Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

«Πρώτη φορά» Αμερική

O Pompeo ήρθε,
η Αλεξανδρούπολη άλλαξε

Τσίπρας Τα τελευταία 70 χρόνια, (1949 - 2019), ένας μόνο πρωθυπουργός της Ελλάδας πραγματοποίησε δύο φορές επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α. σε μία μόνο κυβερνητική θητεία! Ο Αλέξης Τσίπρας:

27η Σεπτεμβρίου - 2η Οκτωβρίου 2015 πρώτη φορά,

14η - 18η Οκτωβρίου 2017, δεύτερη.

Από τους τέσσερις προέδρους των Η.Π.Α. οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, το διάστημα 1949 - 2019, ο ένας απ’ αυτούς, (ο Barack Obama), επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, ήρθε, (Νοέμβριο 2016), εδώ, (στην Ελλάδα)!!

Υπενθυμίζεται, αναφορικά, πάντα, με τις, ανεπανάληπτες, για τις σχέσεις Ελλάδας - Η.Π.Α., κυβερνητικές θητείες τής γνωστής, πια, σήμερα, περιόδου, σαν «πρώτη φορά Αμερική», …συγγνώμη, σαν «πρώτη φορά Αριστερά», ότι, από τα 5 σχεδόν χρόνια -[δύο, συνεχόμενες, κυβερνητικές θητείες:

α) Ιανουάριος - Ιούλιος 2015,

β) Σεπτέμβριος 2015 - Ιούλιος 2019]-

πρωθυπουργίας Τσίπρα, μόνο δύο χρονιές, (τις τελευταίες: το 2018 και το 2019), δεν πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στις Η.Π.Α. ή επίσημη επίσκεψη Obama ή Trump στην Ελλάδα!!!

Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο ένας από τους τέσσερις, τα τελευταία 70 χρόνια, πρωθυπουργούς της Ελλάδας, οι οποίοι, είχαν την τιμή να φιλοξενηθούν, με τις συζύγους τους, στο President's Guest House (Blair House)!!!

Νησιά υπάρχουν,
πρώτα οι Πρέσπες

Ο αμέσως επόμενος, (μετά τους ευρωN.At.O.κομμουνιστές), πολιτικός χώρος, εδώ, (στην Ελλάδα), ο οποίος συνέβαλλε αποφασιστικά στην σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και συνεπώς στην σύμπραξη Ελλάδας - N.At.O. και μάλιστα στο μετασοβιετικό, (!), λεγόμενο, τοπίο, σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, είναι οι σοσιαλδημοκράτες. (Το Πα.Σο.Κ. συγκεκριμένα. Το Πα.Σο.Κ. είναι η μόνη, από το πολιτικό φάσμα της μη Δεξιάς, παράταξη, η οποία, κατέστη κόμμα εξουσία τα 35 από τα 70 τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 1977 έως το 2011)

ΓΑΠ Από άποψη timing είναι αξιοσημείωτη η επίσημη επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε ο Γ.Α.Π. στις Η.Π.Α. τον Μάρτιο 2010 Έναν μόλις μήνα, δηλαδή, πριν θέσει από το Καστελόριζο, («νησιά υπάρχουν»), την Ελλάδα, υπό ελεγχόμενο χρεοστάσιο. [(Σε νόμισμα, όχι, απλώς, πολυεθνικό, μα, «σκληρό», (εξαγωγών)].

Μνημόνια για Πρέσπες Μετά από την αποδεδειγμένα, σήμερα, πια, σκόπιμη ολιγωρία που επέδειξε ο Γ.Α.Π. την περίοδο Οκτωβρίου 2009 - Μαρτίου 2010 περιήλθε σε κατάσταση ελεγχόμενου χρεοστασίου η Ελλάδα. Σκόπιμη ήταν και η ολιγωρία Τσίπρα την περίοδο Ιανουαρίου 2015 - Ιουνίου 2015 Εξαιτίας αυτής μετατράπηκε την 30η Ιουνίου 2015 σε ανεξέλεγκτο το μέχρι τότε ελεγχόμενο χρεοστάσιο. Έτσι όμως εκτοξεύθηκε το κόστος δανεισμού στο ζενίθ και εκμηδενίστηκαν οι εσωτερικές αξίες και στάθηκε, «επιτέλους», (!), δυνατό, να εκποιηθούν πάμφθηνα το Φθινόπωρο 2015 (και) οι τράπεζες, η δε Ελλάδα να αποδυναμωθεί πλήρως, «συρόμενη», μεταξύ άλλων, σε παραχωρήσεις μακροπρόθεσμα επικερδείς για τις Η.Π.Α. και για το Ισραήλ, μακροπρόθεσμα επιζήμιες για την Ελλάδα και για τον ελληνισμό, (βλ. π.χ. Prespa agreement και όχι μόνο…)…

Συναντήθηκε και ανεπίσημα τον Σεπτέμβριο 2010 με τον Obama ο Γ.Α.Π.

Ο Γ.Α.Π. είναι ο μόνος πολιτικός από ελληνικής (;) πλευράς που φιλοξενήθηκε στο Blair House πάνω από μία φορά σαν συνοδός πρωθυπουργών της χώρα μας με την μία ή με την άλλη επίσημη ιδιότητά του, (π.χ. υπουργός Εξωτερικών):

Επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου, αρχικά,

επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη, κατόπιν.

Σημίτης «Πήγαν» και επί πρωθυπουργίας Σημίτη καλά οι σχέσεις Ελλάδας - Η.Π.Α. Τον Νοέμβριο 1999 ήρθε εδώ, (στην Ελλάδα), με την επίσημη ιδιότητά του, ο Bill Clinton και τον Ιανουάριο 2002 ανταπέδωσε, (πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α.), ο Κώστας Σημίτης. (Ο George Bush junior οικοδεσπότης στον Λ. Οίκο το 2002 Στο Blair House φιλοξενήθηκε, μετά της συζύγου του, ο Σημίτης, τότε). Ανεπίσημη συνάντηση ο Σημίτης με Clinton είχε σε timing που «βγάζει μάτι»: Τρεις μήνες μετά την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια, (Απρίλιο 1996).

Ανδρέας Επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α. ο ιδρυτής του 
Πα. Σο. Κ. με την ιδιότητα του πρωθυπουργού πραγματοποίησε τον Απρίλιο 1994. Στο Blair House φιλοξενήθηκε μετά της τότε (!) συζύγου του ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο βασιλεύς κι’ ο «Τζήμερος»

Τρίτη, (κατά σειρά), πολιτική δύναμη εδώ, (στην Ελλάδα), η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων είναι η «Δεξιά» της μιας από τις ακόλουθες δύο εκδοχές:

Η προκλητικά κρατικιστική, (βλ. π.χ. βασιλέα), αφενός.

Η διεθνιστική, αφετέρου. (Διεθνιστές είναι οι νεοφιλελεύθεροι, δεν είναι εθνικά φιλελεύθεροι.)

Παλάτι Δύο φορές επισκέφθηκε επίσημα τις Η.Π.Α. ο βασιλεύς Παύλος:

1950

1957

(Ο βασιλιάς εκείνη την εποχή ήταν πολιτειακός παράγοντας με πολλές - μεγάλες εξουσίες. Απαραίτητη η διευκρίνιση αφού έχουν επισκεφθεί και Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας τις Η.Π.Α. Μόνο που οι Π.τ.Δ. μετά το 1985 δεν έχουν εξουσίες…) 

«Ψηλός» Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ο μόνος, από την, λεγόμενη, συντηρητική, παράταξη, εδώ, (στην Ελλάδα), ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α. (Ιούνιο 1990) και ανταπέδωσε (Ιούλιο 1991) ο ομόλογός του (Gorge Bush). Στο Blair House φιλοξενήθηκε, άλλωστε, μετά της συζύγου του, ο Κων/νος Μητσοτάκης, τον Ιούνιο 1990

Κούλης Δεν είναι μέχρι στιγμής εξακριβωμένο εκ του αποτελέσματος, (από κυβερνητικά πεπραγμένα), «τι καπνό φουμάρει», (αν είναι Δεξιός ή «Δεξιός»), ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 100 «και κάτι» μέρες κυβερνά... Η συνάντησή του με Trump τον Σεπτέμβριο 2019 στην Νέα Υόρκη, πάντως, ήταν, όχι μόνον ολιγόλεπτη, μα, καθαρά τυπική. Ο Μητσοτάκης στις Η.Π.Α. στις 22/9/2019 πήγε, κυρίως, (πρωτίστως), για να πει στην Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ότι του έδωσε η Λέσχη Bilderberg, …συγγνώμη, ότι είχε να πιει, …συγγνώμη, ότι είχε να πει.  

«Η Κύπρος κείται μακράν»,
η Δεξιά ακόμη μακρύτερα…

Δεξιός, (εθνικά φιλελεύθερος), πρωθυπουργός στην Ελλάδα, από το 1949 μέχρι σήμερα, που να έχει επισκεφθεί επίσημα τις Η.Π.Α. και ο ομόλογός του να ανταπέδωσε, δεν υπάρχει. Ούτε «πέρα δώθε», (Αθήνα - Ουάσιγκτον), εντός μίας μόνο κυβερνητικής θητείας, υπάρχουν, ούτε φιλοξενίες στο Blair House.  

Σαμαράς Τον Αύγουστο 2013 επισκέφθηκε επίσημα τις Η.Π.Α. ο Αντώνης Σαμαράς. Η, μίας, παρά πέντε λεπτών, ώρας, συνάντηση - συνομιλία του με Obama, ωστόσο, είχε ανεπίσημο, (μη δεσμευτικό), χαρακτήρα.

Κωστάκης Επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α. ο Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε τον Μάιο 2004 Ούτε η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που ήλπιζε από την αμερικανική, μετά «το ναυάγιο» του Annan Plan στην Κύπρο την 24η Απριλίου 2004, ούτε η αμερικανική από την ελληνική...

Καραμανλής Οι σχέσεις του ιδρυτή της Ν.Δ. με την Ουάσιγκτον ήταν σε μόνιμη βάση προβληματικές. Το μόνο ρεαλιστικό εναλλακτικό Κέντρο της Δύσης για τον Καραμανλή ήταν οι Βρυξέλλες, (η Ε.Ο.Κ.), σ’ ότι έχει να κάνει με τον μετριασμό, («κάπως»), των αφόρητων, προς την Ελλάδα, πιέσεων της Ουάσιγκτον και κατ’ επέκταση του N.At.O.  

Στις Η.Π.Α. ο «Κ.Κ.Ε. (= Κωνσταντίνος Καραμανλής Εθνάρχης)», μετέβη το 1978 για να παραστεί στην Σύνοδο του N.At.O. Στα πλαίσια αυτά είχε μία ανεπίσημη (μη δεσμευτική) συνάντηση - συνομιλία (διαπραγμάτευση), με τον Jimmy Carter (Timing που «κάνει κρα» ο Απρίλιος ‘78 γιατί με απόφαση Καραμανλή αποχώρησε η Ελλάδα από το N.At.O. το 1974 Λόγω της απαράδεκτης για συμμάχους, στάσης που κράτησε το N.At.O., έναντι της Ελλάδας, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Θράκη, το Καλοκαίρι ‘74)

Τον Απρίλιο 1961 πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α. ο Κων/νος Καραμανλής. Κατά τραγική ειρωνεία, (ειρωνεία της τύχης), ζητούμενο για τον Καραμανλή στις συνομιλίες του με John F. Kennedy τότε ήταν η ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με «την μαύρη μάμπα», …συγγνώμη, με το N.At.O., εξ ου και «τι καλό ψωνίσατε από την NY? πήρα μια μαύρη μάμπα για το σπίτι μου!» Αναπόφευκτο «shopping», όμως, γιατί, το μείζον, για την Αθήνα, με το που «κόπηκε», την εποχή εκείνη, η αμερικανική βοήθεια, ήταν η εξεύρεση πόρων για τον εξοπλισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», (μονόδρομος), το N.At.O., «στην καρδιά» του Ψυχρού Πολέμου, για όσες από τις χώρες του Δυτικού Κόσμου είχαν, όχι, απλώς, περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, μα, έπρεπε, κατά την Ουάσιγκτον, να (παρα)μείνουν, (για πάντα!), έτσι, (μη ανταγωνιστικές εμπορικά διεθνώς).

«Πουτάνας γιοί» Αριστεροί Η συντήρηση της απασχόλησης και ως εκ τούτου της κατανάλωσης, (= των εισαγωγών), με δανεισμό, αντί υποθήκης τον εθνικό πλούτο, ή, απλούστερα, η συντήρηση όσο το δυνατόν πιο ακριβού κρατισμού, [= φαινομενικά δημοσίων επενδύσεων, πραγματικά άδηλης, («μαύρης»), οικονομίας, (παραοικονομίας)], διασφαλίζει την εξάρτηση της περιφέρειας από την μητρόπολη, (Παλαιά και Ν. Υόρκη), στην Δύση. Ή, εναλλακτικά, η εκτόξευση του εργατικού κόστους στο ζενίθ όταν οι πραγματικές, (οι ιδιωτικές), δομές παραγωγές πλούτου είναι, κατά κανόνα, ημεδαπών συμφερόντων, γιατί, έτσι μειώνονται οι εξαγωγές - έτσι καταστρέφεται η εθνική, χάρη, της τύποις διεθνούς και ουσία αλλοεθνούς οικονομίας και δη της επίπλαστης - της εικονικής, (της εγχρήματης). Μόνον όταν οι πραγματικές, (οι ιδιωτικές), δομές παραγωγής πλούτου είναι πολυεθνικές ή, ακόμη καλύτερα, αλλοεθνείς, δέον είναι το εργατικό κόστος να εκμηδενίζεται με μαζική εισαγωγή αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, (βλ. νέα αποικιοκρατία και σύγχρονες μορφές δουλεμπορίου), καθώς και με πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, (βλ. ανασφάλιστη εργασία, ισόβια προσωρινότητα κ.λπ.) Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα κανόνας οι προαναφερόμενες …εναλλακτικές. Σε κάθε περιφερειακή χώρα στην Δύση είναι αδύνατη χωρίς την Αριστερά, (χωρίς τον κύριο πολιτικό εκπρόσωπο των τραπεζών, οπότε, κατ’ επέκταση, των εφοριών), η μετατροπή της χώρας αυτής σε «μπανανία» και η διατήρησή της έτσι. Είναι αδύνατον να κερδίζεις εκλογές σε χώρα «μπανανία» στην Δύση χωρίς από πλευράς σου υπόσχεση για συνέχιση της απαλλοτρίωσης της χώρας σε δόσεις, (δανειακές). Αλλά και να κερδίσεις, παραδόξως, εκλογές, έτσι, όλα είναι πιθανό να τα βρεις μπροστά σου μετά. Ακόμη και εξωτερική επίθεση (από γειτονική χώρα) και απώλεια εδαφών! Ακόμη και εφάπαξ απαλλοτρίωση, (κατάληψη της χώρας εκ των έσω με κομμουνιστικό πραξικόπημα)!!

«Πρώτη φορά» Αμερική Ο τίτλος «Κ.Κ.Ε. (= Κωνσταντίνος Καραμανλής Εθνάρχης)», είναι ειρωνικός στον βαθμό που την περίοδο 1950 - 1970 η Ελλάδα εξήγαγε π.χ. τρακτέρ ή π.χ. ψυγεία και όχι εργάτες. Δεν διακινούσε αντικείμενα, (αγαθά και συγκεκριμένα βιομηχανικά ή βιοτεχνικά προϊόντα μακράς διάρκειας, π.χ. μηχανολογικό εξοπλισμό), την συγκεκριμένη περίοδο η Ελλάδα, υποκείμενα «μαχαιρωμένα στην πλάτη» διακινούσε, (βλ. π.χ. μαζική μετανάστευση ελλήνων στην Γερμανία). Σαν Μ.Κ.Ο. λειτουργούσαν οι κυβερνήσεις των Αθηνών τότε, όχι σαν εθνικές κυβερνήσεις. Εργάτες εξάγεις όταν η Ουάσιγκτον σού επιτρέπει το ενεργό δυναμικό στο εσωτερικό της χώρα σου να το απασχολείς μόνο σε αντιπαραγωγικούς κλάδους, ήτοι, σε κλάδους «Ε.Σ.Σ.Δ.». (Στους κλάδους «των κομισάριων», όπως είναι ο κλάδος αστυνόμευσης, οι κλάδοι Δ.Ε.Η., Ελ.Τα., Ο.Τ.Ε., ο κλάδος επαγγελματικής θεολογίας, ...συγγνώμη, επαγγελματικής ιδεολογίας, ο κλάδος του οδοκαθαρισμού, ο κλάδος περιποίησης ωδικών πτηνών και αχανών κήπων στο Στρατόπεδο «Ταξιάρχου Στυλιανού Ζούκοφ, το γένος Μελίνας Χίμλερ» κ.ο.κ.) Δεν ήταν εφικτό την περίοδο 1950 - 1970 να ζουν οι πάντες εδώ, (στην Ελλάδα), από δημόσιο έλλειμμα και δημόσιο χρέος. Από την δεκαετία του ’80 και μετά κατέστη εφικτή η ταχύτατη - ευρεία - βαθιά ανάπτυξη των περιφερειακών κλάδων της Goldman Sachs: Του κλάδου «…επιχειρηματίας με μοναδικό πελάτη το Δημόσιο» που δυστυχώς δεν είναι γνωστός σήμερα σαν κλάδος «“Πρώτη φορά” Αμερική», αφού, οι πράκτορες της Stasi απορροφήθηκαν από την C.I.A. (μόλις η Stasi «έκλεισε»). Του κλάδου «συνδικαλιστής στο Δημόσιο» που δυστυχώς δεν έχει καθιερωθεί στην πολιτική αργκό σαν κλάδος «“Πουτάνας γιοί” Αριστεροί», μιας και η Wall Street μετά το 1991 έπαψε να καλείται «Ε.Σ.Σ.Δ.» στα Ανατολικά. «Μηδέν πρόβλημα», παρά ταύτα, γιατί, αναπτύχθηκε ο κλάδος «Ε.Α.Μ. - Ε.Λ.Α.Σ. LGBT» μετά το 1991 Αναπτύχθηκε, επίσης, ο κλάδος «Βλαντάδες του N.At.O.». Και συναφείς κλάδοι...

Τον Δεκέμβριο 1959 -(επί πρωθυπουργίας Κων/νου Καραμανλή)- πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ο Dwight Eisenhower. (Ανεπίσημη συνάντηση - γεύμα με τον D. Eisenhower ο Καραμανλής είχε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1956)

 «Η Αυγή» και η «Χρυσή Αυγή»
και των ΗΠΑ οι υπουργοί
οι μόνοι πατριώτες το 2015
Α και εννιά LGBT

«Γέρος» Τελευταίος «”και καταϊδρωμένος” στα “πήγαινε έλα”» Αθήνα - Ουάσιγκτον, τα τελευταία 70 χρόνια, είναι ένας πολιτικός παράγοντας, όχι χώρος: Ο, λεγόμενος, Γέρος της Δημοκρατίας:

Ιούνιο 1964 έκαμε με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας επίσκεψη στις Η.Π.Α. ο Γεώργιος Παπανδρέου. Η συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α. Lyndon Johnson, όμως, «πήγε» άσχημα. Ο οικοδεσπότης του Λ. Οίκου απευθυνόταν στον ηγέτη της «Ένωσης Κέντρου» εκβιαστικά. (Σαν να απευθυνόταν π.χ. σε έπαρχο αποικίας του).

Τρεις μήνες αργότερα, (Οκτώβριος 1964), ολοκληρώθηκε στην Κύπρο η εγκατάσταση της Ελληνικής Μεραρχίας εκεί. Κατόπιν σχετικής απόφαση του Γ. Παπανδρέου. Δυστυχώς, όμως, δύο χρόνια αργότερα, (1967), η C.I.A. επέβαλε, εδώ, (στην Ελλάδα), την γνωστή, σήμερα, πια, σαν Χούντα των Συνταγματαρχών και η Ελληνική Μεραρχία Κύπρου αποσύρθηκε, (μέχρι και το 1968), από την Μεγαλόνησο. Κατόπιν σχετικής απόφασης την οποία έλαβε το 1967 ο πράκτορας της C.I.A. Γεώργιος Παπαδόπουλος. (Ο Γ. Παπαδόπουλος την εποχή εκείνη υποδύονταν όχι μόνο τον αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού μα και τον πρόεδρο ελληνικής κυβέρνησης.)   

Έξι χρόνια αργότερα, (Καλοκαίρι 1974), μπήκε στην ζωή μας μία νέα κρατική οντότητα, (επικράτεια), στην Μεσόγειο: Η «Βόρεια Μακεδονία», ...συγγνώμη, η «Βόρεια Κύπρος». (Την 15η Νοεμβρίου 1983 ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος το κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα της Νήσου της Αφροδίτης.)

Συνέβαλε σημαντικά στην εθνική ασφάλεια του Ισραήλ -(Henry Kissinger υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. το 1974)- η διχοτόμηση της Κύπρου. Εξίσου σημαντικό ρόλο στην εθνική ασφάλεια του Ισραήλ έπαιξαν τα κατοπινά χρόνια - παίζουν σήμερα, (αυτή την στιγμή) - θα παίξουν (και) στο μέλλον:

1. Το αμέσως «παραπάνω», (από την Λευκωσία), «σκαλοπάτι»: Η «ζώνη» Soros στο Αιγαίο, (= η «ζώνη» του διεθνούς παρακράτους των Μ.Κ.Ο. αφενός, της Exxon Mobil αφετέρου).

2. «Το ταβάνι - η οροφή». (Τα Βαλκάνια και ειδικότερα το Κόσοβο, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Τόσο η τυπικά τριμερής, (Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος) και ουσιαστικά πενταμερής, (Αίγυπτος, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ισραήλ, Κύπρος), όσο και η «ζώνη» Soros στο Αιγαίο, καθώς και τα Σκόπια, θα αξιοποιηθούν, κατά το δοκούν, πριν - μετά:

Την εισβολή του Ισραήλ και στην Συρία, (προς κατάκτηση και των, πέραν των υψιπέδων του Γκολάν, εδαφών).  

Την επίθεση του Ισραήλ, των Η.Π.Α., της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και στο Ιράν, (προς έλεγχο των τεράστιων 
αποθεμάτων φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο).

Την προσάρτηση από το Ισραήλ και του νοτίου Λιβάνου.
text ©2019 yahooxaxaxouxa.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP