…συγγνώμη, σαν περιοχή, ίσως να έχει χειρότερη κατάληξη από την κατάληξη που είχε η Κύπρος, (το 1974)
➤ Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen,
➤ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel,
➤ ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, Josep Borrell,
➤ Π.χ. πάμπολλοι γερμανοί δικαστές υπηρέτησαν, στον ευρωπαϊκό χώρο, μέχρι το 1945 τον Hitler και μετά τον εκάστοτε πρόεδρο των Η.Π.Α....
Το Αιγαίο, ενδέχεται να “κοπεί”, όχι μόνο σε σκοπιανό, σε ελληνικό, σε τουρκικό, (“κομμάτι”), μα, σε περισσότερα, (από δύο - τρία), “τιμάρια”.
Ναι, (δεν αποκλείεται), μα, εξίσου σίγουρο είναι και τούτο:
Η εξουσία στην Τουρκία την παρούσα καμπή δεν είναι στα χέρια αχυράνθρωπων της Ουάσιγκτον ή του Τελ Αβίβ ή του Λονδίνου όπως π.χ. το 1974
Από τα δάνεια της Ελληνικής Επανάστασης στο ΣΕΚΕ κι’ από εκεί στον “Ψηλό” και στον ΓΑΠ
Εν αντιθέσει, οπωσδήποτε, με την Αθήνα:
“Ψηλός” Επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έγινε το πρώτο αποφασιστικό “άνοιγμα” της Ελλάδας στο Ισραήλ
Γ.Α.Π. Επί θητείας Γ.Α.Π. στο υπουργείο Εξωτερικών (Βασ. Σοφίας 1) έγινε το δεύτερο αποφασιστικό “άνοιγμα” της Ελλάδας στο Ισραήλ…
Σε ότι αφορά στο τυπικό σκέλος, γιατί, επί της ουσίας, η Αριστερά, δηλαδή, η πολιτική δύναμη συντήρησης της εξάρτησης, (= του κρατισμού), με δανεισμό, είναι μέσα σε κάθε χώρα η γνήσια φωνή του μέσου πρωινού κερδοσκόπου, (π.χ. τραπεζίτη) κι’ απογευματινού φιλάνθρωπου - εξ ου και “το πρωί κτηνοτρόφος, το βράδυ φιλόζωος”!
Η Αριστερά στην Αθήνα Και φευγαλέα ματιά να ρίξει κάποιος/α στις ιστορικές θέσεις της εν Ελλάδι Αριστεράς για την Τουρκία αντιλαμβάνεται π.χ. γιατί 1000 ένοπλοι τούρκοι (στρατιώτες) είναι φίλοι των ελλήνων πολιτών εν συγκρίσει με έναν διεθνιστή της όποιος (σοσιαλιστικής ή φιλελεύθερης) version.
Η Αριστερά στην Άγκυρα Το ίδιο ισχύει στην Τουρκία με τους εκεί διεθνιστές αν π.χ. γίνει λόγος για το Κουρδικό το οποίο επίσης “καίει” το Ισραήλ.
Δεκαετίες “τώρα” δρα σαν …εθνικιστής, (π.χ. υπέρ των κούρδων), στην Τουρκία και σαν …διεθνιστής, (υπέρ π.χ. των “Γκρίζων Λύκων”), στην Ελλάδα, όποιος εργάζεται για διεθνή (π.χ. για την διεθνή τραπεζική) κι’ όχι για χώρα:
Δεκαετίες “τώρα” δρα σαν …εθνικιστής, (π.χ. υπέρ των κούρδων), στην Τουρκία και σαν …διεθνιστής, (υπέρ π.χ. των “Γκρίζων Λύκων”), στην Ελλάδα, όποιος εργάζεται για διεθνή (π.χ. για την διεθνή τραπεζική) κι’ όχι για χώρα:
Γαλλία, 10η Μαΐου 1940 Υπέρ του Γ΄ Ράιχ -υπέρ της γερμανικής Κατοχής στο Παρίσι για την ακρίβεια- τάχθηκε το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα όσο το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ ήταν σε ισχύ.
Ελλάδα, 2020, 2025, 2030… Υπέρ της …Ελλάδας,
(= υπέρ των Η.Π.Α. - υπέρ του Ισραήλ - υπέρ του Ην. Βασιλείου), τάσσεται π.χ. το Κ.Κ.Ε. ή π.χ. ο Συ.Ριζ.Α. σήμερα που μόνο τυπικά υφίσταται ελληνικό έθνος - κράτος και η Άγκυρα δεν είναι πια ελεγχόμενη από τις Ουάσιγκτον, πόσω μάλλον από το Τελ Αβίβ.
Η αγωνία του Χρήστου Ροζάκη
Για τους λόγους αυτούς, (τους αυτονόητους), είναι υπερβολική το τελευταίο διάστημα, (το χρονικό)
Η ΑΓΩΝΙΑ ελλήνων στην υπηκοότητα κι’ αλλοεθνών (π.χ. γερμανών ή ιουδαίων ή γάλλων) στην εθνικότητα - π.χ. του Χρήστου Ροζάκη
Η ΑΓΩΝΙΑ περιφερειακών πολιτικών φερέφωνων της διεθνούς τραπεζικής, (π.χ. της Ντόρας Μπακογιάννη, π.χ. της Άννας Διαμαντοπούλου)
για τυχόν ενδυνάμωση της Ελλάδας μετά από πιθανή εδαφική επέκτασή της Ανατολικά, (π.χ. στην Κων/πολη).
Από τον Kissinger στον Soros Επιβάλλοντας ο George Soros στο Αιγαίο μετά τον Ιανουάριο 2015 το ίδιo “πάνω - κάτω” status που επέβαλλε ο Henry Kissinger στην Κύπρο πριν το 1974, διασφάλισε
➤ όχι μόνο το μείζον, (τον περαιτέρω εδαφικό κατατεμαχισμό του ελλαδικού χώρου, δοθείσης ευκαιρίας),
➤ μα και το έλασσον, (την μη ενδυνάμωση της Ελλάδα, εάν, τελικά, η Ελλάδα επεκταθεί, εδαφικά, προς Ανατολάς).
Από τον Matthew Nimetz (Κυπριακό), στον Matthew Nimetz (Μακεδονικό) Μετά και την αναγνώριση των Σκοπίων σαν Μακεδονία, (από πλευράς Αθηνών), εξάλλου, ο ελλαδικός χώρος στο μετα-Σοβιετικό, λεγόμενο, παγκόσμιο τοπίο, έχει “κλειδώσει”. Η Βαλκανική, (χερσόνησος), μετά το 2019, είναι στην κυριολεξία “σουρωτήρι” - (ναρκοθετημένη από παντού: βορρά, νότο, ανατολή, δύση, όπως είναι π.χ. η Μ. Ανατολή…)…
18 μήνες πρωθυπουργός στην Ελλάδα, ποιός; Ο τέως υπάλληλος της Rothschild & Cie Banque και νυν πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron φαντάζει πρωθυπουργός στην Ελλάδα σήμερα ή -για την ακρίβεια- μετά τα προηγηθέντα.
Ενάμισι χρόνο στην εξουσία στην Ελλάδα, ποιοί; Στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. αποφασίζεται, επί της ουσίας, τώρα, (την εποχή που διανύουμε τώρα), το αν και σε τι βαθμό η κυβέρνηση της Ελλάδας θα ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα, (της Ελλάδας), αρμοδιότητές της στον τομέα της διπλωματίας και της άμυνας (!)
➤ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel,
➤ ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, Josep Borrell,
μία, τρόπον τινά, Τρόικα, αλλοεθνών, ασκεί την πραγματική, έναντι της Άγκυρας, εξουσία, από πλευράς Αθηνών, όχι η εκλεγμένη (την 7η Ιουλίου 2019) με ποσοστό 39,85 % (158 Έδρες) κυβέρνηση (στην Ελλάδα).¹
___________________________
¹Ούτε τουρκάλα είναι δυστυχώς η ΠτΔ 1986 Σπανίζουν μετά την ένταξη της Ελλάδας από το παράθυρο στην λεγόμενη “Ευρωζώνη”, (2002), οι πρωθυπουργοί - οι κυβερνήσεις, εδώ, (στην Ελλάδα), που δεν είναι όπως ο/η εκάστοτε Πρόεδρος Δημοκρατίας την τελευταία 35ετία: Παράγοντες - όργανα μηδενικής, ουσιαστικά, πολιτικής εξουσίας και δη εθνικής, (πολιτικής εξουσίας). Ή δεν έγινε “διακοσμητικό στοιχείο” ο/η Π.τ.Δ. με το που η εν Ελλάδι κοινοβουλευτική πλειοψηφία το 1986 (Πα.Σο.Κ.) αναθεώρησε το Σύνταγμα; Στον πρωθυπουργό “πέρασαν” έκτοτε όλες οι εξουσίες.
1η Νοεμβρίου 1993 Για λίγο, όμως, καιρό, γιατί, μετεξελίχθηκε σε Ε.Ε. 1/11/1993 η Ε.Ο.Κ. Από το 1993 μέχρι σήμερα, μόνον οι Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς δεν αποδείχθηκαν, (σαν πρωθυπουργοί), υπάλληλοι, (πολιτικοί), των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον σε όλους, ανεξαιρέτως, τους τομείς άσκησης κυβερνητικού έργου.
“Πολίτης του Κόσμου” Δεν κρίθηκε μέχρι πρότινος απαραίτητο, πάντως, το να είναι και ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν τον Γ.Α.Π. ή σαν τον Αλέξη Τσίπρα ή σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ή, έστω, να φέρεται επίσημα, (δημοσίως), σαν να είναι “πολίτης του Κόσμου”. Πράγματι, έλληνας ήταν ο πολίτης που επιλέγονταν μέχρι πρότινος για να καλύψει την θέση του Π.τ.Δ. Ή έστω πολίτης ο οποίος φέρονταν σαν να είναι έλληνας.
Πρ. Παυλόπουλος Μιλούσε π.χ. κι’ ο Προκόπης Παυλόπουλος σαν πολίτης του Κόσμου, αφού, έκαμε, μεταξύ άλλων, νύξη π.χ. για “τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού”. Διεθνής υπόθεση είναι η τραπεζική, εξάλλου, δεν είναι εθνική - (με δάνεια συντηρείται κρατισμός, δηλαδή, φασισμός). Διεθνής υπόθεση σ’ ότι αφορά στην διάθεση, (κρατικών ομολόγων), βέβαια, μα, πόσοι στέκονται σ’ αυτό, αν, απλώς, κάμεις αναφορά για “Μινώταυρο”; Λίγοι.
14η Μαρτίου 2020 Δεν μιλά μόνον έτσι, (σαν “πολίτης του Κόσμου”), η νυν Π.τ.Δ., (Κατερίνα Σακελλαροπούλου) -η 10η κατά σειρά Π.τ.Δ. στην Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, (1974 - …), φέρεται, κιόλας, σαν να μην είναι ούτε π.χ. ισραηλινή, ούτε π.χ. παλαιστίνια... Λανσάρεται, κιόλας, σαν να μην είναι ούτε π.χ. ελληνίδα, ούτε π.χ. τουρκάλα στην Θράκη ή στην Κύπρο ή στην Κω… Δεν είναι παράξενο αυτό για όσες - όσους ήταν και παραμένουν ευρωN.At.O.κομμουνιστές.
➤ Π.χ. πάμπολλοι στην Ακαδημία Αθηνών υπηρέτησαν, στον ελληνικό χώρο, μέχρι το 1974 πραξικοπηματίες - δικτάτορες - χουντικούς και μετά αιρετούς, (πρωθυπουργούς)...
Είναι προτιμότερο όμως το να είναι ή, να φέρεται, (σαν να είναι), π.χ. τουρκάλα ή γαλλίδα ή αλβανή ή αλγερινή ή βουλγάρα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σήμερα: Σε καιρό, δηλαδή, που ο όρος “Ελληνική Δημοκρατία” είναι αποδεδειγμένα αναληθής - ανακριβής. Όπως όλα τα άλλα έθνη - κράτη, εξάλλου, (π.χ. η Τουρκία, η Γερμανία, η Αλβανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Αυστρία), έτσι και η Ελλάδα, απ' όσους φέρονται, (σαν να είναι), “πολίτες του Κόσμου” κινδυνεύει, όχι από τούρκους ή από γερμανούς ή από αλβανούς ή απ’ όποιας άλλης εθνικότητας πολίτες...
Έθνος - Κράτος “Οι άνθρωποι που αμείβονται π.χ. από τους πολωνούς φορολογούμενους για να (εξ)υπηρετούν τα συμφέροντα του Γ΄ Ράιχ ή της Ε.Σ.Σ.Δ. είναι οι πιο επικίνδυνοι για τους πολωνούς πολίτες, όχι οι γερμανοί ή οι ρώσοι, αντίστοιχα…”…
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.