Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Τι είναι και τι δεν είναι ο σύντροφος Mevlüt Çavuşoğlu

«Κοιτάξτε ποιος μας δίνει μαθήματα για το διεθνές δίκαιο! Χωρίς ντροπή πετούν δακρυγόνα κατά χιλιάδων αθώων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά τους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σταματούμε όσους εγκαταλείπουν την χώρα μας, αλλά είναι καθήκον της Ελλάδας να τους συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε ανθρώπους!». 

Mevlüt Çavuşoğlu, 29η Φεβρουαρίου 2020 (twitter.com/MevlutCavusoglu)

Το πρόβλημα με τις υπηκοότητες
(«Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά»)

Μελλοθάνατοι εναντίον Νεκρών
μελλοθάνατοι
εναντίον
νεκρών
Απωθημένα Όχι, δεν είναι γιος του χαφιέ της αμερικανοκίνητης Χούντας την περίοδο 1967 - 1974 εδώ, (στην Ελλάδα), ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ούτε μία, δύο, πέντε Μ.Κ.Ο. έχει, ούτε πλείστα όσα τραύματα από την εποχή πού οι συμμαθητές και οι φίλοι του τού φώναζαν «γεια σου γιε του χαφιέ».

Τέξας Ούτε γιος του μεγαλομετόχου της «Σκαπανέας Α.Τ.Ε.» είναι ο M. Çavuşoğlu. Δεν έχει ασκήσει καθήκοντα πρωθυπουργού στην Αθήνα απευθύνοντας στους δημοσιογράφους ερωτήσεις σαν την ακόλουθη: «Έχει σύνορα η θάλασσα;» Μα και η ατομική ιδιοκτησία δεν έχει σύνορα για τις τράπεζες, (εφορίες). Καταβάλλοντας ενοίκιο, (Εν.Φ.Ι.Α.), στο κράτος, (Deutsche Bank και BNP Paribas), μένουν οι ιδιόκτητες στα σπίτια τους εδώ, (στην Ελλάδα), όχι τσάμπα.

Εύλογη για σοσιαλιστές είναι και η ακόλουθη διαπίστωση του Νίκου Τόσκα: «Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι.» Πράγματι, δέον είναι «να κάμεις πως κοιμάσαι» όταν μπαίνουν οι «καλοί τούρκοι» μέσα στο σπίτι σου για απαλλοτρίωση.

Όχι μόνον η θάλασσα δεν έχει σύνορα, μα και το σπίτι ενός εκάστου, το Κατάστημά του, το χωράφι του. (Όλη η ατομική ιδιοκτησία ανήκει στις εφορίες, ήτοι στις τράπεζες, δηλαδή στην Κ.Ν.Ε. Ή στο N.S.D.Ap.). Ούτε οι πόλεις έχουν σύνορα. Ούτε οι χώρες. (Ούτε το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας αναγνώριζε σύνορα στις χώρες των «βαρβάρων» και κατοπινές αποικίες, ούτε η Wehrmacht, ούτε οι πολυεθνικές τράπεζες ή βιομηχανίες.)

Μα και τα Γραφεία του τάδε ή δείνα κόμματος δεν έχουν σύνορα. Τί χρειάζονταν τα κόμματα στην Ε.Σ.Σ.Δ.; Τί χρειάζονταν τα κόμματα σε επικράτεια του Γ΄ Ράιχ; Τί χρειάζονται τα κόμματα εντός της Ε.Ε. και του N.At.O. στην μεταΣοβιετική εποχή; Ένα είναι το κόμμα - μία είναι η συμμορία υπό καθεστώς σοσιαλισμού, (= κρατισμού - φασισμού), δεν είναι δύο ή 22 ή 52 Η νόμιμη, (η κρατική). Τα μόνα νόμιμα εγκλήματα, [δολοφονίες, ληστείες, (απαλλοτριώσεις), βιασμοί], είναι τα μαζικά, (με λαϊκή συμμετοχή). Μόνο τα εγκλήματα που τελούνται σε επίπεδο κρατισμού, (= σοσιαλισμού), είναι εγκλήματα για έναν καλύτερο και όχι για έναν χειρότερο κόσμο. 

ΤτΕ Ούτε στέλεχος του Κ.Κ.Ε. είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, (π.χ. ειρηνιστής - θιασώτης της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων στο Αιγαίο και γλεντζές επ’ αφορμή π.χ. της Μικρασιατικής Καταστροφής).

Χάγη Ούτε Γ.Α.Π. ή Ντόρα Μπακογιάννη είναι ο M. Cavusoglu. (Βλ. Χάγη). Ούτε Χρήστος Ροζάκης, (Ροζενστάιν), ή, έστω, Μαρία Δαμανάκη. [Βλ. «Πρέπει να δώσουμε κι’ εμείς» (ποιοι «εμείς;) κάτι στην Τουρκία»). Ούτε Άννα Διαμαντοπούλου ή Γιώργος Κατρούγκαλος είναι. (Ξαναβλ. Χάγη).

Αυτοχρηματοδότηση Ούτε πράκτορας που υποδύεται τον καθηγητή Πανεπιστημίου, ή, τουλάχιστον, τον δημοσιογράφο στην Ε.Ρ.Τ. είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Από τότε που συγχωνεύθηκε «η Αριστερή με την Δεξιά πόρτα» της Fed κατέστη απόλυτα (100%) εφικτό να καλύπτει ο μέσος έλληνας φορολογούμενος πολίτης τα κόστη ξένων κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών (και) εδώ (στην Ελλάδα). Από το 1991 [Τότε κατέρρευσε η Ε.Σ.Σ.Δ. και έγιναν και τυπικά ένας οι τυπικά δύο ως τότε παγκόσμιοι πολιτικοί φορείς ελέγχου του χρόνου (= χρήματος). NGO ή Think Tank είναι την τελευταία 25ετία η άτυπη μα ουσιαστική N.S.A. των λαών, (του αγρότη, του εργάτη, του φοιτητή), κατά χώρα.]

Αν δεν πληρώνει από την τσέπη του, (μέσω φόρων), ο μέσος έλληνας πολίτης τον τάδε ή τον δείνα έλληνα ή «έλληνα», (κατά την υπηκοότητα και μόνο), πολίτη ο οποίος πασχίζει να καταργήσει το ελληνικό έθνος - κράτος ή έστω να το κατατεμαχίσει, (εδαφικά), τότε, ποιος θα τον πληρώνει;

Μα και στις άλλες χώρες το ίδιο συμβαίνει, (π.χ. στην Ισπανία, οι ισπανοί πληρώνουν όσους ισπανούς ή «ισπανούς» πασχίζουν να καταργήσουν το ισπανικό έθνος - κράτος, ή, τουλάχιστον, να το «κόψουν» εδαφικά σε τρία τέσσερα ξεχωριστά κράτη. Ένα των Βάσκων, ένα των Καταλανών κ.ο.κ.)

Κάποτε, (παλιά), καλύπτονταν όλα τα λειτουργικά έξοδα π.χ. της C.I.A. από τους φόρους των αμερικανών πολιτών, όχι σήμερα. Τις τελευταίες δύο με τρεις δεκαετίες καλύπτει από μόνη της κάθε χώρα τα έξοδα όσων μοχθούν να την καταργήσουν, (σαν χώρα), ή, έστω, να την «ακρωτηριάσουν».

Ή δεν θα εισβάλλει από νότο το Ισραήλ στην Συρία για να καταλάβει και άλλα, (πέρα από τα Υψίπεδα του Γκολάν), εδάφη εκεί; Αν όχι, (αν δεν πρόκειται να εισβάλλει), τότε γιατί οργάνωσε το 2010 την «Αραβική Άνοιξη» προκαλώντας, μεταξύ άλλων, Εμφύλιο Πόλεμο στην Συρία, οπότε, (κατ’ επέκταση), πέντε και πλέον εκατομμύρια πρόσφυγες;

Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Feb 2020
Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Feb 2020

Ούτε επί ΓΑΠ (ΗΠΑ), ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ (Ισραήλ) έκαμε απόβαση π.χ. στο Καστελόριζο ο κατά τα άλλα αντι-Δυτικός Erdoğan

Οπότε; Τί είναι, (τί ρόλο παίζει), ο Mevlüt Çavuşoğlu?

Το σουνιτικό Ισλάμ έχει πολιτική καταγωγή του (ρίζα του) ο Erdoğan (βλ. π.χ. και το κόμμα του), όχι το κοσμικό κράτος, (στην Τουρκία). Μόνο που η πολιτική είναι τέχνη του εφικτού, δεν είναι διακηρύξεις, (π.χ. μανιφέστο/μπροσούρα), οπότε, η τοποθέτηση της Τουρκία επί Erdoğan στην Ουάσιγκτον, ή στην Μόσχα, ή στις Βρυξέλλες, ή στην Μέκκα, στερείται πραγματισμού και ως εκ τούτου σοβαρότητας.

➤ Ο πλέον πιστός υποστηρικτής της πολιτικής των Η.Π.Α. ανήλθε στην εξουσία εδώ, (στην Ελλάδα), το 2009

➤ «Το μικρό» εν Ελλάδι «Τελ Αβίβ», (η Κουμουνδούρου), ανήλθε στην εξουσία εδώ, (στην Ελλάδα), το 2015

Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας ήταν και στην πράξη, (όχι μόνο στην ρητορική), αντι-Δυτικός, θα επιχειρούσε τότε, (π.χ. το 2011 ή έστω π.χ. το 2016), να αποτρέψει την μετατροπή της Ελλάδας, πολλώ δε μάλλον της Κύπρου, σε αναβαθμισμένες, πια, στρατιωτικές Βάσεις - ορμητήρια των Η.Π.Α., του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ελλάδα, εξάλλου, αποδεδειγμένα υπήχθη - περιήλθε επίτηδες σε ελεγχόμενο τον Απρίλιο 2010, σε ανεξέλεγκτο τον Ιούνιο 2015 χρεοστάσιο. (Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο χρεοστάσιο, ήταν δυνατόν να αποτραπούν μήνες πριν. Ουδείς εμπόδισε τον Γ.Α.Π. να «βγει» στις αγορές να δανειστεί έως τον Δεκέμβριο 2009 Ουδείς υποχρέωσε τον Τσίπρα να μην ανανεώσει την δανειακή Σύμβαση με την Ε.Κ.Τ., με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με το Δ.Ν.Τ. έως την 3οη Ιουνίου 2025). Διπλή, (διαδοχική), συνεπώς, η ευκαιρία για την Άγκυρα.     



Μα και η αντίθετη, (με την προαναφερόμενη), εκδοχή ευσταθεί σε ότι αφορά στην στάση της Άγκυρας έναντι της μητροπολιτικής Δύσης. Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας παρέμενε απόλυτα πιστός στην Ουάσιγκτον μετά την «Αραβική Άνοιξη», (2010), θα είχε διανεμηθεί ήδη, (π.χ. από το 2017), το Αιγαίο, μεταξύ Ανατολικών, (τουρκικών) - Δυτικών, (ελληνοκυπριακών), Ηνωμένων Πολιτειών/Ισραήλ στο πρόσωπο π.χ. της Exxon Mobil.
    
«Εξάρχεια» Κωνσταντινούπολης

Το τι κάμει η Πέμπτη Φάλαγγα μέσα σε κάθε χώρα, (το που αποσκοπεί σ’ αυτούς εδώ τους καιρούς η Ουάσιγκτον), είναι δεδομένο, όχι το τι κάμει η κυβέρνηση κάθε χώρας και μάλιστα οι κυβερνήσεις χωρών που δεν απαρτίζονται από ανδρείκελα της Ουάσιγκτον. Για λογαριασμό της Ουάσιγκτον εργάζονται και στην Άγκυρα οι εκεί διεθνιστές, (αναρχικοί, νεοφιλελεύθεροι, κομμουνιστές), όχι για λογαριασμό π.χ. της Ουλάν Μπατόρ. Υπέρ των πρώην και νυν αποικιοκρατικών δυνάμεων δρούσε και δρα με το αζημίωτο η Πέμπτη Φάλαγγα μέσα σε κάθε χώρα. Το έχει βιώσει και ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan αυτό. Επιχείρησαν πολλές φορές μέχρι τώρα οι τούρκοι και «τούρκοι» (κατά την υπηκοότητα/κατά τα φαινόμενα) πολιτικοί και «πολιτικοί» υπάλληλοι των Η.Π.Α. στην Κωνσταντινούπολη να τον αντικαταστήσουν στην εξουσία με έναν φιλικό προς το Ισραήλ «τούρκο» πρόεδρο:

➤ Φιλικό προς το Κουρδιστάν

➤ Φιλικό π.χ. προς την Exxon Mobil στο Αιγαίο, (ξαναδές Χάγη ή «πρέπει να “κόψουμε”» και το Αιγαίο «στα δύο» όπως «κόψαμε» την Κύπρο το 1974, την Μακεδονία το 2019)

➤ Φιλικό προς τις Μ.Κ.Ο. στο Ιράν οι οποίες δρουν σχεδόν όλες από το Ριάντ, από την Νέα Υόρκη, από την Χάιφα

➤ Φιλικό προς το Παράρτημα της Mossad, (Islamic State of Iraq and the Levant), στην Συρία. Ή αποχώρησαν άσκοπα οι Ένοπλες Δυνάμεις των Η.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2018 από εκεί αφήνοντας «στο έλεος του θεού» τους κούρδους; Πότε - πού παραχώρησε έδαφος στο «χάος» η Ουάσιγκτον χωρίς λόγο;

Μα π.χ. και το από Dec. 19, 2018 ρεπορτάζ/ανάλυση-Άρθρο με τίτλο Trump to Withdraw U.S. Forces From Syria, DeclaringWe Have Won Against ISIS των Mark Landler, Helene Cooper and Eric Schmitt στους NYTimes να διαβάσει κάποιος σήμερα χαίρεται (ακόμη!) τις απορίες τύπου: «καλέ, γιατί φύγαμε από την Συρία;» τις οποίες εκφράζουν οι «εγώ είμαι από χωριό, δεν ξέρω και πολλά» πολιτικοί θεατρίνοι στην Ουάσιγκτον. Προπαντός οι κατά την υπηκοότητα, (κατά «τα ράσα») και μόνον αμερικανοί ή, πιο απλά, αυτοί οι οποίοι πίεζαν αφόρητα τον Barack Obama να επέμβει, (στρατιωτικά), στο Ιράν. 

➤ Φιλικό προς την πολιτιστική γενοκτονία (και) των μουσουλμάνων. Με σεβασμό, ωστόσο, προς το Ισλάμ. 

➥ Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μέσης αδήλωτης ιερόδουλης, (φεμινίστριας), 

➥ για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην δημοπρασία, 
(= δημοκρατία), π.χ. των ομολόγων, 

➥ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του μέσου περήφανου σαν κίναιδου, (LGBT), 

έχουν εισβάλει οι Η.Π.Α. και το N.At.O. σε πλείστες όσες χώρες του Μουσουλμανικού Κόσμου μετά το 1991, όχι για να θίξουν, (για να προσβάλλουν), το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων. 

Το Ισλάμ, όχι μόνο σεβαστό είναι από την C.I.A. με ανθρώπινο πρόσωπο (π.χ. από τις Μ.Κ.Ο.) μα αν ο μέσος μουσουλμάνος δεν αφομοιωθεί με το καλό από την Δύση, θα στοχοποιηθεί και θα εκκαθαριστεί από την C.I.A. με απάνθρωπο πρόσωπο, [π.χ. από την ΑκροΔεξιά των λευκών (= …πολιτισμένων) βόρειων/δυτικών ευρωπαίων). Όποιος δεν πείθεται από σοσιαλιστές, (= κρατιστές - φασιστοειδή), δήθεν διεθνούς εκδοχής, πείθεται από σοσιαλιστές, (= κρατιστές - φασιστοειδή), δήθεν εθνικής εκδοχής. [Όπως και η Ασφάλεια, έτσι και ο Διασκοταδισμός, (γνωστός σαν Διαφωτισμός), με δύο υπηρέτες λειτουργεί παντού - πάντοτε, όχι με έναν. Με έναν «καλό» και έναν «κακό» ανακριτή εξετάζεται κάθε ύποπτος, όχι με δύο «καλούς» ή με δύο «κακούς» ανακριτές. 

Μα και η απαλλοτρίωση χωρών με δύο τρόπους επιτυγχάνεται:

➥ Ή με κατάληψη π.χ. του Ιράν απ’ έξω, (με στρατιωτικά άρματα μάχης τα οποία οδηγεί νεοφιλελεύθερος), έτσι ώστε να επικρατήσει κι’ εκεί η παναπάνθρωπη ευρωπαϊκή αξία «της γκιλοτίνας του Ροβεσπιέρου».

➥ Ή με κατάληψη π.χ. του Ιράν από μέσα, (με τραπεζικά άρματα μάχης τα οποία οδηγεί κομμουνιστής), έτσι ώστε να επικρατήσει κι’ εκεί η, επίσης, παναπάνθρωπη ευρωπαϊκή αξία του υλισμού/αμοραλισμού - ατομισμού.]  

Και ο Εμφύλιος στην Συρία, άλλωστε, με την «Αραβική Άνοιξη» της C.I.A., της Mossad και της ΜΙ6 προκλήθηκε. Μόλις εισβάλλει από νότο το Ισραήλ στην Συρία και επιτεθεί από κοινού με τις Η.Π.Α. στο Ιράν θα καταστεί απολύτως σαφές το τι δεν είναι ο σύντροφος Mevlüt Çavuşoğlu. Εν αντιθέσει, βεβαίως, με το τι ήταν και τι είναι, (τι παραμένει), η Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Τουρκία, μέσα στην Ιταλία, πολλώ δε μάλλον μέσα στο Ιράν, μέσα στον Λίβανο, μέσα στην Συρία, μέσα στην Λιβύη. «Κυριακή, κοντή γιορτή.»

text ©2020 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP