Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Το Ισλάμ «καίγεται», η Τουρκία «λούζεται»

Πήγε στην Μόσχα να τα πει μα τα άκουσε

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin συναντήθηκε την 5η Μαρτίου 2020 ο πρόεδρος της Τουρκίας R. T. Erdoğan.

➤ Γνωρίζει ο πρόεδρος της Ρωσίας σε «ποια βάρκα πατά» η Άγκυρα τώρα;
                                   
➤ Μα «δεν παίρνει όρκο» ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Donald Trump αυτή την στιγμή για το αν η Άγκυρα «πατά στην βάρκα» του N.At.O., η Μόσχα θα έπαυε να είναι καχύποπτη έναντι της Άγκυρας;

Χώρα μέλος της Ε.Ε. δεν είναι η Τουρκία, όχι χώρα μέλος του N.At.O. Xώρα μέλος του N.At.O. η Τουρκία παραμένει, μα:

➤ Οι επιδιώξεις της Άγκυρας στην Συρία και στην Λιβύη, είναι αντίθετες με τις μακροπρόθεσμες επιδιώξεις του Ισραήλ, των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Συρία και στην Λιβύη.

➤ Αντίθετες οι επιδιώξεις της Άγκυρας στην Συρία και στην Λιβύη είναι και με τις βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις της Ρωσίας στην Συρία και στην Λιβύη.

Η ευθύνη της Άγκυρας έναντι του Ισλάμ και όχι μόνο

Η τέχνη του καιροσκοπισμού και δη του τυφλού, (καιροσκοπισμού), δεν είναι συνώνυμο της τέχνης του εφικτού, (της τέχνης της πολιτικής). Άλλο ρεαλισμός και άλλο π.χ. «είμαι και με την Ε.Ε., είμαι και με το Ε.Α.Μ., είμαι και με το Ν.At.O.».

«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται» Μόνο σε χώρα - σε καιρό (ό)που δεν επικρατεί εθνικό δίκαιο αυξάνεται η εκλογική δύναμη πεμπτοφαλαγγιτών όπως είναι τα μορφώματα τύπου «Συ.Ριζ.Α.». Σε τόπο - σε εποχή (ό)που επικρατεί εθνικό δίκαιο, η τάδε ή η δείνα δράκα Πέμπτης Φάλαγγας, βρίσκεται ή εκτός Βουλής ή εντός Βουλής, μα, με έναν έως πέντε, επτά, 10, 12, το ανώτερο, βουλευτές.

Ανάλογη τακτική, (π.χ. παραμένω στο N.At.O. μα είμαι και με την Ρωσία), από πλευράς ηγέτη κόμματος που λειτουργεί στα πλαίσια έθνους κράτους και μάλιστα χώρας σαν την Τουρκία, (μουσουλμανικής χώρας), πείθει όλους ανεξαιρέτως τους ηγέτες των άλλων χωρών να «κουμπώνονται».

⬛ Ο ηγέτης της τάδε ή δείνα χώρας που συνομιλεί με τον ηγέτη της Τουρκίας, δεν είναι όπως ήταν π.χ. μερίδα του εκλογικού σώματος εδώ, (στην Ελλάδα), η οποία ανέθεσε τρεις, (συνεχόμενες), φορές, (δύο σε εκλογές, μία σε δημοψήφισμα), την σωτηρία της από το ευρώ, από τον N.At.O. και από τον κρατισμό, (την διαπλοκή/διαφθορά), στους ευρωN.At.O.κομμουνιστές, εξ ου και «με κυνηγά ακρίδα, ας καταφύγω στην φωλιά με τις μαύρες μάμπα μπας και (δια)σωθώ εκεί».

⬛ Το να ρωτούν, (σε δημοψήφισμα), ευρωN.At.O.κομμουνιστές τους πολίτες της τάδε χώρας «τάσσεστε υπέρ ή κατά» π.χ. «του ευρώ» και οι πολίτες να προσέρχονται στην κάλπη, απορώντας μάλιστα κατόπιν για την Ανακοίνωση των ευρωN.At.O.κομμουνιστών «πλάκα κάναμε, δεν τίθεται θέμα», δεν είναι παράδοξο. Από καταβολής κόσμου ο κόσμος «χρωστά της Μιχαλούς». Έτερον, ωστόσο, «βοσκός», εκάτερον «πρόβατα», (δεν είναι το ίδιο). Οι ηγέτες χωρών δεν έχουν αντανακλαστικά «προβάτων», (η ηγεσία της Ρωσία, για παράδειγμα, δεν «τρώει ότι της σερβίρει» η τουρκική ηγεσία, «μαγειρεύει μόνης της/τρώει από τα χεράκια της - ξέρει τι τρώει»...)...   

Δεν προοιωνίζεται θετικές για την Τουρκία εξελίξεις η τακτική Erdoğan «είμαι και με την Ουάσιγκτον, είμαι και με την Μόσχα, είμαι και με το Παρίσι, είμαι και με την Μέκκα». (Εύκολα - γρήγορα «πέφτεις στο νερό αν πατάς σε δύο βάρκες»).

Το Ισλάμ «καίγεται», η Τουρκία «λούζεται»

Αλλά και γενικότερα, (για τον Κόσμο σε κάθε γωνιά της Γης), δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις η παρακινδυνευμένη αυτή στάση Erdoğan. Όταν ΗΠΑ, Ισραήλ, Βρετανική Κοινοπολιτεία επιχειρούν να ελέγξουν τον πλανήτη και η Τουρκία είναι και στο Ν.At.Ο., είναι και με την Ρωσία, τότε, το συμπέρασμα είναι ένα: Το Ισλάμ «καίγεται», η Τουρκία «λούζεται». Αν το Ισραήλ καταφέρει να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε με την «Αραβική Άνοιξη» το 2010, (Εμφύλιο στην Συρία κ.λπ.), θα «ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως» στην Μ. Ανατολή.

➤ Η μισή Συρία, (πέραν των Υψιπέδων του Γκολάν, μέχρι Δαμασκό), να προσαρτηθεί στο Ισραήλ;

➤ Οι φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του Ιράν στον Περσικό Κόλπο να διανεμηθούν μεταξύ Η.Π.Α., Ισραήλ, Ηνωμένου Βασιλείου και των δύο τριών ακόμη μεγάλων «πιονιών» τους εκεί «πέρα, κάτω»;

➤ Η Κασπία, η Αραβική Θάλασσα, το Άντεν -όλες, εν ολίγοις, οι θαλάσσιες δίοδοι- να μπλοκαριστούν από τις δυνάμεις οι οποίες επιδιώκουν νυχθημερόν τα τελευταία 25 με 30 χρόνια την από πλευράς τους επιβολή καθεστώτος παγκόσμιου σοσιαλισμού, (= παγκόσμιου κρατισμού - φασισμού/απροκάλυπτης, πια, παγκόσμιας τραπεζικής δικτατορίας με όλα τα προσωπικά δεδομένα του κάθε κατοίκου της Γης «περασμένα» στην κάρτα με την οποία ψωνίζει π.χ. από το Amazon το τάδε ή δείνα αγαθό);

Ισραηλινό ναρκοπέδιο η διεθνής σκηνή για τον Vladimir Putin από δω και πέρα

Ακόμη και η χρήση πυρηνικών όπλων είναι θεμιτή για την αποτροπή μη ανατάξιμων αποκλεισμών όπως είναι οι θαλάσσιοι αποκλεισμοί. (Τον αποκλεισμό του Ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα απέφυγε η Μόσχα προσαρτώντας την Κριμαία το 2014) 

Τεχεράνη Το πώς απέκτησε πυρηνικά, (όπλα), το Ισραήλ είναι όσο γνωστή είναι η απληστία του στην Μ. Ανατολή. Μέχρι και σε δολοφονίες περσών πυρηνικών φυσικών εντός και εκτός του Ιράν προέβη έγκαιρα η Mossad. Από την αντίδραση που θεωρείς εκ των προτέρων βέβαιη από πλευράς των αντιπάλων σου επαληθεύονται οι σχεδιασμοί σου, (οι βλέψεις σου), στο καθετί, (π.χ. και πέρα από τα Υψίπεδα του Γκολάν), όχι από την αντίδραση που θεωρείς πιθανή εκ μέρους των αντιπάλων σου. Δεν αρκείται στον έλεγχο του Ιράκ και του Αφγανιστάν το Ισραήλ, εποφθαλμιά και τα εδάφη της Συρίας, θέλει «να βάλει χέρι» και στα μεγαλύτερα παγκοσμίως αποθέματα φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο, (βλ. Ιράν). 

"EU spin in the time of coronavirus" by Anna Belkina
"EU spin in the time of coronavirus"
by Anna Belkina

Μόσχα Η Ρωσία, ωστόσο, δεν είναι Ιράν. Δεν συγκαταλέγεται στις υποψήφιες προς απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου χώρες η Ρωσία. (Διαθέτει «εδώ και» δεκαετίες πυρηνικό οπλοστάσιο). Απονενοημένα διαβήματα, κατά συνέπεια, τα προαναφερόμενα, (σχετικά με την Μ. Ανατολή), όσο η ηγεσία στην Μόσχα δεν είναι ελεγχόμενη από την Fed όπως τον παλιό …καλό καιρό, (π.χ. μετά το 1917, π.χ. πριν το 2000). Δεν παραμένει, απλώς, άλυτο πρόβλημα για το Ισραήλ η ηγεσία Putin στην μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του πλανήτη, παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα, γιατί, η εκ των έσω υπονόμευση κάθε χώρας είναι δυνατή μόνον εάν η χώρα αυτή υποκαταστήσει το εθνικό με το τύποις διεθνές ή ευρωπαϊκό και ουσία αλλοεθνές δίκαιο. Αυτό η νυν ρωσική ηγεσία, όχι μόνο το απέφυγε, μα, με την ίδια ισχύ, (με τα όπλα), που προασπίστηκε το εθνικό ρωσικό δίκαιο στο εξωτερικό, (π.χ. στην Κριμαία), προασπίστηκε το εθνικό ρωσικό δίκαιο και στο εσωτερικό της. Μόνο με δολοφονία ή μετά από ήττα σε πόλεμο «βγαίνει από την μέση» ηγέτης χώρας και μάλιστα κραταιής, (χώρας), ο οποίος δεν σου αφήνει περιθώρια να τον υπονομεύεις. 

Όλοι δίκιο έχουν, πυρηνικά δεν έχουν όλοι

Turkey Vs Greece
μελλοθάνατοι
εναντίον
νεκρών
Σε θεωρητικό επίπεδο, (π.χ. κατά την ρητορική Erdoğan), είναι σημαντικός ο ρόλος της Τουρκίας τα τελευταία 10 χρόνια. Πρακτικά, η στάση της τουρκικής ηγεσίας είναι σχιζοειδής πολιτικά.

➤ Εκθέτει π.χ. ο Mike Pompeo την διγλωσσία, (διπροσωπία), Erdoğan. Έχει επισημανθεί έγκαιρα, (προ καιρού), σε αυτό εδώ το ιστολόγιο, ότι οι σχεδιασμοί του Ισραήλ στην Μ. Ανατολή θα προκαλέσουν ρήγμα τόσο στο ΒορειοΑτλαντικό Σύμφωνο, όσο και η Ε.Ε., μα, ο μόνος λόγος για τον οποίο υπενθυμίζεται αυτό εδώ - τώρα είναι τα κίνητρα των Η.Π.Α. έναντι της Ρωσίας με αφορμή ένα μέλος του N.At.O., (την Τουρκία). 

➤ Εκθέτει κι’ ο Erdoğan, με την σειρά του, βέβαια, τον «Φαρισαϊσμό», (= υποκρισία), των Η.Π.Α., του Ο.Η.Ε., της Ε.Ε., του Ισραήλ σε ότι έχει να κάμει με μετανάστες και με πρόσφυγες. Μόνο που τα κίνητρα της Τουρκίας έναντι του Ισλάμ είναι όσο συγκεχυμένα είναι τα κίνητρά της έναντι της Μόσχας κι’ αυτό όπως τονίστηκε ανωτέρω, θα αποδειχθεί, όχι μόνο για την Τουρκία παγίδια, μα για όλες τις δυνάμεις που μάχονται να αποτρέψουν την παγκόσμια κυριαρχία Η.Π.Α., Ισραήλ, Η.Β.


Είδε ο πλούσιος τον φτωχό κι’ ίδρυσε τρεις ΜΚΟ Κοινός τόπος στις μουσουλμανικές χώρες ο «Φαρισαϊσμός», (η υποκρισία), του Τελ Αβίβ, της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου. Όλοι σχεδόν οι μουσουλμάνοι γνωρίζουν ότι η Δύση ασκεί φιλανθρωπία με τα υπερκέρδη της από την νέα, πια, (μετά την δεκαετία του ’60), αποικιοκρατία. «Το χάπι χρυσώνει» έτσι η πηγή του …πολιτισμού των πρώην και νυν αποικιοκρατικών δυνάμεων. Ο όρος και μόνο «Τρίτος Κόσμος» αρκεί σαν τεκμήριο, (απόδειξη), του «πόθεν έσχες» αναφορικά με το λίπος, (το υπερβολικό βάρος), των πρωινών «χασάπηδων» και απογευματινών «φιλόζωων» (= φιλάνθρωπων) του «Πρώτου Κόσμου». Τα εγκλήματα που συνεχίζει να διαπράττει και μέχρι τέλους θα διαπράττει η μητροπολιτική Δύση, [έως ότου καθυποτάξει, (καταληστεύσει), πλήρως, (σ’ ολόκληρη την έκτασή της), την Μ. Ανατολή], ποιοτικά διαφοροποιούνται εν σχέση με το παρελθόν, όχι ποσοτικά.

text ©2020 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP