Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Πέντε χρόνια yahooxaxaxouxa blogspot

Πέντε χρόνια yahooxaxaxouxa blogspot Για «την ώρα των σκιών» κάναμε λόγο την Πρωτοχρονιά 2015


«Της πρεσβείας τα παιδιά» υπενθυμίσαμε την 12η Φεβρουαρίου 2015

Καθ' οιονδήποτε τρόπο ο μείζον πολιτικός εταίρος της συγκυβέρνησης που προέκυψε μετά την 25η Ιανουαρίου 2015 δεν διέψευσε και δη έμπρακτα τον επίσημο λόγο για τον οποίο αρνήθηκε όλο αυτό το πεντάμηνο, (από 25 Ιανουαρίου μέχρι και 30ηΙουνίου 2015), να καλύψει και έργω, (και με έργο), το κενό εξουσία το οποίο, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, έχει καθήκον, σαν εκλεγμένη κυβέρνηση, να καλύπτει.




Πράγματι:

Αφού η Ευρώπη και το Ν.At.O. δεν έγιναν ακόμη των λαών, το μόνο που μπορεί να κάμει ο Συ.Ριζ.Α. στην Ελλάδα μέχρι η Ευρώπη και το Ν.At.O. να γίνουν των λαών είναι το να ασκεί τυπικά, μεν, με το αζημίωτο, δε, (βλ. π.χ. έξοδα παραστάσεως), καθήκοντα κυβερνητικού εταίρου.

Γι' αυτό παραμείναμε και μετεκλογικά προεκλογικοί, εδώ, πέρα, (στο yahooxaxaxouxa.blogspot). Με βάση το προηγούμενο αναλογιστήκαμε το ακόλουθο: Κι' αν η Ευρώπη και το Ν.At.O. δεν γίνουν των λαών και δη σύντομα; Δεν θα πρέπει, σε μία τέτοια περίπτωση, να καλυφθεί και ουσιαστικά το κενό εξουσίας στην Ελλάδα;

Για να μην επαναλαμβανόμαστε σιωπήσαμε το τελευταίο τετράμηνο, όπως προκύπτει (και) από τα συμφραζόμενα. Τον αναδείξαμε, εξάλλου, τον στόχο προεκλογικά: «Για μία Ευρώπη των λαών - Για ένα ΝΑΤΟ των λαών. ΣΥΡΙΖΑ». Απ' εκεί και πέρα και εφόσον όλο αυτό το διάστημα το κενό εξουσίας καλύπτονταν αποκλειστικά και μόνο με λόγια και εν πολλοίς με προθέσεις από μέρους της κυβέρνησης, δεν κρίναμε σκόπιμο το να αναπαράγουμε μέσα από εδώ και κατ' επέκταση μέσα από όπου δη τις όποιες αιτιάσεις αρμόζουν σε προεκλογική περίοδο, ή, σε αντιπολιτευόμενα κόμματα σαν αιτιάσεις οι οποίες αρμόζουν σε μετεκλογική περίοδο, ή, σε κυβερνητικά κόμματα.




Κατά τα λοιπά:

«Αυτοί φτιάχνουν το γήπεδο, όχι εμείς», προειδοποιήσαμε την 25η Ιανουαρίου 2015

Την άποψη ότι «πολιτικό προϊόν το οποίο είναι σε προσφορά, είναι για πέταμα» εκφράσαμε την 27η Ιανουαρίου 2015

Ούτε προεκλογικά είχαμε λόγο να ολοκληρώσουμε την σειρά των κειμένων μας με τίτλο: «Πέντε χρόνια ''στο ναδίρ'' και τον προηγούμενο μήνα, (Δεκέμβριο 2014),''στα Τάρταρα''»ούτε τώρα έχουμε λόγο να πάψουμε να μιμούμαστε τους δήθεν τυχαία αργούς ρυθμούς με τους οποίους η δεύτερη πολιτική εφεδρεία της Ουάσιγκτον εδώ, (στην Ελλάδα), αποτελειώνει εν έτη 2015 ότι η πρώτη «εν Ελλάδι» πολιτική εφεδρεία των Η.Π.Α. δεν πρόλαβε να αποτελειώσει μεταξύ 6ης Οκτωβρίου 2009 και 11ης Νοεμβρίου 2011 ...

Πάντοτε μία άσχημη κατάσταση
γίνεται χειρότερη
όταν το μικρότερο κακό χάνει.

Αθήνα,
4 Ιουλίου 2015
yahooxaxaxouxa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP