας, συνάμα, το γεγονός ότι αλλάζει ο πραγματικός επικεφαλής της Ε.Ε. το 2021(“βγαίνει στην σύνταξη” η Angela Merkel).

Πώς θα είναι το επόμενο αντίβαρο (το γερμανικό) στον εκάστοτε πρόεδρο της Γαλλίας; Ή δεν έχει σημασία για την Άγκυρα ο λεγόμενος ΓαλλοΓερμανικός “άξονας” σε καιρό που το Ην. Βασίλειο δεν είναι (πια) μέλος της Ε.Ε.;

Τον έλληνα ή κύπριο πατριώτη και μάλιστα τον μέγα, (“τουρκοφάγο”), τα επτά, αν όχι τα εννιά, στα 10 πολιτικά ενεργούμενα των Η.Π.Α. και του Ισραήλ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, πάντως, θα συνεχίσουν να τον κάνουν έως ότου η Ουάσιγκτον με το Τελ Αβίβ καταφέρουν να ελέγξουν και την Άγκυρα, (την επίσημη πολιτική ηγεσία στην Τουρκία).¹ Μετά, θα υιοθετήσουν κι' αυτοί, (οι μεγάλοι ...πατριώτες), τις θέσεις π.χ. του Γ.Α.Π., του Α.Κ.Ε.Λ., του Χρ. Ροζάκη, του Συ.Ριζ.Α., της Ντ. Μπακογιάννη, των Οικολόγων, του Annan Plan Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κ.λπ., των Αναρχικών - γενικά του US Department of State.)

_____________
¹Εσωτερικός είναι ο εχθρός σε επικράτειες δίχως σύνορα, όπως ήταν (κάποτε) η ΕΣΣΔ. ή το Γ΄Ράιχ - όπως είναι (σήμερα) η ΕΕ, δεν είναι εξωτερικός

Αλλά και για χώρες που δεν είναι μέλη σοβιέτ, 
(= υπερεθνικών διευθυντηρίων), να γίνει λόγος -η Τουρκία, φερειπείν, δεν είναι μέλος της Ε.Ε.- οι τρόποι ελέγχου ίδιοι παραμένουν, (δεν διαφέρουν):

■ Στο εσωτερικό μίας χώρας, αν ελέγχεις και τα δυο μεγάλα -(τα “γωνιακά” λεγόμενα)- “μαγαζιά”, ελέγχεις την χώρα. Πόσω μάλλον αν ελέγχεις την επίσημη πολιτική εξουσία δύο χωρών και μάλιστα γειτονικών και με ιστορία στις διαφορές (τις συνοριακές κ.α.) Τότε, ελέγχεις ολόκληρη την περιοχή…

Κωνσταντίνος Καραμανλής, ΝΑΤΟ
Αποχώρηση από
σοβιέτ
(= υπερεθνικό
διευθυντήριο) 
στρατιωτικού
συνασπισμού.
Αρχές 2016 “έβαλαν στο τσεπάκι τους” και την ηγεσία της Δεξιάς, εδώ, (στην Ελλάδα), Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ. Δεν έχουν μόνο Συ.Ριζ.Α. έκτοτε, έχουν και Ν.Δ. Είναι και τα δύο “μαγαζιά” δικά τους. “Παίζουν” και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση. Εξ ου και η δυσκολία με την οποία πείθουν μετά τον Ιούλιο 2019 για τις διαφορές τους στο οτιδήποτε ο γιος του “εργοδότη” κι’ ο γιος του “εργολήπτη”. 

[Μα δεν διαφέρουν προγραμματικά οι ευρωΝ.At.Ο.κομμουνιστές με τους δήθεν Δεξιούς όπως είναι οι δήθεν πιστοί στον θεσμό του έθνους - κράτους και οι επίσης δήθεν φιλελεύθεροι…

➤ Από το 1968 σ’ ότι αφορά στην ελληνική πραγματικότητα επιδιώκει τα ίδια, η μεν Αριστερά από πλευράς ζήτησης, οι δε δήθεν Δεξιά από πλευράς προσφοράς… 

➤ Οπότε, αν οι ηγεσίες τους χαίρουν αμφότερες και της εκτίμησης της Ουάσιγκτον, τότε, 

ακόμη κι’ οι τυπικές διαφορές τους, (οι διαφορές που δημιουργούνται και συντηρούνται με προπαγάνδα), πείθουν λίγους, για λίγο…]

■ Αν οι Η.Π.Α., πόσω μάλλον το Ισραήλ καταφέρουν να ελέγξουν και την επίσημη πολιτική ηγεσία στην Τουρκία, (αν, δηλαδή, κατορθώσουν να “φάνε” τον Erdoğan), τότε, η Ελλάδα, όπως βεβαίως κι’ η Κύπρος, κινδυνεύουν. Λανσάρεται σαν τεράστιος και μακράς πνοής, ο τουρκικός κίνδυνος, (για τον ελληνισμό σε Ελλάδα, Κύπρο), τα τελευταία χρόνια, μα, πρόκειται για αμελητέο και πρόσκαιρο κίνδυνο, γιατί, τα μετά το 1991 χρόνια είναι καιρός παγκόσμιας κυριαρχίας του ενός -(του “Uncle Sam” συγκεκριμένα)- κι’ ο Erdoğan, δεν ελέγχεται απ’ αυτόν, (τον έναν), που ελέγχεται, τόσο η νυν ηγεσία της Ν.Δ., όσο και η ηγεσία του Συ.Ριζ.Α. “Μαύρη η τύχη” του ελληνισμού “έτσι κι’ ανακτήσει π.χ. το “Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής”, (ήτοι, οι Η.Π.Α., το Ισραήλ, το Ην. Βασίλειο), τον πολιτικό έλεγχο στην Άγκυρα…

text ©2020 yahooxaxaxouxa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP