Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ennio Morricone - Music SONGS

Ennio Morricone - Music SONGS
Ennio Morricone - Music SONGS
youtube.com/yahooxaxaxouxa

Ennio Morricone - Music SONGSΠαραγωγή και μάλιστα μεγάλη, από πλευράς Ennio Morricone, σε συνθέσεις μουσικής τραγουδιών, που δεν προορίζονται για «χαλιά», (ηχητικά), ζωντανής, (θεατρικής), ή, μαγνητοσκοπημένης, (κινηματογραφικής, ή, τηλεοπτικής), εικόνας, (κινούμενης εικόνας), δεν υπάρχει. 

Διόλου εύκολη, η επιλογή, λοιπόν, ανάμεσα, στα λίγα τραγούδια, των οποίων, το μουσικό μέρος, (την σύνθεση), έγραψε ο Ε. Μ. και περιλήφθηκαν σε άλμπουμ, αμιγώς, λαϊκών, (=ευρείας αποδοχής), ερμηνευτών. 

Το «Se Telefonando» είναι, ίσως, το πλέον, αν όχι, ένα, από τα πιό αντιπροσωπευτικά, εξ αυτών.

Κάθε φορά γίνεται ενδιαφέρον -(και από μία διαφορετική σκοπιά ενδιαφέρον)- το εν λόγω τραγούδι, αν, η, έχουσα τον επαρκή όγκο και την σωστή άρθρωση, φωνή, που το αποδίδει, το «χρωματίζει» με την δική της, (ξεχωριστή από τις άλλες φωνές), χροιά:

«Se Telefonando» 3:24
De Chiara Costanzo - Ennio Morricone - Giorgia (Giorgia Todrani)
Giorgia (Giorgia Todrani)
Giorgia (Giorgia Todrani) 

Από τηλεοπτική εκπομπή «έμεινε» στους ακροατές - θεατές η ερμηνεία της Giorgia -επαγγελματίας τραγουδίστρια από το 1994- στο συγκεκριμένο «κομμάτι», δεν το περιέλαβε σε κάποιο άλμπουμ της.

«Se Telefonando» 3:34 
Maurizio Costanzo, Ghigo De Chiara - Ennio Morricone - students West College Scotland Music Section

 students West College Scotland Music Section 

Η εκτέλεση (μουσικά) και η ερμηνεία, (φωνητικά), του συγκεκριμένου «κομματιού», από πλευράς των σπουδαστών της Σχολής Μουσικής, ενός Κολεγίου, (Πανεπιστημίου), στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Je Changerais d'Avis (Se Telefonando)»2:54
Françoise Hardy, (Maurizio Costanzo, Ghigo De Chiara) - Ennio Morricone - Françoise Hardy

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του στην Ιταλία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, (το 1966), στην Γαλλία, το συγκεκριμένο «κομμάτι». Mε την φωνή της Françoise Hardy. (Mίας από τις πλέον αξιόλογες τραγουδίστριες). Σε στίχους, γραμμένους από την ίδια, (στα γαλλικά).

«Mina - "Studio Uno 66"»

Mina Mazini (aka Mina) by Olycom
Mina, 1974, by Olycom
Aπό την Mina πρωτοερμηνεύτηκε το  συγκεκριμένο τραγούδι. (Μina Mazzini. Anna Maria Quaini το ονομά της, βάσει του επωνύμου τού τωρινού συζύγου της). Περιλήφθη στο άλμπουμ της: «Studio Uno 66» που κυκλοφόρησε το 1966 Επαγγελματίας τραγουδίστρια από το 1958 και από τις πιο γνωστές, (διεθνώς), ιταλίδες, τραγουδίστριες.

research & commentary ©2016 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr 









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP