Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η Ελλάδα, ο Κόσμος, οι Άνθρωποι, οι Λύκοι, τα Πρόβατα το 2016


Η Ελλάδα το 2016

Η Ελλάδα, ο Κόσμος, οι Άνθρωποι, οι Λύκοι, τα Πρόβατα το 2016Από την δεύτερη, (μετά το 2010), επιτυχημένη - κατά ειδική, (βλ. ξένα κέντρα αποφάσεων), ομολογία - επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας, η οποία επισυνέβη πέρυσι, (το 2015), προεξοφλείται  η απογύμνωση της Ελλάδας το 2016

Ουδείς πρόκειται να βοηθήσει την Ελλάδα το 2016 αν πέσει θύμα «ληστείας» των λιγοστών «ασημικών» που της έχουν (απο)μείνει (;) στο εσωτερικό της. Πόσο μάλλον αν

Η Ελλάδα το 2016
Η Ελλάδα το 2016
πέσει θύμα επίθεσης απ’ όσους εποφθαλμιούν εδάφη της. (Δεν έχει, άλλωστε, κάτι πολυτιμότερο να χάσει, πια, η χώρα αυτή. Ουσία, έστω, γιατί, τύποις...)....

Πάντοτε - παντού, (σε κάθε χώρα), είναι σεβαστή η άποψη της νόμιμης, (βάσει του, εκάστοτε, ισχύοντος, εκλογικού νόμου), πλειοψηφίας.  Η πλειοψηφία, αυτή, εκτίμησε, άλλωστε, το 2009, στην Ελλάδα, ότι «λεφτά υπάρχουν», ενώ, το 2015, ότι «η ελπίδα έρχεται». Στην Ελλάδα, πάντα, ε (!)


Ο Κόσμος το 2016

Δεν πέρασαν και λίγα χρόνια από το 2008 που η παγκόσμια οικονομία πήρε την κατιούσα: Στις Η.Π.Α. αρχικά. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου κατόπιν. Στον κόσμο ολόκληρο στην συνέχεια.

Ποιος διασφαλίζει την εξουσία του στο διηνεκές με «το μαστίγιο» και μόνο όμως; Ούτε οι «γκάγκστερ» του χρήματος και του τόκου. (Επι)βεβαιώνεται και από την θεωρία των οικονομικών κύκλων αυτό. Η εποχή «του καρότου», λοιπόν, μάλλον, έφτασε. Διόλου απίθανο να

Ο Κόσμος το 2016
Ο Κόσμος το 2016
τονωθεί η παγκόσμια ζήτηση την νέα, αυτή, χρονιά. «Δεν βγαίνουν» τα νούμερα «αλλιώς». Από αυτό εξαρτάται, ως επί τω πλείστον, τώρα, πια, η κερδοφορία της παγκόσμιας χονδρικής των «γκάγκστερ»: Τόσο σε επίπεδο πολυεθνικών εταιριών, όσο και σε επίπεδο διεθνούς τραπεζικής.

Εξίσου πιθανό, είναι, φέτος -αν τα ανωτέρω ευσταθούν- να τοποθετηθεί «ένα λαχταριστό κομμάτι τυρί» μπρος (και) από την «φάκα» του «ποντικού» που λέγεται Ελλάδα. Εκτός και αν ανακοπεί - εκτός και αν δεν ολοκληρωθεί η αποδόμηση κάθε έννοιας έθνους - κράτους από την δεύτερη, στην σειρά, (μετά το 2009), ομάδα ελλήνων πολιτικών εξυπηρετητών της Τράπεζας του Τέλ Αβίβ, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α., της Τράπεζας της Αγγλίας.


Οι Άνθρωποι το 2016 

Δεν προκύπτει από κάπου ότι κρίνεται σκόπιμο στην παρούσα φάση να αξιοποιηθεί η απληστία των «αγελών» και δη στο έπακρο, προκειμένου, (έτσι), να υπάρξει, κατόπιν, (υπερ)κέρδος από την αλληλοεξόντωσή τους. Ουδείς «ακέλας», κατά συνέπεια, έχει να κάνει πολλά το 2016

Θα υπάρξουν, σύμφωνα με την ατζέντα του 2016, δυσκολίες, αν όχι και αφορμές συγκρούσεων, το Καλοκαίρι, μα, θα υπερκεραστούν, το πιθανότερο. Το λανσάρισμα των νέων τεχνολογικών, βιομηχανικών αγαθών και υπηρεσιών προέχει φέτος. «Σκαρώνονται» καιρό, τώρα, τα προϊόντα αυτά και είναι έτοιμα, πια, προς διάθεση.

Οι Άνθρωποι το 2016
Οι Άνθρωποι το 2016
Κρίνεται και γι’ αυτόν τον λόγο, αν όχι, κυρίως, γι’ αυτόν τον λόγο, επιβεβλημένη η συντήρηση των ομιλούντων προβάτων. Όπως βέβαια και η διεύρυνση τους, διεθνώς. (Ναι, η διεύρυνση του καταναλωτικού κοινού στην υφήλιο). Μεταξύ των άλλων εργαλείων που θα προωθηθούν -έτοιμα είναι, άλλωστε, προς προώθηση- είναι και αυτά τα οποία θα καταστήσουν μονόδρομο, εφεξής, για τα ομιλούντα πρόβατα, τον παγκόσμιο συγκεντρωτισμό, σε ότι έχει να κάνει με τις οικονομικές δοσοληψίες τους, με την πολιτισμική δράση τους, με ζητήματα τα οποία άπτονται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σε επίπεδο μεταφορών, επικοινωνιών, συγκοινωνιών κ.λπ. Όποιος «βοσκός» συμβάλλει στην προώθηση των εργαλείων εντοπισμού των ομιλούντων προβάτων οπουδήποτε, οποτεδήποτε δεν μπορεί παρά να αμειφτεί με διάχυση «χόρτου», (χρήματος), προς τα «κάτω», (προς την βάση - προς τα ομιλούντα κοπάδια), οπότε και με παραμονή του, (έτσι), στην εξουσία.

...Προοδευτικοί «βοσκοί» εργάζονται, συνήθως, για την τόνωση της καταναλωτικής πίστης. ...Συντηρητικοί «βοσκοί» εργάζονται, κυρίως, για την διεύρυνση της καταναλωτικής βάσης, παγκοσμίως. Εκτός και αν στον «x» χώρο ή στο «y» χρόνο απαιτείται αντιστροφή ρόλων όπως, κατά κόρον, παρατηρείται, μετά το 1991, που έπαψε να υφίσταται αντίπαλο δέος στην παγκόσμια κονίστρα. Ε και; Ούτε ετέθη, ούτε τίθεται ζήτημα: Διαμοιρασμένες, μεν, σε επίπεδο ρόλων, οι πωλήσεις, [με βάση (και) το ως άνω σχήμα], μα, ουδέποτε υπήρχε περιορισμός: Όποιος δύναται να λανσάρει χρήσιμες και οιονεί κερδοφόρες για τους πωλητές ιδέες, δύναται να λανσάρει και άχρηστες, πόσο μάλλον, βλαπτικές, για τους αγοραστές, μηχανές. Και αντιστρόφως. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Εντατικά και σε γιγαντιαία κλίμακα, φέτος, όπως πολλά δείχνουν. [1]


Οι Λύκοι το 2016

Όλοι, ανεξαιρέτως, οι ομιλούντες λύκοι, δράττονται, των πολλών - μεγάλων ευκαιριών, οι οποίες ανακύπτουν, σε χρονιές ευφορίας, (σε καιρούς χρηματοδοτικών πιστώσεων), όπως αναμένεται να είναι η νέα, αυτή, χρονιά. Μηδενός εξαιρουμένου οι ομιλούντες λύκοι «χαίρονται» σε καμπές, κατά τις οποίες, η κερδοσκοπία, «βάζει», πάλι, «τα καλά της». (Σε εποχές οικονομικής «αντάρας», συνελόντι).

Σε αντίθεση με τους φανερούς εχθρούς των ομιλούντων προβάτων, όμως, οι οποίοι θα προλάβουν τα επόμενα χρόνια να «χωνέψουν» · οι κρυφοί εχθροί των ομιλούντων προβάτων, τα επόμενα χρόνια, θα βρεθούν με «τα τομάρια τους κρεμασμένα από τα τσιγκέλια»: «Με την τροφή να χαίνει έξω από τις κοιλιές τους». Με την γνώση, γύρω από τον λόγο για τον οποίο τους άφηναν να «κατασπαράζουν»
Οι Λύκοι το 2016
Οι Λύκοι το 2016
τα ομιλούντα πρόβατα, να έρχεται, σε αυτούς, μετά τον «θάνατό» τους. Ή, τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από την ιστορία: Στην αυτή συχνότητα που γοητεύονται απογοητεύονται τα ομιλούντα πρόβατα από τους ομιλούντες λύκους οι οποίοι τους συμπεριφέρονται με μπαμπεσιά, (φιλικά). Επειδή τους προβατόσχημους λύκους τους ...εκλαμβάνουν προ του χαμού τους σαν φίλους και μετά, (τον χαμό τους), σαν εχθρούς; Ποιος ξέρει...

Αν η διακίνηση χρήματος το 2016 αποδειχθεί, πράγματι, μεγάλη σε ποσότητα - ευρεία σε έκταση, (από κάθε άποψη εντατική), τότε, η αντικατάσταση του τάδε προβατόσχημου λύκου π.χ. ανοιχτού χρώματος, από τον δείνα προβατόσχημο λύκο π.χ. κλειστού χρώματος, στις κατά τόπους ηγεσίες της αγοράς ντόπιου πρωτίστως και εισαγωγής δευτερευόντως «κρέατος αμνοεριφίων», πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, μέχρι τα μέσα της νέας χρονιάς. Όπως βέβαια και η εκ νέου αντικατάσταση, κατόπιν, (προς το τέλος της χρονιάς, ενδεχομένως), του δεύτερου από τον πρώτο προδότη. Είθισται, εξάλλου, ο ένας προδότης να σπεύδει να ...σώσει τα ομιλούντα πρόβατα από τον άλλο προδότη σε εποχές που το χρήμα «φθάνει και περισσεύει» για όλους τους προδότες. Όλοι όσοι έχουν μελετήσει παρεμφερείς οικονομικούς κύκλους γνωρίζουν πόσο συχνό πολιτικό φαινόμενο είναι αυτό. [2]


Τα Πρόβατα το 2016 

Δεν αναμένεται να προκύψει κέρδος από την ανάλωση, (από την αλληλοεξόντωση), ομιλούντων λύκων το 2016 Από την πάχυνση ομιλούντων προβάτων περιμένει πλούτο η αγορά (από) το 2016 (και μετά…). Ανέκαθεν κρίνονταν σκόπιμη η συντήρηση των ομιλούντων προβάτων. Ουδέποτε συνέφερε η εξαφάνιση του είδους τους. Ιδίως σε καιρούς που το εμπόριο (επ)ανακάμπτει με οικουμενικές αξιώσεις ολκής.

Πλείστα όσα ομιλούντα πρόβατα αγνοούν ή παρεξηγούν την χρησιμότητά τους αυτή. Ή, έστω, αυτό προκύπτει από το πρόσφατο μα και από το απώτερο χθες. Πάμπολλα ομιλούντα πρόβατα αρχίζουν να τρέφουν ψευδαισθήσεις, σε ανάλογες εποχές, (σκόπιμης ευφορίας). Σε κάθε, τέτοια, καμπή, οι ισολογισμοί του Α΄ Εξαμήνου, ταλαντεύονται, μπρος απ’ τα μάτια τους, δίκην εκκρεμούς ...μοναδικής, (δήθεν μοναδικής), ευκαιρίας. Την οποία, (...ευκαιρία), το ομιλούν πρόβατο, ...δέον ...είναι να αδράξει. 

Τα Πρόβατα το 2016
Τα Πρόβατα το 2016
Πότε, όμως, ήταν, στ' αλήθεια, χρυσός, ότι έλαμπε, μπρος απ’ τα μάτια, ομιλούντος προβάτου, που «ξεστράτισε» από ομιλούν κοπάδι; Ομιλών λύκος είναι, συνήθως, καθεμιά τέτοια ...λιακάδα, (...θέρος) - ομιλών λύκος ο οποίος υποδύεται το ομιλούν πρόβατο, που, ...απλώς, παίζει, με τα καθρεφτάκια του, ...ανέμελο, κάτω από τον καλοκαιριάτικο ήλιο - περιμένοντας… Πράγματι, παρατηρημένο είναι αυτό: Όλα, σχεδόν, λάμπουν, από μακριά, σε καιρούς τεχνητής ευκολίας · και τα καμουφλαρισμένα τουφέκια και οι κάλπικες λίρες.

Κάθε ομιλούν πρόβατο που «κάθεται στα αυγά του, (στο χορτάρι του)», σε ανάλογες καμπές, δεν κερδίζει, μα, ούτε χάνει. Γιατί μία τέτοια καμπή θα είναι το 2016 όπως πολλά δείχνουν. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από το τι προτείνουν για το 2016 κατ’ ιδίαν, (όχι δημόσια), αρκετοί έγκριτοι σύμβουλοι επενδύσεων. Όποιο ομιλούν πρόβατο καμώνεται τον λύκο σε ανάλογες καμπές κερδίζει στην αρχή και κατόπιν χάνει αυτά που κέρδισε μαζί με ότι άλλο «έχει και δεν έχει». Η αυτοπεποίθηση «σκοτώνει» το ομιλούν πρόβατο που «ξεστρατίζει» όταν ο καιρός είναι, φαινομενικά, αίθριος. Το ομιλούν πρόβατο, σε τέτοιους καιρούς, κερδίζει αρκετά, χάνοντας ελάχιστα, εφόσον (παρα)μένει εντός του ομιλούντος κοπαδιού του. Ή, έστω, αυτό προτείνει η εμπειρία που έγινε γνώση από παρόμοιους οικονομικούς κύκλους του παρελθόντος. [3]

_______________
[1] Η λέξη, (ο όρος), «άνθρωποι», με βάση το παρών κείμενο, έχει την έννοια των υποκειμένων, εκείνων, τα οποία, αξιοποιούν, προς όφελός τους, τόσο την απληστία των ομιλούντων λύκων, όσο και τον φθόνο των ομιλούντων προβάτων. (Τους συμφέρει τους ανθρώπους να ενώνουν τους ομιλούντες λύκους σε εποχές που χωρίζουν τα ομιλούντα πρόβατα και αντιστρόφως).
 
[2] Η λέξη, (ο όρος), «λύκοι», με βάση το παρών κείμενο, (βλ. «ομιλούντες λύκοι»), έχει την έννοια των υποκειμένων, εκείνων, τα οποία, καταστρέφονται διά της ενώσεώς τους. (Σε κάθε καμπή, στην οποία, παρατηρείται, μεγάλος - εκτεταμένος, πολλαπλασιασμός, «αγελών», παρατηρείται, εξίσου, μεγάλη - εκτεταμένη, διαίρεση, «κοπαδιών»).

[3] Η λέξη, (ο όρος), «πρόβατα», με βάση το παρών κείμενο, (βλ. «ομιλούντα πρόβατα»), έχει την έννοια των υποκειμένων, εκείνων, τα οποία, καταστρέφονται διά του χωρισμού τους. (Σε κάθε καμπή, στην οποία, παρατηρείται, μεγάλη - εκτεταμένη, διαίρεση, «κοπαδιών», παρατηρείται, εξίσου, μεγάλος - εκτεταμένος, πολλαπλασιασμός, «αγελών»).


 text © 2016 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr
VP H Ellada o Kosmos Oi antrwpoi Oi Lykoi Ta Provata to 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2024 yahooxaxaxouxa.blogspot.com όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP