Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Μέσα στην Ρωσία FIFA World Cup Έξω από την Ρωσία NATO Dynamic Mongoose

19 μέρες πέρασαν από την 14η Ιουνίου 2018: Ημέρα κατά την οποία έγινε ο πρώτος αγώνας του 21ου Mundial. 

Στην Ρωσία η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (FIFA World Cup) αυτή την φορά. 
32 -συνολικά- εθνικές ομάδες από πέντε διεθνείς Ομοσπονδίες συμμετέχουν. 12 Στάδια, (γήπεδα) - 11 πόλεις υποδοχής. 
Σε 12 μέρες, (από σήμερα), ο τελικός: Την 15η Ιουλίου 2018 

Απόψε το βράδυ ολοκληρώνεται ο γύρος των 16
Ουρουγουάη, Γαλλία, Βραζιλία, Βέλγιο, Ρωσία, Κροατία, Σουηδία πέρασαν, μέχρι στιγμής, στην φάση των οκτώ, (Προημιτελικά). Απομένει ο αγώνας μεταξύ Κολομβίας - Αγγλίας στις 9 το βράδυ, (σήμερα), για να συμπληρωθούν τα τέσσερα ζευγάρια των Προημιτελικών. 

Γερμανία, Αργεντινή, Ισπανία εκτός

281px-2018_FIFA_World_Cup.svg
2018 FIFA World Cup
Russia
Σημειωτέον δε ότι αποκλείστηκαν:

⚫ η Γερμανία, (κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων κυπέλλων), από την Νότια Κορέα,

⚫ η Αργεντινή, (κάτοχος δύο παγκοσμίων κυπέλλων), από την Γαλλία,

⚫ η Ισπανία, (κάτοχος ενός παγκοσμίου κυπέλλου), από την Ρωσία. 

Εθνική Ρωσίας

142px-Russian_Football_Union_Logo.svg
Russian
Football
Union
Το 1912 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της η εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας, (Ρωσίας). 

Το 1923 έπαψε να υφίσταται η εθνική αυτή ομάδα. (Χρονιά κατά την οποία αντικαταστάθηκε από την ομάδα της Ε.Σ.Σ.Δ.). 

Η Εθνική Ρωσίας συστάθηκε εκ νέου την περίοδο 1992 - 1996.


Lev Yashin

«Σήμα κατατεθέν» στο ποδόσφαιρο της χώρας αυτής -(είτε σαν Ρωσία, είτε σαν Ε.Σ.Σ.Δ.)- ο μοσχοβίτης Lev Yashin - γνωστός και σαν «μαύρη αράχνη». Όλοι στην υφήλιο συμφωνούν ότι υπήρξε ο σημαντικότερος τερματοφύλακας στον 20ο αιώνα. Με βάση τα παγκόσμια ιστορικά στατιστικά στοιχεία. 

Φημίζεται ο αθλητικός Τύπος για τις μέχρι γραφικότητας υπερβολές του. (Π.χ. «πάνθηρας, αίλουρος, τίγρη» κ.λπ.). Είναι τυφλός, (φανατικός = άρρωστος), άλλωστε, ο μέσος οπαδός. (Βλέπει με την ψυχή μπάλα, όχι με τον νου. Λες και το ποδόσφαιρο είναι πνευματικός, πόσω μάλλον ηθικός αγώνας. Αναπόφευκτα ο Τύπος «κάνει το τόσο, ΤΟΣΟ», λοιπόν. Οι οργανωμένες μάζες παντού - πάντοτε ηθικοποιούν το συμφέρον τους.) 

Σε ότι αφορά λίγους - ελάχιστους -μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο L. Yashin, όμως, όχι, δεν είναι «τραβηγμένος από τα μαλλιά» ο όρος «αράχνη» ή π.χ. «πούμα». 

Lev_Yashin

Lev Yashin

Όπως π.χ. ο Gerd Müller, o Eusébio, o Mario Kempes, o Kocsis, o Just Fontaine κ.α. που έκαναν, σχεδόν, πάντα, σωστά, αυτό που είχαν μάθει, (να κάνουν) -άσχετο αν την δόξα τις περισσότερες φορές την έπαιρναν άλλοι και κατά κανόνα φωτογενείς ανασφαλείς- έτσι και ο Lev Yashin, έκαμε και αυτός, σχεδόν, πάντα, σωστά, αυτό που είχε μάθει, (να κάνει). Ήταν από τους επαγγελματίες που ότι νούμερο φανέλα και να φορούσαν -(«τον άσσο» φοράνε κατά κανόνα οι τερματοφύλακες)- το νούμερο «10» φορούσε με βάση τα αποτελέσματα των έργων του. 

Όποιος επαγγελματίας δίνει, ακριβώς τα ίδια, αν όχι περισσότερα - πολύ περισσότερα απ’ όσα παίρνει από το κοινό του, (από τους πελάτες του), μένει για πάντα έτσι, (με την φανέλα Νο «10»), στην μνήμη φίλων και εχθρών - συντοπιτών και ξένων. 

Ο LevYashin, από το 1950 έως το 1970 αγωνίστηκε στην Δυναμό Μόσχας ενώ από το 1954 έως το 1967 αγωνίστηκε και σαν διεθνής, (με την φανέλα της Ε.Σ.Σ.Δ.).


Και άλλοι...


Valentin_Ivanov
Valentin Ivanov
Oleh_Volodymyrovych_Blokhin
Oleh Blokhin
Aleksandr_Kerzhakov
AleksandrKerzhakov
Άξιοι υπόμνηση σε δεύτερο επίπεδο σε ότι αφορά στις διεθνείς συναντήσεις κορυφής της Εθνικής Ρωσίας ή Πολυεθνικής Σοβιέτ, είναι ο Valentin Ivanov, (βλ. Mundial 1962), και ο Oleg Salenko, (βλ. Mundial 1994). Αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, (βλ. και Πρωτάθλημα Ρωσίας), αξίζει να υπενθυμιστούν ο ουκρανός Oleg Blokhin και ο ρώσος Aleksandr Kerzhakov.


Χωρίς παγκόσμιο τίτλο


UdSSR_Fussball_Verband_Logo.svg
USSR Fussball
Verband
Δεν έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα Ρωσία. Αν και η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον πλανήτη και μία από τις πλέον πολυπληθείς, δεν διακρίθηκε στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στο βαθμό που διακρίθηκε π.χ. στο στίβο. Κι’ όχι επειδή στερούνταν ποδοσφαιριστών -(δεν είναι λίγα τα ταλέντα στις πολυπληθείς χώρες)- μα για τους ίδιους «πάνω κάτω» λόγους που παρατηρείται το ίδιο σε ότι έχει να κάνει και με την Κίνα. Κίνητρο χωρίς marketing μόνο ένας ή δύο αθλητές έχουν όταν ζουμάρει ο διεθνής φακός πάνω τους, όχι 11 ή μάλλον 22 - 23. 

Στην δεύτερη περίπτωση ισχύει ότι ισχύει π.χ. με τις μάρκες των αυτοκινήτων που κατέκτησαν 100 και πλέον χρόνια τώρα την διεθνή αγορά. Διευκρινίζεται γιατί είναι άλλο το να κατακτάς την διεθνή ...αγορά π.χ. με πυραύλους και είναι άλλο το να κατακτάς την διεθνή αγορά με χρηστικά στον μέσο πολίτη, αγαθά, δεν είναι το ίδιο. Αν ήταν το ίδιο, τότε, θα ήταν και ο στρατός, (βλ. και σοσιαλιστικό Τάγμα εθνικής ή διεθνούς εκδοχής), ομάδα παραγωγής πλούτου, μα δεν είναι - (ο στρατός είναι ομάδα κατανάλωσης πλούτου). 

✽ ✽ ✽

Όπως, ωστόσο, δεκάδες άλλες χώρες, έτσι και η Ρωσία, δύναται να ζει, (να συνεχίσει να ζει), χωρίς παγκόσμιο τίτλο στο ποδόσφαιρο. Εν αντιθέσει με τις δεκάδες άλλες χώρες, όμως, η Ρωσία και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό η Κίνα, δύσκολα θα καταφέρουν να επιβιώσουν αν δεν υποταχθούν, ή, τουλάχιστον, αν δεν αντιδράσουν στον κλοιό που ολοένα και περισσότερο σφίγγει γύρω τους το 
N.At.O.

ΝΑΤΟ Dynamic Mongoose 2018
Νορβηγία, Ιούνιος - Ιούλιος

ΝΑΤΟ Dynamic Mongoose 2018
ΝΑΤΟ Dynamic
Mongoose 2018
11 μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Μόσχα και για την ακρίβεια την 25η Ιουνίου 2018 άρχισε η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Dynamic Mongoose» 2018 του N.At.O. στην θάλασσα Mongoose στην Νορβηγία. «Αύριο - μεθαύριο», (6η Ιουλίου 2018), λήγει. Μέσα, (στην Ρωσία), γιορτή, εν ολίγοις, μα, έξω, (από την Ρωσία), σε διαρκή επιφυλακή οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. 
ΝΑΤΟ Dynamic Manta 2018
Σικελία, Μάρτιος

ΝΑΤΟ Dynamic Manta 2018
ΝΑΤΟ
Dynamic
Manta
2018
Υπόψη δε ότι προηγήθηκε η άσκηση υποβρυχιακού πολέμου του N.At.O. «Dynamic Manta» 2018 στην Μεσόγειο, (ακτές Σικελίας), το διάστημα μεταξύ 2ης και 16ης Μαρτίου 2018.

www.navalanalyses.com
www.navalanalyses.com


Ελλάς & Ισραήλ

Αποτελεί προϋπόθεση η διεύρυνση του N.At.O. στα Βαλκάνια για την υλοποίηση των προ πολλού ειλημμένων αποφάσεων του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή και των Η.Π.Α. νοτίως της Κίνας.

Η πρόσδεση της Ελλάδας «στον κοτσαδόρο» του Ισραήλ, δεν
προκύπτει μόνο από το ορατό πεδίο της διπλωματίας, (βλ. π.χ. συμμετοχή των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στην Άσκηση «Ηνίοχος» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ή αντιστρόφως από την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Άσκηση «Blue Flag» των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Προκύπτει και από πλήθος μη ορατά σημεία...)...ΝΑΤΟ & Ισραήλ

Δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία η ρωσική και η κινεζική διπλωματία για τις μετά το 2010 στοχεύσεις των διοργανωτών της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης».  Φαίνεται μεταξύ άλλων π.χ. και από την μεγάλη κινητικότητα της ισραηλινής αντικατασκοπείας προς κάθε κατεύθυνση, (προς Πεκίνο, προς Μόσχα, προς Πακιστάν κ.α.), το 2012 και το 2013 το σκοπούμενο της Δύσης στην Δυτική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και στην μεταξύ Συρίας - Τουρκίας ζώνη. 

Δεν υπάρχει προηγούμενο συμμετοχής του Ισραήλ, (μιας χώρας μη μέλους του ΝΑΤΟ), σε Ασκήσεις του ΝΑΤΟ όπως ήταν οι «Saber Strike 18» και «Swift Response». Η συμμετοχή του Ισραήλ σε αναπτύξεις τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων επί ευρωπαϊκού εδάφους, (Πολωνία και χώρες Βαλτικής), είναι απολύτως σαφές για την Μόσχα και για το Πεκίνο τι σημαίνει. Ένα κράτος «υποσταθμαρχείο» των Η.Π.Α. όπως είναι το Ισραήλ, δεν έχει λόγο να καναλιζάρει τα Βαλκάνια και την Βαλτική με απώτερο στόχο τα από κοινού με τις Η.Π.Α. και με το Ηνωμένο Βασίλειο τετελεσμένα που θα προκληθούν με την πρώτη ευκαιρία σε Ιράν, Συρία, Λίβανο, ήτοι σε ότι ακριβώς αποκόπτει την Μόσχα προς τον νότο και το Πεκίνο προς δυσμάς, (βλ. θαλάσσιους, κυρίως, διαύλους).

Ραντεβού στο Κατάρ το 2022 ή ...;


Ευχή κατόπιν τούτων στα πλαίσια, (μέσα στα πλαίσια), του ρεαλισμού, θα ήταν όχι π.χ. το να νικήσει η Ρωσία το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 την Κροατία ή να φτάσει και στον τελικό, μα, να πραγματοποιηθεί το 2022 Mundial στο Κατάρ. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα -(καθώς φαίνεται, μέχρι στιγμής, συνελόντι), ναι, θα πραγματοποιηθεί (και) το Mundial αυτό. Εκτός κι’ αν πάνε ανέλπιστα καλά για το N.At.O. οι εξελίξεις και μάλιστα πιο γρήγορα - πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενε κάποιος/α. Δεν αποκλείεται αυτό, (το τελευταίο). Τα κατά τόπους, (κατά χώρα), πολιτικά όργανα Ουάσιγκτον, Τελ Αβίβ, Λονδίνου, εξάλλου, εργάζονται ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση αυτή.


text ©2018 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2018 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.gr δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP