Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Θέλω ευφυείς δεσμοφύλακες για τα παιδιά μου, εγώ, όχι κουτούς

➤ Δεν υπήρχε τράπεζα δακτυλικών αποτυπωμάτων πριν την δεκαετία του '60 Ποιός έκνομος θλίβονταν ως τότε επειδή π.χ. το F.B.I. δεν είχε (ακόμη) άρτιο και σε τάξη (οργανωμένο) “το φακέλωμα” πολιτών;

➤ Δεν υπήρχαν έως και το 2010 διπλές εξωτερικές πόρτες (θάλαμοι ελέγχου πρόσβασης) σε όλα τα τραπεζικά (υπο)καταστήματα στον ευρωπαϊκό χώρο, (π.χ. στην Ελλάδα). Ποιός σεσημασμένος χαίρεται τώρα επειδή π.χ. μόνον Α.Τ.Μ. δύναται να ξεκαλουπώνει με συρματόσκοινο, (δεμένο σε αυτοκίνητο 4x4);

Όχι μόνο παραβατικός μα π.χ. μαύρος το 1870 να ήσουν έπρεπε να σου λείπει νους για να στενοχωριέσαι επειδή οι Αρχές λειτουργούσαν στην εποχή σου πρακτικά (εμπειρικά - κατά περίπτωση) κι' όχι επιστημονικά [όχι μεθοδικά (όχι συστηματικά)]. Ή δεν είναι ανόητος π.χ. ο κρατούμενος που θέλει την φυλακή του γεμάτη κάμερες, τον δε δεσμοφύλακά του πανέξυπνο και ως εκ τούτου το αφεντικό του (τον εργοδότη του) τετραπέρατο και μ’ όλα τα μέσα (τα υλικά - τεχνολογικά) στην διάθεσή του;

➤ Κι’ όμως, δεν είναι λίγοι στην υφήλιο οι άνθρωποι που οδύρονταν μέχρι (προ)χθές για το γεγονός π.χ. ότι ο Donald Trumb ήταν -σαν πρόεδρος των Η.Π.Α.- “ολίγον τι περίεργος” (στον νου).

➤ Ούτε τώρα (αυτή την στιγμή) είναι λίγοι οι πολίτες π.χ. εδώ, (στην Ελλάδα) που οδύρονται για το γεγονός π.χ. ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βραδύνους κι’ ενδεχομένως (και) “γκαντέμης” (άτυχος).

Τί είναι όλοι αυτοί οι πολίτες, αν όχι βλάκες; 

Ιούνιος 1812, Ιούνιος 1941 Μα πολλοί συνάνθρωποί μας λυπούνται π.χ. και για το γεγονός ότι τόσο ο Ναπολέων Βοναπάρτης, όσο και ο Αδόλφος Χίτλερ, εκστράτευσαν κατά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα (έτσι), τα στρατεύματά τους “να θαφτούν στην παγωμένη λάσπη”! “Ξέρεις να πάει να πει” να στενοχωριούνται δούλοι επειδή ο αφέντης τους “χρωστά πολλά, (τής Μιχαλούς), για να τα έχει 400”;

Όσο πιο ηλίθιος ο τάδε ή δείνα πολίτης, τόσο μεγαλύτερη η λύπη του για τα ολέθρια σφάλματα τού τάδε ή δείνα ηγέτη (!) 

Molière (Μολιέρος)

"A learned fool is more a fool than an ignorant fool. (Μτφ: Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο.)" Molière (Μολιέρος)


Από τον Trump στον Biden

20η Ιανουαρίου 2021 Δεν πρόκειται ν’ αποδειχθεί αδέξιος εξυπηρετητής του μόνιμου και σημαντικότερου παράγοντα αποσταθεροποίησης της Μ. Ανατολής (του Ισραήλ) ο Joe Biden και γενικά οι Δημοκρατικοί (όπως αποδείχθηκε ο D. Trumb). Κι’ αποδεδειγμένα δεν είναι είδηση (= σπάνιο γεγονός) αυτό. (Ανέκαθεν άλλωστε οι Δημοκρατικοί είναι ευφυέστεροι παγκόσμιοι “ανθρωποφύλακες”). Μόνο που έχοντας και στην Γερουσία τώρα, (μετά τον Νοέμβριο 2020 - βλ. 117th United States Congress), την πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί, σηματοδοτούν αυτό ακριβώς:

➤ Την απαρχή της ευφυούς παγκόσμιας (δια)κυβέρνησης.

Γι’ αυτήν δεν πάσχισαν κι’ εξακολουθούν να πασχίζουν πλείστοι όσοι χαζοί “συγκρατούμενοί” μας;

text ©2020 yahooxaxaxouxa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP