Το Ιράν ο αδύναμος κρίκος
Ήταν και ο νυν πρόεδρος της Ρωσίας προοδευτικός, (= αξιωματικός της Κ.G.B.), κάποτε. Σκέφτεται κι’ αυτός ανάλογα, λοιπόν, σήμερα. Γι’ αυτό περιμένει «να τραβήξει» ο πρώην σύντροφός του από την Wall Street πρώτος «το πιστόλι από την θήκη του».
Ισχύει και για την σημερινή ηγεσία της Κίνας - ισχύει και για το 1/3 της σημερινής ηγεσίας της Γερμανίας, τηρουμένων των αναλογιών, το ίδιο. Οιοσδήποτε γνωρίζει από «βασιλικές κόμπρες», (= προοδευτικούς στην Wall Street), φροντίζει να μην κάνει αυτό ακριβώς που όχι απλώς περιμένουν «οι βασιλικές κόμπρες», (να κάμει), μα, παρακαλούν, (να το κάμει).
Μόνο το Ιράν ή όποια άλλη ισχυρή οικονομικά οπότε και στρατιωτικά μουσουλμανική χώρα προσφέρεται σαν εύκολο για την Mossad και για την C.I.A. θύμα. Δεν είναι δύσκολο η Τεχεράνη να (παρα)συρθεί στην παγίδα «τραβάω εγώ πρώτος πιστόλι». «Βούτυρο πάνω στο ψωμί», (αστείρευτη πηγή πλούτου), είναι, άλλωστε, για τις πρώην και νυν αποικιοκρατικές δυνάμεις, ο όποιας μορφής φανατισμός, (θρησκευτικός, ταξικός, ποδοσφαιρικός). Εξολοκλήρου, (από την βάση μέχρι την κορυφή), η άνομη, (άτυπη), εξουσία της Δύσης στην Μ. Ανατολή μεταπολεμικά δομήθηκε με την τρομοκρατία και διατηρείται ακόμη έτσι. (Με τεράστια από τις Η.Π.Α., το Ισραήλ, το Ην. Βασίλειο κονδύλια σίτισης προβοκατόρων εκεί. Ή στο Παρίσι ή στο Λονδίνο ή στην Μαδρίτη ή στην Ρώμη «Εξ ονόματος», πάντα, «του Αλλάχ»).
Χρυσός για την Δύση το χάος στον Κόλπο
Ο μόνος χρυσός για την Δύση στον Περσικό Κόλπο είναι το χάος. Αυτό εξασφαλίζει τα πάντα στην Δύση εκεί. Η αξιοποίηση των διαφορών των μουσουλμανικών χωρών είναι η λιγότερο κοστοβόρος και δοκιμασμένη, (πετυχημένη κατ’ επανάληψη στο παρελθόν), τακτική των Η.Π.Α. και του Ισραήλ στην Μ. Ανατολή.
Όλες σχεδόν οι χώρες στον Κόλπο χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται από το Τελ Αβίβ και από την Ουάσιγκτον κατά το δοκούν:
➤ Άλλη εξ αυτών, (των χωρών), σαν ενδιάμεσος σταθμός για την αποστολή, (από την Δύση), όπλων προς τους αντιμαχόμενους.
➤ Άλλη σαν «κάδος πρώτης πλύσης», (βλ. έμβασμα προς υπεράκτια έως και το 1985), των «ορφανών», (από συνοδευτικά παραστατικά), αυτών, όπλων, μιας και επιβάλλεται το να εμφανίζεται σαν κλοπιμαίο κι’ όχι σαν παραδοτέο, (επισήμως πουλημένο), όποιο φορτίο π.χ. όλμων προέρχεται από χώρα της Δύσης η οποία καταπολεμά την τρομοκρατία δημοσίως.
Αν υπήρχε χώρα στην Δύση η οποία να καταπολεμά την τρομοκρατία και «όταν κλείνουν τα μικρόφωνα και κάμερες», δεν θα υπήρχε Δύση. (Tο πετρέλαιο θα είχε 70 ευρώ το λίτρο στο βενζινάδικο στο Χαϊδάρι). Τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα καταπολεμούν οι χώρες της Δύσης, όχι την τρομοκρατία. Η τρομοκρατία είναι το μόνο εργαλείο με το οποίο δύνασαι να καταστρέφεις ή να δυσφημείς κινήματα τα οποία επιδιώκουν να ελέγξουν τις φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές των εθνών - κρατών τους.
Όποιος επιθυμεί να συλλάβει τον ιθύνον νου της τρομοκρατίας, επιθυμεί, κατ’ ουσία, να συλλάβει τα τμήματα εξωτερικών επιχειρήσεων της Mossad, την C.I.A. και την MI6 στην Μ. Ανατολή, ή, έστω, τις πλήρως εξαρτημένες από τις Η.Π.Α. κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, του Πακιστάν κ.α. χωρών στον Κόλπο. (Είναι σαν να πας να πεις σε αστυνομικό «συλλαμβάνεστε». Θα νομίσει προς στιγμή ότι κατέσχεσε κοκαΐνη από λάθος φορτηγίδα. Αποκλείεται να έκαμε τέτοιο λάθος γιατί κράτος ίσον σοσιαλισμός και νόμιμος εγκληματίας που να αγνοεί ποιο φορτίο κοκαΐνης προορίζεται για καλό σκοπό και ποιο όχι, δεν υπάρχει).
Το ίδιο ισχύει με τα φορτία όπλων, με τα φορτία «κρέατος», (αλλοδαπών εργατών, γυναικών, προσφύγων, βομβιστών, ανθρωπίνων οργάνων), με τα ξηρά φορτία, με τα φορτία αποβλήτων - (γενικά με τα φορτία).
Ντόχα Έχουν κάμει το Κατάρ «μπαλάκι» τον τελευταίο καιρό το Ισραήλ με την Σαουδική Αραβία κ.α. χώρες στην Μ. Ανατολή. Με αφορμή την τρομοκρατία. Είναι όντως, (πράγματι), πρόβλημα για το Τελ Αβίβ η τρομοκρατία σε ότι αφορά στην Ντόχα; Όλες οι χώρες στην Μ. Ανατολή κινούνται μέσα στα πλαίσια της συνενοχής σε ότι έχει να κάμει με την τρομοκρατία αφ ης στιγμής είναι αδύνατον να επιβιώσουν αλλιώς.
➤ Η Ουάσιγκτον θέτει το πλαίσιο αυτό (και) εκεί.
➤ Το Ισραήλ συντηρεί εξαρχής, (από το 1948), το πλαίσιο αυτό.
Γιατί, έτσι, (δια των διαιρέσεων), βασιλεύεις. Με τρομοκρατία - με μαύρη προπαγάνδα - με προβοκάτσιες υπονομεύεται η εθνική ενότητα μέσα σε εχθρική χώρα, όχι με ευθεία αναμέτρηση. Δεν την κατακερματίζει την αντίπαλη δύναμη η απροκάλυπτη επίθεση, (εναντίον της), την ενώνει - την συσπειρώνει. Επαναλαμβάνεται, λοιπόν, το προαναφερόμενο …ερώτημα: Πρόβλημα είναι η τρομοκρατία για το Τελ Αβίβ σε ότι αφορά στην Ντόχα; Ή αφορμή, (άλλοθι);
Το Κατάρ έχει την πλέον ενδιαφέρουσα για το Ισραήλ θέση στον χάρτη μετά από εισβολή των Η.Π.Α. στο Ιράν. Δεν βρίσκεται απλώς απέναντι - ακριβώς απέναντι από τα δεύτερα, (μετά από αυτά της Ρωσίας), μεγαλύτερα στον κόσμο αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία (κατ)έχει το Ιράν - (βλ. South Pars/North Dome Field). Κατέχει αυτό το ίδιο, (το Κατάρ), την τρίτη, (κατά σειρά), θέση στην παγκόσμια κατάταξη χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου.
Qatar - Iran |
Το Κατάρ, δεν είναι, απλώς, μικρή χώρα, οπότε, εύκολη λεία, είναι «η» ιδανική «άλλη πλευρά της γέφυρας που θα στήσουν» στο Περσικό Κόλπο οι Η.Π.Α. με το Ισραήλ αν καταλάβουν το Ιράν. Ελέγχοντας έτσι «την μερίδα του λέοντος» παγκοσμίως σε ότι αφορά στο πεδίο των νέων πηγών ενέργειας και εν προκειμένω του φυσικού αερίου. Το Κατάρ, ναι μεν είναι πάμπλουτη χώρα, (πανίσχυρη οικονομικά), μα, είναι μικρή χώρα και όχι πολυπληθής. (Οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ είναι άρτια εξοπλισμένες, μα, όχι πολυάριθμες, ή, εκπαιδευμένες στον βαθμό που είναι στρατοί χωρών με μακρά εμπειρία σε πολεμικές εμπλοκές). Είναι από κάθε πλευρά, (άποψη), λοιπόν, «λουκούμι», το Κατάρ, για όσους σχεδιάζουν νυχθημερόν μετά το 2010 στο Τελ Αβίβ, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο, εισβολή στο Ιράν.
Outlook for Competitive LNG Supply Mar2019 |
Το Κατάρ πλεονεκτεί σε όλα τα επίπεδα, (και στο στρατιωτικό και στο οικονομικό), εν σχέση με το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, πόσω μάλλον με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν. Υπό την προοπτική, πάντα, της επέμβασης των Η.Π.Α. και του Ισραήλ στο Ιράν. Είναι παγκόσμια δύναμη εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, (LNG), το Κατάρ. Είναι ιδανική για την Δύση βάση μεταφοράς LNG, τόσο από εκεί, (από το Κατάρ), όσο και από απέναντι, (από το Ιράν), εάν, τελικά, η Δύση «βάλει στο χέρι» τον ζηλευτό ενεργειακό πλούτο του Ιράν. (Δες κοιτάσματα φυσικού αερίου, τόσο στα χωρικά ύδατα του Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, όσο και στην χερσαία επικράτειά του).
Τέξας Είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έτοιμη, (ήδη έτοιμη), «εξέδρα» των Η.Π.Α. το Κατάρ στον Περσικό. Ενδεικτικά αναφέρεται η από 5ης Φεβρουαρίου 2019 συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Qatar Petroleum - Exxon Mobil Corp η οποία αφορά στις εξαγωγές φυσικού αερίου των Η.Π.Α. Ούτε την δύναμη έχει το Κατάρ, ούτε το συμφέρον έχει να μην αφεθεί «στα χέρια» των Η.Π.Α. μόλις οι Η.Π.Α. επέμβουν στο Ιράν.
ExxonMobil - Qatar Petroleum |
Ένας από τους «φάρους, (φωτεινούς οδηγούς)», της όπου Γης Κ.Ν.Ε. Texas, (= Αριστεράς), είναι η ExxonMobil στην νέα, (μετά το 1991), εποχή. Οιοσδήποτε γνωρίζει το τι διακυβεύεται σε παγκόσμιο επίπεδο για τις Η.Π.Α., το Ισραήλ και το Ην. Βασίλειο σε επίπεδο ενέργειας και στρατηγικής αντιλαμβάνεται τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν μέσα σε χώρες «μπανανίες» στην Δύση, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, τα πολιτικά ανδρείκελα, («κλητήρες»), της διεθνούς του φασισμού και συγκεκριμένα αυτοί οι οποίοι πάσχιζαν κάποτε, (παλιά), για μία Stasi των λαών και σήμερα μοχθούν για μια N.S.A. των λαών.
Τεχεράνη Συνεργάζεται και με το Ιράν στενά το Κατάρ. «Φτάνει και περισσεύει» σαν αφορμή στις Η.Π.Α. αυτό για να οδηγούν το Κατάρ οι Η.Π.Α. έγκαιρα, (από τώρα), στην «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» θέση που το θέλουν λίγο πριν επέμβουν στο Ιράν. Δεν είναι political correct όμως το να επιτίθεται δημοσίως η Ουάσιγκτον σε ηγεσία χώρας με την οποία την συνδέουν, επίσης, «φόρα παρτίδα», πολλά - μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, οπότε, αναθέτει σε τρίτους η Ουάσιγκτον τον ρόλο του «κακού». Είναι πολλές τον τελευταίο καιρό οι δηλώσεις κατά της ηγεσίας του Κατάρ με αφορμή, άλλοτε την τρομοκρατία και άλλοτε το Ιράν, από πλευράς ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας:
➤ Του κύριου οικονομικού ανταγωνιστή του Ιράν.
➤ Της χώρας κλειδί από χερσαία άποψης, (σε ότι αφορά στο Κατάρ).
➤ Του βασικού θρησκευτικού ανταγωνιστή του Ιράν.
Ριάντ Είναι εφιάλτης η μετα-πετρελαϊκή εποχή για το Ριάντ αν μείνει εκτός «παιχνιδιού» στην νέα ενεργειακή εποχή. Αυτό, ωστόσο, τι, μεταξύ άλλων, σημαίνει, ότι όσοι χρειάζονται σήμερα την Σαουδική Αραβία για «να ληστέψουν τον απέναντι», (= την Τεχεράνη), θα χρειάζονται και αύριο την Σαουδική Αραβία; Για ενεργειακές πηγές εν έτη 2019, μιλάμε, όχι, για 10 κιβώτια λίρες εν έτη 1969
➤ Πάντα το χρήμα ήταν σαν το γάλα, (τελείωνε γρήγορα).
➤ Πάντα οι αγελάδες είναι μόνιμο κεφάλαιο κι’ όχι παροδικός πλούτος.
Ναι, μα, τώρα, (στην παρούσα εποχή), είναι από κάθε άποψη εφικτή τεχνητά, (τεχνολογικά), η επιβολή παγκόσμιας δικτατορίας, οπότε, τι λόγο (θα) έχει αύριο - μεθαύριο, (π.χ. το 2025), η Δύση να εξακολουθήσει να μοιράζεται, (σε επίπεδο εκμετάλλευσης), με την Ανατολή, πραγματικά, (φυσικά), κεφάλαια, εάν, (εφόσον), τα κεφάλαια αυτά τα καρπωθεί στο σύνολό τους η ίδια;
Τα αραβικά άλογα
Όταν δεν μπορείς να κάμεις αλλιώς μοιράζεσαι, όχι όταν μπορείς να κάμεις αλλιώς. Ουδέποτε ο αραβικός κόσμος ήταν ενωμένος. «Αγελαίες είναι οι αραβικές φοράδες πολέμου, όχι αγέλες εφ’ ενός ζυγού». Όλες όμως οι «αγέλες», (= χώρες), κάποτε, μπορούσαν να κάμουν πολλά. Σήμερα, όλες οι χώρες θέλουν να κάμουν πολλά, μα, μόνον ελάχιστες, (εξ αυτών), το μπορούν και σ’ αυτές, (τις χώρες που μπορούν να κάμουν πολλά σήμερα), σίγουρα δεν συγκαταλέγεται η Σαουδική Αραβία.
70 χρόνια «τώρα» οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ αξιοποιούν προς όφελός τους τις διαφορές των μουσουλμανικών χωρών στον Κόλπο, μα, σήμερα και για την ακρίβεια λίγο πριν από την εισβολή τους (και) στο Ιράν, η καταστροφή των σχέσεων μεταξύ των χωρών «κλειδιών» στον Κόλπο είναι πρώτιστο, (κύριο), μέλημα της Δύσης, γιατί, έτσι «καθαρίζει» η Δύση «μια για πάντα» (και) εκεί. Αν οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ καταφέρουν «να βάλουν στο χέρι» τις φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές στον Περσικό, αυτοί οι οποίοι περιμένουν, (κατόπιν), μερίδιο, από εκεί, ζουν ακόμη στην εποχή που συστάθηκαν
➤ ο Organisation of Islamic Cooperation
➤ ο Non-Aligned Movement
Ο μόνος συνασπισμός που έχει νόημα είναι ο προσωρινός για την αντιμετώπιση κοινού κινδύνου. Όταν απειλούνται «τα πουλάρια σχηματίζουν κύκλο τα άλογα γύρω από τα πουλάρια», όχι πάντοτε.
➤ Σε μόνιμη κατάσταση σύμπραξης βρίσκονται «τα μη καθαρόαιμα» και γι’ αυτό «μη πνευματώδη άλογα, (οι μπασταρδεμένες ράτσες)».
➤ Χρέη σκλάβου εκτελεί πάντοτε το λυκόσκυλο, άλλωστε, όχι χρέη αφέντη, όπως ο λύκος.
➤ Το ίδιο ισχύει με τα εξημερωμένα άλογα, εν σχέση με τα ανεξημέρωτα.
Ο «βοσκός», (= ο ισχυρός), κερδίζει πάντοτε από τις μόνιμες συμπράξεις. (Μπριζόλες στο πιάτο μας καταλήγουν τα σταβλισμένα ερίφια). Ο …πολιτισμένος, σήμερα, ωστόσο, έχει κάθε μέσον, (στην διάθεσή του):
➤ Για να κάμει όλες τις «αγέλες», (χώρες), μία «αγέλη».
➤ Για να μην υποχρεωθεί να συνεργαστεί - να μοιραστεί - να συζητήσει, εάν, (εφόσον), «τινάξει την μπάνκα στον αέρα», (= τα πάρει όλα δικά του).
➤ Για να αποκτήσει το παγκόσμιο μονοπώλιο στην …φιλάνθρωπη ανθρωποτροφία/ανθρωποκτονία.
Όχι μόνο στον αραβικό κόσμο, μα, σε κάθε φυλή, (άσπρη, μαύρη, κίτρινη, κόκκινη), έχουν απομείνει λίγα «δένδρα με ρίζα». («Πλαστικά αναρριχώμενα» εσωτερικού χώρου είναι τα περισσότερα υποκείμενα σήμερα.). Ακόμη κι’ αυτά, (τα άψυχα κορμιά), ωστόσο, θα καταλάβουν, αργά ή γρήγορα -«κατόπιν εορτής», (όταν θα είναι, πια, αργά), ίσως- ότι ο αφέντης, αυτή την στιγμή, έχει στην διάθεσή του τα μέσα να παραστήσει ακόμη και τον θεό - (ήδη τον υποδύεται).
Το παραμικρό δεν πρόκειται να μοιραστούν οι Η.Π.Α., το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο με άλλη χώρα, (στον πλανήτη), αν κυριαρχήσουν έναντι όλων των άλλων, (και της Ρωσίας και της Κίνας). Κυριαρχία του ενός στην παρούσα εποχή -όποιος και να είναι αυτός ο ένας- ισοδυναμεί, αυτομάτως, με κατάργηση της διπλωματίας, (με παγκόσμια διακυβέρνηση μέσω έκδοσης διαταγμάτων). Από την συνύπαρξη τριών, τεσσάρων ισχυρών παγκοσμίως πόλων, (εξουσίας), εξαρτάται η επιβίωση όλων των εθνών, όχι από την μονοπώληση της εξουσίας, σε κάθε μήκος - πλάτος της Γης, από ένα - δύο έθνη.
Το παραμικρό δεν πρόκειται να μοιραστούν οι Η.Π.Α., το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο με άλλη χώρα, (στον πλανήτη), αν κυριαρχήσουν έναντι όλων των άλλων, (και της Ρωσίας και της Κίνας). Κυριαρχία του ενός στην παρούσα εποχή -όποιος και να είναι αυτός ο ένας- ισοδυναμεί, αυτομάτως, με κατάργηση της διπλωματίας, (με παγκόσμια διακυβέρνηση μέσω έκδοσης διαταγμάτων). Από την συνύπαρξη τριών, τεσσάρων ισχυρών παγκοσμίως πόλων, (εξουσίας), εξαρτάται η επιβίωση όλων των εθνών, όχι από την μονοπώληση της εξουσίας, σε κάθε μήκος - πλάτος της Γης, από ένα - δύο έθνη.
text ©2019 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.