Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Θα ήταν προ πολλού μεγάλο το Ισραήλ εδαφικά αν η Τουρκία έμπαινε και στην Ε.Ε.

Μόνον απειλές μπορεί να εκτοξεύει η Άγκυρα κατά του Αιγαίου των Η.Π.Α., όχι πυραύλους. Αν η Άγκυρα περιέλθει ξανά σε αμερικανικά χέρια, εξάλλου, δεν θα χρειαστεί να εκτοξεύσει πυραύλους κατά της Σάμου. Ο φυσικός πλούτος του Αιγαίου θα ανήκει σε όλους τους αμερικανούς, τότε. (Τόσο στην ExxonMobil Αθηνών, όσο και στην ExxonMobil Άγκυρας).

Το Αιγαίο των Η.Π.Α. Και τρεις γύρω χώρες της να προσαρτήσει στην επικράτειά της σήμερα ή αύριο η Ελλάδα θα έχει αυξήσει έτσι το εθνικό έδαφος των Η.Π.Α. και του Ισραήλ μιας και έχει κάμει από κάθε πλευρά, (από κάθε άποψη), πράξη, πια:

➤ Το νέο δόγμα N.At.O. (στα Βαλκάνια).

➤ Τις Συνθήκες ένταξης της Ελλάδας στην «Ευρωζώνη “από το παράθυρο”», πόσω μάλλον τα επίχειρα αυτών, (Μνημόνιο 1,2,3 κ.ο.κ.)

Δεν είναι τού μέσου έλληνα πολίτη σήμερα, (στην παρούσα εποχή), η Μυτιλήνη. Ούτε η Αλεξανδρούπολη. Ούτε η Κως. Και θα γίνει του μέσου έλληνα πολίτη π.χ. η Κωνσταντινούπολη αν υποτεθεί ότι η Τουρκία θα κατατεμαχιστεί, (εδαφικά), αύριο - μεθαύριο; Μόνο δωσίλογοι/πεμπτοφαλαγγίτες και άποικοι/έποικοι αποκομίζουν κέρδη από προτεκτοράτα της διεθνούς τραπεζικής και των πολυεθνικών ομίλων τα οποία, (προτεκτοράτα), επεκτείνονται, ή, συρρικνώνονται, (εδαφικά), αναλόγως, (= κατά το δοκούν). Και το Παρίσι να σου χαρίσουν δεν είναι δικό σου αν η Αθήνα έχει πάψει να ανήκει σε σένα. (Θα ανήκει και το Παρίσι σε αυτόν που ανήκει ήδη η Αθήνα).

Οι τουρκικές απειλές Ούτε για την Άγκυρα όμως είναι συμφέρουσα η προϊούσα κατάσταση στην Ελλάδα. Ή επιτίθεσαι ή αποχωρείς όταν θέλεις να πάρεις κάτι και στην προκειμένη περίπτωση ελληνικές νήσους/νησίδες, (στο Αιγαίο), δεν απειλείς. Ή, τουλάχιστον, δεν απειλείς ανά τριήμερο, γιατί, αν απειλείς με τέτοια συχνότητα:

➤ ή δεν διαθέτεις επαρκή στρατιωτική ισχύ, (επαρκή δύναμη πυρός),

➤ ή σε εμποδίζει τρίτος να επιτεθείς και προφανώς οι Η.Π.Α.

Δεν στερείται επαρκούς δύναμης πυρός, (επαρκούς στρατιωτικής ισχύος), η Τουρκία. Η Ελλάδα δεν είναι Ελλάδα μετά τον Απρίλιο 2010 και προπαντός μετά τον Ιανουάριο 2015 Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει και προτεκτοράτο του Ισραήλ, (όχι μόνο των Η.Π.Α.). Αμερικα-ισραηλινή εθνική και δημόσια ασφάλεια υφίσταται σήμερα στην Ελλάδα, όχι ελληνική εθνική και δημόσια, αντίστοιχα, ασφάλεια.    

Αποκλείεται, λοιπόν, η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ να επιτρέψουν προσάρτηση «ελληνικού», πόσω μάλλον «κυπριακού», (= αμερικανο-ισραηλινού), εδάφους, στην Τουρκία, αν δεν γίνει και η Τουρκία αμερικανο-ισραηλινή, επί της ουσίας, [όχι μόνο στους τύπους, (π.χ. στην σημαία), μα, επί της ουσίας], επικράτεια. Ποιος αξιωματούχος στον Λ. Οίκο (παρα)δίδει σε εχθρό του Ισραήλ εκτάρια από φέουδο του Ισραήλ;  

Αν, ωστόσο, η Τουρκία είχε σκοπό να γίνει και επί της ουσίας αμερικανο-ισραηλινή επικράτεια, δεν θα ασκούσε πολυδιάστατη και ενίοτε σπασμωδική εξωτερική πολιτική την τελευταία δεκαετία - δωδεκαετία. Η επέκταση, (η εδαφική), της Τουρκίας, προς δυσμάς, λοιπόν, τώρα, (προπαντός μετά το 2018), εξαρτάται, αποκλειστικά και μόνο:

➤ από την πτώση Erdogan από την εξουσία

➤ ή, από την υποταγή Erdogan στα κελεύσματα Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ

Άμα «σε βάλουν στο μάτι» οι αμερικανοί μπορεί να γλιτώσεις, όχι άμα «σε βάλουν στο μάτι» και «τα σφυροδρέπανά τους» (η Wall Street)

Δεν αποκλείεται το πρώτο ενδεχόμενο. Το δεύτερο ενδεχόμενο αποκλείεται γιατί ο Erdogan δεν είναι διεθνοσοσιαλιστής, (Αριστερός), ή, έστω, …Δεξιός διεθνιστής, (= νεοφιλελεύθερος/αναρχοκαπιταλιστής). Είναι αδύνατον να γίνεις πεμπτοφαλαγγίτης, ή, τουλάχιστον, δωσίλογος, αν δεν είσαι τέτοιας, (= «σάπιας), πάστας “ανθρωποβοσκός”». Έχει εγκλειστεί κατ’ επανάληψη σε φυλακές στο παρελθόν ο Erdogan για τον ηθικό κώδικά του, (= για την θρησκευτική πίστη του). Δεν υποδύεται τον φίλο των αράβων και των όπου Γης ομόθρησκών του. Τον συμφέρει, ωστόσο, η στάση αυτή; Σπανίζει το φιλότιμο σε καιρούς LGBTQ μα αρμόζει το φιλότιμο με την θέση πούστη, …συγγνώμη, με την θέση ηγέτη χώρας;

Για την ανθρωπότητα, πάντως, ναι, η σθεναρή, έναντι της αμερικανοεβραϊκής συμμορίας, στάση Erdogan, ωφέλιμη είναι. Κάθε χώρα που αρνείται να υποταχθεί σε όλα σήμερα στην αμερικανοεβραϊκή συμμορία έχει ελπίδες να μην καταντήσει:

➤ «συνοικιακό πορνείο στην Ταϊλάνδη

➤ γκέτο τύπου Bronx για γέλια στην Μόρια

➤ φαβέλα στην Βραζιλία

➤ bar στην Τρούμπα την δεκαετία του ‘60».

Θα επιβιώσουν όμως οι τούρκοι αν παραμείνουν έθνος - κράτος και η αμερικανοεβραϊκή συμμορία «σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της»;  

➤ Δεν παρέμεινε Πολωνία η Πολωνία όταν καταλήφθηκε από τους ναζί και κατόπιν από τους σοβιετικούς. Επιβίωσαν πολλοί πολωνοί υπό ναζιστική και κατόπιν υπό σοβιετική Κατοχή, μα, σαν τύποις πολωνοί επιβίωσαν, όχι σαν ουσία πολωνοί.

➤ Δεν είναι Ελλάδα σήμερα η Ελλάδα. Επιβιώνουν και οι έλληνες τα τελευταία 10 χρόνια υπό αμερικανοεβραϊκή Κατοχή, μα, σαν τύποις έλληνες, όχι σαν ουσία έλληνες.

Δεν είναι δυνατόν να ζεις σαν κύριος, (ελεύθερος στην βούληση), υπό το κράτος ξένου ζυγού. Αν η αμερικανοεβραϊκή συμμορία «σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της» θα καταστήσει και την Τουρκία τέως Τουρκία. Ουδέν έθνος - κράτος υφίσταται, αν καταληφθεί και επίσημα από ξένη δύναμη, (Κατοχής).

Αν η Τουρκία βγει από το N.At.O.
τα δυτικά σύνορά της δεν βγαίνουν πιο έξω,
τα ανατολικά σύνορά της μπαίνουν πιο μέσα 

Ρωσία + Τουρκία = Τί; Η Τουρκία, ούτε είναι, ούτε δύναται να καταστεί σύμμαχος της Ρωσίας σε κάθε τομέα αφ ης στιγμής δεν έχει σε όλα τα επίπεδα, (και στο ενεργειακό και στο στρατηγικό και στο κοινωνικό), κοινά συμφέροντα με την Ρωσία.

Russia + Turkey
Russia + Turkey

Το ίδιο ισχύει με τις Η.Π.Α. σε ότι αφορά στην Τουρκία, μα, η Τουρκία δεν είναι π.χ. Κίνα. Μήπως, λοιπόν, ο Erdogan συγχέει «τα θέλω» με «τα μπορώ» και με «τα πρέπει»;

Η άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής όπου μπορείς και πρέπει να την ασκήσεις, [για να εξυπηρετήσεις, (έτσι), το εθνικό σου συμφέρον], είναι υποχρέωσή σου, (καθήκον σου), αν είσαι στ’ αλήθεια, [όχι μόνο «στα ράσα», (στην υπηκοότητα), μα, ενσυνειδήτως], τούρκος ηγέτης. Πώς, όμως, χωρίς να λάβεις πρώτα υπόψη σου το νέο, (μετά το 1991), παγκόσμιο status?

N.At.O. Το τι επιδιώκει το N.At.O. αφού δεν διαλύθηκε μετά την διάλυση του Warsaw Pact είναι προφανές αφού:  

➤ διευρύνεται, (με νέα μέλη - χώρες)

➤ ισχυροποιείται σε κάθε γωνιά της Γης

➤ απειλεί ευθέως μετά το 2000 Μόσχα, μουσουλμανικό κόσμο, Πεκίνο κ.α. χώρες

Το N.At.O. εγγυήθηκε επί της ουσίας την διχοτόμηση της Κύπρου το 1974

Το N.At.O. πάλι το 2019 εντάσσει στους κόλπους του χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» της οποίας ο ένας από τους τρεις λαούς που την απαρτίζουν είναι -βάσει του αναθεωρημένου πια Συντάγματός της μετά την Συμφωνία των Πρεσπών- ο τουρκικός, (λαός).

Ότι κατοχύρωσε στη βόρεια Κύπρο θα κατοχυρώσει εν καιρώ -μέσω Η.Π.Α./Ισραήλ πάλι- στην νότια Μακεδονία, η Τουρκία.

Εξίσου αληθές - ακριβές είναι ότι οι Η.Π.Α. με το Ισραήλ υπέθαλψαν επί δεκαετίες και το κουρδικό, μα, ποιά χώρα μπορεί να κερδίζει παντού και πάντα; Η Τουρκία; Πολιτικό ρεαλισμό συνιστά, δηλαδή, από πλευράς Τουρκίας, σήμερα, (σε καιρό σχεδόν παγκόσμιας αμερικανοεβραϊκής κυριαρχίας), η αποφυγή της να χάσει πάση θυσία έδαφος στα ανατολικά σύνορά της και να κερδίσει άνευ όρων, (χωρίς υποταγή της στην Ουάσιγκτον και στο Τελ Αβίβ), έδαφος στα δυτικά σύνορά της;

Τουρκία Επιλογή σου είναι η αυταπάτη ότι είσαι υπερδύναμη ενώ δεν είσαι, (υπερδύναμη), όχι υποχρέωσή σου. Όταν είσαι στην αντιπολίτευση συγχωρείται ο ουτοπισμός. Ή αν είσαι μωρός πολίτης. (Π.χ. δάσκαλος μιας και «ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι»). Αν είσαι στην συμπολίτευση και μάλιστα στην θέση του ηγέτη, (προέδρου, ή, πρωθυπουργού), πολυπληθούς χώρας, όχι, ο αντιπραγματισμός δεν είναι φθηνό «σπορ». Κάθε χώρας η πολιτική ιστορία δείχνει πόσο κοστίζουν οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου σε ηγέτες.

Αν η Τουρκία υποχρεωθεί από τις Η.Π.Α. σε αποχώρηση από το N.At.O. τότε τα πέραν των δυτικών συνόρων της εδάφη παραμένουν αδιανέμητα. Ναι μα και η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκία στα ανατολικά σύνορά της παραμένει, (εξακολουθεί να παραμένει), σε κίνδυνο, αφού, η Ρωσία, δεν διεκδικεί ρόλο περιφερειακού «χωροφύλακα», μα, ρόλο αποτροπής αποκλεισμού της από τις Η.Π.Α. και από το Ισραήλ στις καίριες, γι’ αυτήν, διόδους:

➤ των αγωγών της, αφενός,

➤ των πλοίων της, αφετέρου.
  
Οπότε;

Θα ήταν προ πολλού μεγάλο το Ισραήλ εδαφικά
αν η Τουρκία έμπαινε και στην Ε.Ε.

Δεν επιδίωξε ο Erdogan την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε., οι προκάτοχοί του την επιδίωξαν. Στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι τον Δεκέμβριο 1999 απέκτησε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε. η Τουρκία. Ούτε όμως όταν ανήλθε στην εξουσία ο Erdogan ανέκοψε την ευρωπαϊκή, λεγόμενη, προοπτική της Τουρκίας.

Soros Αν η Τουρκία είχε γίνει μέλος και της Ε.Ε. από την εποχή που πάσχιζε προς τον σκοπό αυτό ο George Soros -για λογαριασμό, πάντοτε, του Οίκου Rothschild- το Ισραήλ, τώρα, θα ήταν ήδη μεγάλο, (εδαφικά).

Αποδεδειγμένα η εξωτερική πολιτική Erdogan είναι πολυδιάστατη, μα, ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός της; Διττά και αντικρουόμενα (μεταξύ τους), τα ζητούμενα της πολιτικής αυτής. Δεν είναι πρόβλημα αυτό για τον Erdogan αν ο χρόνος τρέχει υπέρ του. Ο χρόνος, όμως, τρέχει εδώ και καιρό υπέρ των εξωτερικών οπότε, (κατ’ επέκταση), υπέρ των εσωτερικών εχθρών του. Τα δεδομένα, άλλωστε, ίδια, (απαράλλαχτα), είναι, για κάθε χώρα στην περιοχή Μεσογείου - Βαλκανίων, αν γίνεται λόγος για προφανείς επιδιώξεις των Η.Π.Α., του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου στην Μ. Ανατολή.  


Erdogan/Rabia - Soros/EU
Erdogan/Rabia - Soros/EU

«George» Ο καθένας μπορεί να βρει (ανατρέχοντας σχετικά), τον μόχθο του Γ.Α.Π. και της Αριστεράς εδώ, (στην Ελλάδα), για να καταστεί μέλος και της Ε.Ε. η Τουρκία. Όπου πάει ο Soros πάνε «τα κατοικίδιά του». Δεν υπάρχει περίπτωση ο Soros να πηγαίνει π.χ. στο WC του και ο «George» μαζί με τις Μ.Κ.Ο. και την Αριστερά εδώ, (στην Ελλάδα), να μην τον ακολουθούν, (από πίσω), «κουνώντας τις ουρίτσες τους». 

Η Τουρκία, όμως, δεν εντάχθηκε και στην Ε.Ε. (Ακόμη παραμένει εκτός Ε.Ε.). Οπότε, η «μαγιά» στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, («το τουρκικόν όλον» στην Θράκη, ο νεοφερμένος μουσουλμανικός πληθυσμός στην Μυτιλήνη και αλλού εδώ κ.λπ.), μόνο σαν εγγύηση για την μη ισχυροποίηση της Ελλάδας χρησιμεύει στις Η.Π.Α. σε περίπτωση που η Ελλάδα χρησιμοποιηθεί και σαν «γονδολιέρης στο Βόσπορο» από τις Η.Π.Α.

Ο …Προφήτης «Moulinex»
(Πρόκειται για τον αδερφό του ...Προφήτη Citroen)

Moulinex_1988_Cindy_Crawford
Moulinex 1988
Cindy Crawford
Μεταξύ «του τυριού» που η μητροπολιτική Δύση έβαλε στα δυτικά σύνορα της Τουρκία και «της φάκας» που έβαλε στα ανατολικά - νοτιοανατολικά σύνορά της, (βλ. Βόρειο Κουρδιστάν), είναι εγκλωβισμένη η Άγκυρα. Δεν πρόκειται για εγκλωβισμό και μάλιστα πρόσφατο, όμως, μα, για παλιό αυτοεγκλωβισμό, ο οποίος, κατά τεκμήριο, οφείλεται στον Κεμαλισμό, αφού:

➤ «το να έχεις το πέος σου μέσα στο αιδοίο της Δύσης και την ψυχή σου μέσα στον παράδεισο της Ανατολής, (= στον Μωάμεθ)», είναι, στην Τουρκία,

➤ ότι είναι στην Δύση το «να λιθοβολείς κάθε πρωί φανερά την μοιχαλίδα με την οποία περνάς κάθε βράδυ κρυφά τα βράδια σου»:

➥ Βλ. καρδινάλιους κατ’ επάγγελμα ιερουργούς και κατά το χόμπι παιδόφιλους.

➥ Βλ. οικονομικούς δολοφόνους από Δευτέρα έως Παρασκευή και φιλεύσπλαχνους φιλάνθρωπους εκάστη Κυριακή μιας και το Σάββατο είναι αργία.

➥ Βλ. ανεργοπατέρες κατ’ επάγγελμα εκπρόσωπους και κατά το χόμπι μεγαλομετόχους τραπεζών/πολυεθνικών.

Κεμαλισμός είναι - λέγεται ο ιός του «Φαρισαϊσμού», (= της υποκρισίας), στην Τουρκία. Οδηγείσαι παντού αν τον έχεις, (μέσα σου τον ιό αυτό), σαν τούρκος. Διπρόσωπο που να θεωρεί ανθρωποκτονία την θανάτωση ομοίου του, (διπρόσωπου), όμως, δεν έχουμε υπόψη μας. Κι’ όχι επειδή δεν βρήκαμε, (ακόμη), τέτοιον, μα, επειδή δεν υπάρχει.

wine_and_coffee_Mustafa_Kemal_Atatürk
Wine and Coffee Mustafa Kemal Atatürk

➤ Σε επίπεδο βάσης δεν απώλεσε την εθνική συνοχή της η Τουρκία αφού δεν έγινε μέλος και της Ε.Ε., όχι σε επίπεδο κορυφής.

➤ Σε επίπεδο κορυφής είναι 67 χρόνια «τώρα» μέλος του N.At.O. η Τουρκία, οπότε, προκύπτει από τα προ του 1991 πραξικοπήματα εκεί το αν και σε τι βαθμό είναι απίθανη η ανάκτηση του ελέγχου στο εσωτερικό της Τουρκίας από τις Η.Π.Α. με κάθε τρόπο, (ακόμη και με πραξικόπημα), ή, ο εδαφικός κατατεμαχισμός της - (μόλις η γειτονική στην Ελλάδα αυτή χώρα αποχωρήσει από το N.At.O.).


Moulinex


text ©2019 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr




"Θα ήταν προ πολλού μεγάλο το Ισραήλ εδαφικά αν η<br /> Τουρκία έμπαινε και στην Ε.Ε."






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP