Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Όλα τα έθνη - κράτη περιττά, με εξαίρεση, οπωσδήποτε, το δικό μου

Κορωναϊός Με κάθε αφορμή καθίσταται απαραίτητος στην εποχή μας ο παγκόσμιος συγκεντρωτισμός εξουσίας. Προπαντός με κάθε αρνητική αφορμή (π.χ. πανδημία). 

Όσο απαραίτητη κρίνεται η αύξηση των δημοσίων δαπανών, (τα έσοδα των εκδοτών δημοσίου χρέους), μετά από κάθε τέτοια, (φυσική ή τεχνητή), καταστροφή, τόσο περιττή, (άλλο τόσο περιττή), κρίνεται η ύπαρξη χωρών, (π.χ. της Ιρλανδίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Παλαιστίνης, της Γερμανίας). 

Όλων των εθνών - κρατών η εξουσία θεωρείται περιττή όμως; Ή εξαιρούνται ένα, δύο, τρία έθνη/φυλές; 

με εξαίρεση, οπωσδήποτε, το δικό μου

“Η κουκουβάγια και η πέρδικα” Λαϊκό παραμύθι (Aνθολόγιο για τα παιδιά του Δημοτικού, μέρος δεύτερο, Oργανισμός Eκδόσεως Διδακτικών Bιβλίων, 1975)


Η μάσκα και τα γάντια θα αποδειχθούν προσωρινά, σε κάθε περίπτωση, 

➤ όχι π.χ. το ηλεκτρονικό εμπόριο

➤ όχι π.χ. η εξ αποστάσεως εργασίας, (τηλεργασία), 

➤ όχι, ενδεχομένως, η μαζική επιτήρηση, (με άλλοθι -πάντα- τον κίνδυνο εξάπλωσης του SARS-CoV-2)

Ούτε π.χ. το ηλεκτρονικό, (100% άυλο), παναμερικανικό ή πανευρωπαϊκό, σε λίγο, τσιγάρο, …συγγνώμη, νόμισμα -(παγκόσμιο, αργότερα, νόμισμα…)… 

“Για να μείνει ήρθε” όποιο μέτρο ή θεσμός (θα) συμβάλλει στην επιβολή άνευ προηγουμένου, (ανεπανάληπτου με τις τρέχουσες τεχνολογικές δυνατότητες), παγκόσμιου συγκεντρωτισμού οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής, πολιτισμικής εξουσίας, (ισχύος).

text ©2020 yahooxaxaxouxa.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP