Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Επιδόματα ανεργίας αντί μισθών, μαζική επιτήρηση αντί φυλάκισης ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

PLCs and Robots Αρκεί ή δεν αρκεί π.χ. ένας σεισμός ή μία πανδημία ή ένα ηφαίστειο σαν άλλοθι για την λήψη έκτακτων μέτρων παγκόσμιου συγκεντρωτισμού εξουσίας τα οποία, (έκτακτα μέτρα), θα προσλάβουν, (αργότερα), χαρακτήρα μόνιμο;

➤ Οι μηχανές αυτοματισμού είναι περισσότερες π.χ. στην Alpha Bank ή π.χ. στην Eurobank, σήμερα, πάντως, όχι οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Surveillance Robots Market   2017 - 2021

Surveillance Robots Market 

2017 - 2021


➤ Πού, (σε ποιούς κλάδους), θα απασχολείται το 70% και πλέον του ενεργού εργατικού δυναμικού μόλις αρχίσει να ισχύει το ίδιο γενικά, (π.χ. και στα Super Market)?

Όχι, λοιπόν, δεν αρκεί σαν άλλοθι για ανάλογα μέτρα π.χ. ένα τσουνάμι, μία πανδημία, ένα ηφαίστειο - χρειάζεται κάτι παραπάνω/κάτι περισσότερο…

Dollar Collapse (double-dip recession) Στην …αξία της προσδοκίας εδράζεται το δολάριο στην μετά-Bretton Woods εποχή. “Ψυχολογία”, (κλίμα = “αέρας”), είναι η προσδοκία, δεν είναι κάτι χειροπιαστό και πολύτιμο. (Ουδέν τραπεζογραμμάτιο είναι π.χ. αραβόσιτος ή πετρέλαιο, μα, αν είναι και σκέτο χαρτί -ονομαστική αξία ασύνδετη π.χ. με τον χρυσό ή με το ασήμι- τότε, είναι 100% “χαρτί υγείας - χαρτοπετσέτα - χαρτί κουζίνας”).

Ο “κοπανιστός” μετά το '70 αυτός, (νομισματικός), “αέρας”, θα αποδειχθεί -το πιθανότερο- η ψηλότερη “σκαλωσιά” από την οποία θα “πέσουν”, (θα αφανιστούν), εκατομμύρια άνθρωποι που “περισσεύουν”, (= που σπαταλούν φυσικούς πόρους “στον βρόντο”), μετά την Τρίτη, (1969), Βιομηχανική/Τεχνολογική, λεγόμενη, επανάσταση. Ή δεν είναι, (ακόμη, τουλάχιστον), το δολάριο το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα; Αποδεδειγμένα είναι, [οπότε, “στα χέρια” των πολλών “θα σκάσει, (αν σκάσει)”].

IMF Web history

“Financial Intermediation 
and Technology:
What’s Old, What’s New?”


Μass surveillance
Για ποιόν θα συνιστούν κίνδυνο οι πολλοί έπειτα; Μα, δεν είναι τώρα (αυτή την στιγμή) σημαντική π.χ. η ψήφος των αδυνάτων. Μετά από κατάρρευση των θεμελίων της εικονικής οικονομίας θα είναι;

I.R.S. Το τι χρωστά κάθε πολίτης στην Εφορία σήμερα εύκολα - γρήγορα εξακριβώνεται αρμοδίως - κι’ όχι μόνον αρμοδίως…

ECHELON Όπως και το από ποιο σημείο του πλανήτη καλεί τον τάδε ή δείνα τηλεφωνικά - (βλ. GPS συσκευών κινητής τηλεφωνίας)…

VISA Καθώς και το σε ποιο ηλεκτρονικό κατάστημα ψωνίζει, (αγαθά), με το πλαστικό χρήμα του, (με την τραπεζική κάρτα του)…

Ποιός μένει έξω από “το μαντρί”, λοιπόν, τώρα; Ή, πιό σωστά, ποιός επιβιώνει μένοντας έξω π.χ. από το σύστημα “Α.Μ.Κ.Α.” ή π.χ. έξω από το σύστημα “Ι.Β.Α.Ν.” ή, σε λίγο, έξω π.χ. από το σύστημα “Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου", πόσω μάλλον έξω π.χ. από το σύστημα “Biometric Authentication” (δια)μέσω π.χ. R.F.I.D. - (βλ. και νέες ταυτότητες) - ε; 

Επιβιώνεις αν π.χ. θέλεις να συνεχίσεις να ψωνίζεις με μετρητά (= ΑΝΩΝΥΜΑ) και επιβληθεί -δια νόμου, (υποχρεωτική)- αγορά αγαθών, (προϊόντων και υπηρεσιών), ΕΠΩΝΥΜΑ, δηλαδή, μόνο με πλαστικό αρχικά και στην συνέχεια μόνο με άυλο, (= ηλεκτρονικό), χρήμα;

H.S.B.C. (U.K.) Υπάρχεις π.χ. για το τραπεζικό σύστημα, αυτή την στιγμή, αν δεν έχεις κινητό τηλέφωνο; “Για ρίξε μία ματιά” σε μία από τις τράπεζες στις οποίες είσαι πελάτης…

Big Data Σού επιτρέπεται στις μέρες μας π.χ. να συναλλάσσεσαι με τον εισπράκτορα του τραπεζικού συστήματος, (δηλαδή με την φορολογική αρχή), εγγράφως; Ή είσαι υποχρεωμένος “σε” αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικό “αλισβερίσι” με την εκάστοτε διεύθυνση δημοσίων (;) εσόδων; Μπορείς, (σε αφήνουν), να επιλέξεις μεταξύ χάρτου, οθόνης; Αν όχι, γιατί, (υπέρ οικολογίας);

➥ Μόνο το φυσικό περιβάλλον (δια)σώζεται π.χ. με την αποφυγή εκτυπώσεων;

➥ Μόνο το φυσικό περιβάλλον (δια)σώζεται π.χ. με την αντικατάσταση των χάρτινων Βιβλίων των επιχειρήσεων με ηλεκτρονικά;

National Health Service (N.H.S. U.K.) Θα έχουν αύριο - μεθαύριο π.χ. και πραγματικό, (ουσιαστικό), δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο τα τέκνα των τέκνων σου; “Για ρίξε μια ματιά” στην ειδησεογραφία φέτος, πέρυσι, πρόπερσι αναφορικά με τα δεδομένα που μοιράζονται π.χ.:

➥ οι ασφαλιστικές εταιρίες,

➥ οι φαρμακοβιομηχανίες,

➥ οι κρατικές υπηρεσίες…

World government means world dictatorship Δεν είναι, απλώς, αρνητική, είναι κατηγορηματικά αρνητική η απάντηση σε καθένα ερώτημα από τα ανωτέρω. Για ποιόν λόγο, λοιπόν, να συνεχίσει να φορά την θεατρική μάσκα του φιλάνθρωπου ο εκδότης δημοσίου χρέους απ’ εδώ και πέρα; Ποιούς έχει να υπολογίζει, (τί έχει να φοβάται), εφεξής;

algorithms...
ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
ΜΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ 
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας - συνέπειας των πολιτών 

- πελατών κάθε τράπεζας με την χρήση όποιου συστήματος αλγορίθμων κρίνει (σαν) αξιόπιστο η τάδε ή η δείνα συμβουλευτική, (στο τραπεζικό σύστημα), εταιρία, 

είναι, ίσως, το χαρακτηριστικότερο, για “ψαράκια, δίχτυ”. 

Σχετική με το συγκεκριμένο θέμα Έρευνα π.χ. η υπό τον τίτλο “The coming war on the hidden algorithms that trap people in poverty” Έρευνα της Karen Hao, που δημοσιεύτηκε την 4η Δεκεμβρίου 2020 στο MIT Technology Review.

“Πιάνονται” γρήγορα - εύκολα “τα ψάρια” την παρούσα εποχή - προπαντός σε μέρη όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν ψάρια. 

Ή δεν είναι τέτοια μέρη οι πολυεθνικές κοινωνίες; 

Στις πολυεθνικές Η.Π.Α. όπου βρίσκεται το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται το 25% των φυλακισμένων παγκοσμίως, όχι σε χώρα που είναι έθνος - κράτος, ή, σε χώρα που τελεί υπό δικτατορικό καθεστώς. 2.121.600 άνθρωποι ήταν στην φυλακή το Καλοκαίρι και για την ακρίβεια τον Ιούνιο 2020 στις Η.Π.Α. Γενικά η τεχνητή νοημοσύνη “λύνει τα χέρια” στον εισπρακτικό μηχανισμό των τραπεζών ήτοι στην νομοθετική - εκτελεστική εξουσία, (π.χ. στην εφορία), μα, στις πολυεθνικές, ειδικά, κοινωνίες, η τεχνητή νοημοσύνη ανάγει σε θρήσκευμα τον ολοκληρωτισμό. 


Number Portability Administration Center Όποιον αριθμό τηλεφώνου και να πληκτρολογήσεις τώρα στην τάδε ή δείνα ανοιχτή μηχανή αναζήτησης, έχεις, επτά στις 10 φορές, (μπροστά σου), αποτέλεσμα. Εσύ, (ο ερασιτέχνης). Όταν κάμει το ίδιο π.χ. με τον Α.Φ.Μ. ή τον Α.Δ.Τ. του τάδε ή δείνα πολίτη ο ιξ υπάλληλος σε μία κλειστή, (π.χ. κρατική ή π.χ. εταιρική), μηχανή αναζήτησης; Αποτέλεσμα, (μπροστά του), ο επαγγελματίας, δεν έχει τις περισσότερες φορές, έχει πάντοτε, (ακόμη και τότε που “του βγαίνει” κενό…)…

Δαπάνες Παύει να διακρίνει σε δημόσιο και ιδιωτικό τον βίο των μελών της η κοινωνία -(δεν ξεχωρίζουμε πια σε προσωπικά και μη τα δεδομένα ενός εκάστου συμπολίτη μας)- εκεί - τότε (ό)που όλες (ανεξαιρέτως), τις δαπάνες μας υποχρεούμεθα, (κατά νόμο), να τις κάνουμε ηλεκτρονικά. Αντίγραφο της πλήρους λίστας με τα έξοδά μας, (με τα εξοφλημένα και μη χρέη μας), σε μία τέτοια περίπτωση, έχει ο εισπρακτικός μηχανισμός των τραπεζών, (η εφορία). Αν η κεντρική εξουσία ξέρει “που πηγαίνει ακόμη και η τελευταία”, κατά το λαϊκώς λεγόμενο, “δεκάρα σου”, η ζωή σου σαν άτομο το οποίο έχει στοιχειωδώς, έστω, δικαίωμα στην ελευθερία λόγου, πόσω μάλλον έργου, έληξε.

13033 Το ν’ αγοράσει π.χ. από την Amazon φριτέζα ο χρήστης διαδικτύου και κατόπιν ν’ αντικρίζει επί βδομάδες διαφημίσεις με φριτέζες σ’ όποια ιστοσελίδα επισκέπτεται, δεν είναι μόνον εμπορική δυνατότητα, (εκ μέρους των δυνάμεων της προσφοράς στην αγορά). Ενδέχεται ο μέσος χρήστης διαδικτύου π.χ. να κληθεί με mail να ψηφίσει στις αρχαιρεσίες του τάδε κόμματος ή συλλόγου ή ομίλου στο(ν) οποίο είναι μέλος. Θα παραξενευτεί με τον τρόπο πρόσκλησής του αν ουδέποτε έδωσε το e-mail του σε στέλεχος του συγκεκριμένου κόμματος ή συλλόγου ή ομίλου, μα, αναίτια θα παραξενευτεί γιατί:

1. Δικά μας δεδομένα είναι αυτά που δεν χρησιμοποιούμε, όχι αυτά που δεν δίδουμε.

2. Δεν “λύνει” μόνον εμπορικά “χέρια” η ηλεκτρονική συλλογή και ανάλυση ιχνών, στοιχείων κ.λπ., “λύνει” όλα τα χέρια, (και τα αστυνομικά και τα τραπεζικά και τα ασφαλιστικά - όλα, γενικά, τα χέρια…)… 

Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας»...

Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας»...

World Wide Web - March 12, 1989 Τέρας, (γίγαντας/κτήνος)” είναι το κεντρικό σύστημα στο οποίο κατατείνουν/απολήγουν/σωρεύονται τα κύρια ή θεμελιώδη (υπο)συστήματα -(π.χ. τελωνειακό, φορολογικό, ιατρικό, τραπεζικό, εργασιακό, αστυνομικό, ασφαλιστικό κ.α.)- από τα οποία παρατέθηκαν, (ανωτέρω), ενδεικτικά δύο, τρία. Αν καταστεί και επισήμως παγκόσμια η εξουσία, τότε, κατ' ουσία, μιλάμε για παγκόσμιο “GULAG/Auschwitz” σε επίπεδο data (= δεδομένων). Στα χέρια μιας και μόνον, (οικουμενικά!) εποπτεύουσας αρχής; Υπάρχει προηγούμενο τέτοιας, (σε επίπεδο υφηλίου), δικτατορίας; 

State Affairs Commission of North Korea Από την Βόρεια Κορέα κι’ είναι σχεδόν αδύνατη η απόδραση σήμερα.

In-Q-Tel Και θα καταστεί εφικτή η απόδραση από πλανήτη ο οποίος σε πέντε - 10 χρόνια, (από τώρα), θα θυμίζει και επίσημα, πια, παγκόσμια Ε.Σ.Σ.Δ.;

Η κίνηση είναι ζωή,
μείνε ακίνητος για να ζήσεις

Lehman Brothers Ήδη η πλειοψηφία προαυλίζεται (όπως οι κρατούμενοι) στο μπαλκόνι ή στην βεράντα ή στον κήπο του σπιτιού της. Κελιά (φυλακής) είναι οι οίκοι των πολλών 12 χρόνια “τώρα” (μετά το 2008 - βλ. “Lehman Brothers”). Προπαντός αν γίνει λόγος για υπηκόους “μπανανιών” όπως η Ελλάδα που το 2010 υπήχθη και σε ελεγχόμενο χρεοστάσιο πολυεθνικού νομίσματος (!)

Lehman Brothers
 Lehman Brothers

Τον τελευταίο χρόνο και για την ακρίβεια από τον Φεβρουάριο 2020 και μετά -(με αφορμή τον Covid-19)- συνειδητοποίησε ο μέσος πολίτης (κι’) εδώ, (π.χ. σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Χανιά, Βόλο), ότι π.χ.:

➥ το “Netflix” είναι για τους έχοντες,

➥ το “Gamato” για τους μη έχοντες,

➥ το kodi.tv με VPN για τους ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας πρακτικούς, 

σ’ ότι αφορά, πάντα, στην διασκέδαση.

Μόνο που η συγκεκριμένη διασκέδαση, (παρακολούθηση κινηματογραφικών έργων, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών εκπομπών), είναι “εδώ” και δεκαετίες συνήθης π.χ. σε:

➥ σωφρονιστικά καταστήματα,

➥ γηροκομεία,

➥ απομακρυσμένες περιοχές,

➥ μοναστήρια.

Ποιόν απειλούν λοιπόν τώρα όλοι αυτοί οι ανεξαρτήτως ηλικίας υπερήλικες (!) οι οποίοι σώθηκαν από την οικονομική λαίλαπα του 2008 -ξαναδές “Lehman Brothers”- ε;

Απογοήτευση Π.χ. η M.R.B. εμφανίζει, σε πρόσφατη, (δημοσιευμένη την 17η Δεκεμβρίου 2020), δημοσκόπησή της, τους έξι στους 10 έλληνες πολίτες, (ποσοστό 63,8%), απαισιόδοξους, (για την χρονιά που έρχεται). Σε εξίσου πρόσφατες σφυγμομετρήσεις άλλων εταιριών, οι πολλοί, εδώ, (στην Ελλάδα), όχι μόνον δεν περιμένουν κάτι, (ούτε το ελάχιστο), “από τον Άγιο Βασίλη”, μα, φαίνεται να έχουν περιέλθει σε απόγνωση κι’ όχι επειδή “είναι από ζάχαρη, (κι’ έλιωσαν στην βροχή)”, μα, επειδή ταλανίζεται από τον Απρίλιο 2010 (πάνω από μία δεκαετία) ο κόσμος εδώ.

Για ποιόν θα συνιστούν απειλή αύριο - μεθαύριο όλοι αυτοί οι φοβισμένοι, (τρομοκρατημένοι) - όλοι αυτοί οι θλιμμένοι, (π.χ. καταθλιπτικοί) που θα δια(σωθούν) από τον Κορωναϊό ή απ’ όποια άλλη φυσική συμφορά, (π.χ. πανδημία ή π.χ. σεισμό);

Θα αποτελούν κίνδυνο π.χ. για όσους από την φάρα των ιδρυτών - στυλοβατών π.χ. της Lehman Brothers θα αναλάβουν σε λίγο και επίσημα, πια, τα καθήκοντα δεσμοφύλακα των ζωντανών σωματικά μα νεκρών ηθικά, 
(= ανελεύθερων), υποκειμένων;

* * *

Ή απομένουν, (ακόμη), να γίνουν, πολλά, προκειμένου η οικουμένη να περιέλθει και επίσημα, πια, στο περιουσιολόγιο “του λαού του θεού”;

Μόσχα Ή ανάκτηση, (μετά το 2000), του ελέγχου της Ρωσίας εκκρεμεί. Ή δεν είναι γνωστό το ποιοί/ές “βγήκαν από τα ρούχα τους (εκτός εαυτού)” π.χ. μόλις ο Vladimir Putin προσάρτησε την Κριμαία;

Τεχεράνη Ή εισβολή του Ισραήλ στην Συρία, (από νότο), καθώς και η καταστροφή (και) του Ιράν εκκρεμεί, επίσης. Θα καταστεί και επίσημα μετά κτήμα “του λαού του θεού” η Μέση Ανατολή.

Βερολίνο, Πεκίνο Εκκρεμεί κάτι άλλο; Μάλλον, όχι, γιατί, η μεν Γερμανία οδηγείται εύκολα στον όλεθρο σαν “Άτλαντας” του ευρώ, η δε Κίνα ελέγχεται, επίσης, εύκολα, όσο, (για όσο), παραμένει δεξαμενή μηδενικού, σχεδόν, εργατικού κόστους, [τραπεζική (= κομμουνιστική) δικτατορία].

* * *

Εντός της οικίας τους είναι η φυλακή για όσους επιβιώνουν:

➥ από κραχ,

➥ ή από πανδημία,

➥ ή απ’ όποια άλλη συμφορά,

σ’ αυτούς, εδώ, τους καιρούς¹, δεν είναι εκτός, όπως συνέβαινε:

➥ π.χ. το 1918 (εποχή της Ισπανικής Γρίπης)

➥ π.χ. το 1929 (εποχή του Μεγάλου Κραχ στις Η.Π.Α.)

_______________
1989 Αιτιατό
Unemployment benefits 
instead of wages, 
mass surveillance instead 
of imprisonment. 
PART ONE
¹Αυτοπεποίθηση Γιος π.χ. εφοπλιστή έχει αυτοπεποίθηση, όχι γιος ναυτεργάτη. Η ωραία γυναίκα έχει “αέρα” (σιγουριά), όχι η άσχημη. Ότι ισχύει μ’ αυτά (τα φυσικά) προσόντα, ισχύει και με τα επίκτητα. Γιατρός, ξεκούραστα, για παράδειγμα, σπουδάζεις αν π.χ. κληρονόμησες περιουσία, (αν είσαι γιος εύπορου, όχι αν είσαι γιος π.χ. επαίτη). Κουράγιο π.χ. 50.000 ανόητοι ή 50.000 άκομψες (π.χ. υπέρβαρες) έχουν εκεί - τότε (ό)που ομιλούν - δρουν από κοινού. Κεφάλαιο οι πολλοί (οι αδύνατοι) είναι μόνον όπου - όταν συνυπάρχουν (π.χ. σαν κόμμα, πόσω μάλλον σαν Τάγμα). Σε καιρό - τόπο που “τα κοπάδια” δεν χρησιμεύουν, πια, ούτε σαν εκλογικό ποσοστό, ούτε σαν δύναμη οπλιτών - χαφιέδων δικτάτορα, ο κάθε φτωχός, σε προσόντα, άνθρωπος, ομιλεί - δρα, κατά μόνας, (= με μηδέν, από πλευράς του, θάρρος). Για ποιόν συνιστά απειλή “καθένα τέτοιο μυρμήγκι, (= που κουβαλά μόνο του το καθετί)”; Όποιος, (άνθρωπος), έχει χρήμα ή ρώμη επιβιώνει σε φυλακή και μάλιστα ανοιχτή, (χωρίς σύνορα π.χ. για την N.S.A.).

text ©2020 yahooxaxaxouxa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP