ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣΑπό τους 156 βουλευτές στους 153
μέσα σε 53 μόνον ημέρες.
Δύο, μόλις, μήνες, αφότου «έκλεισαν» οι, από 2οης Σεπτεμβρίου 2015, «κάλπες», μειώθηκε, κατά τρία, σε τυπικό και κατά δύο, σε ουσιαστικό, επίπεδο, μέλη, η κοινοβουλευτική (συμ)παράταξη τής, δεύτερης, κατά σειρά, φέτος, [μέσα σε ένα, μόλις, χρόνο, (2015)], συγκυβέρνησης Συ. Ριζ. Α. - Αν. Ελ.
Περί των κ. κ. Νίκου Νικολόπουλου, Στάθη Παναγούλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο λόγος, οι οποίοι διαγράφτηκαν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κυβερνώντων κομματικών σχηματισμών τους, εξαιτίας της άρνησής τους να (υπερ)ψηφίσουν, την 19η Νοεμβρίου 2015, στην Βουλή, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των 2 δις ευρώ.
Έτσι, τώρα, (έως και τούτη εδώ την στιγμή):
* η, μεν, Κοινοβουλευτική Ομάδα, των Αν. Ελ., έχει 9 μέλη από 10 που είχε,
* η, δε, Κοινοβουλευτική Ομάδα, του Συ. Ριζ. Α., έχει 144 μέλη από 145 που είχε. [Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατέλαβε, την έδρα του κ. Γ. Σακελλαρίδη, αφού, ο δεύτερος, επέστρεψε, παραδόξως, την έδρα του στον Συ. Ριζ. Α. (Ανεξαρτητοποιούνται, κατά κανόνα, οι εκλεγμένοι, δεν παραδίδουν την έδρα τους, λες και εκλέχτηκαν από μέλη κόμματος και μόνον)].
Η κοινοβουλευτική «πτέρυγα» της συμπολίτευσης, συνελόντι, αθροίζει, (συνολικά), 153 βουλευτές από 156 που «διέθετε» μέχρι και την 18η Νοεμβρίου 2015
[Τόσοι, ακριβώς, (153), ήταν οι βουλευτές οι οποίοι υπερψήφισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, (6η Δεκεμβρίου 2015), στην Βουλή, τον Προϋπολογισμό 2016 Τόσοι θα είναι και οι βουλευτές οι οποίοι θα υπερψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό το οποίο επίκειται, ή, λιγότεροι;]
Ανοχή σε εθνοκτονία εξασφάλισε το Καλοκαίρι, συνεργούς σε εθνοκτονία ζητά τον Χειμώνα.
Σκόπιμη, (πολιτικά), βάσει της προϊούσας (δι)ερώτησης, η από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, πρωτοβουλία, να αιτηθεί ο πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δη εσπευσμένα, την σύγκλιση Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, το Σάββατο 28ης Νοεμβρίου 2015, ώρα 12 το μεσημέρι.
Υπό τα προσχήματα:
* Ασφαλιστικού,
* Συνταγματικής Αναθεώρησης,
* Προσφυγικού.
Από το ποιά χρονική στιγμή και μετά, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα αρχίσει να κινείται στο όριο των 151 βουλευτών, εξάλλου, προκαλεί ανησυχία, η οποία, ούτε ανακοινώσιμη είναι -περιττεύει, άλλωστε, [οι πάντες γνωρίζουν, το «τι» άλλο «έρχεται» προς ψήφιση στην Βουλή...]- ούτε, βέβαια, προσφέρεται, (σαν πρόσχημα), για ανάλογες πρωτοβουλίες, ο, προ της απώλειας της εξουσίας, φόβος.
Έξι και πλέον ώρες, (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7:30 το απόγευμα), διήρκησε, το, Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο οποίο:
* η «Χρυσή Αυγή» δεν προσεκλήθη καν,
* το Κ.Κ.Ε. αρνήθηκε να προσέλθει,
* η Ε. Κ. (Ένωση Κεντρώων), σαν νέα κοινοβουλευτική δύναμη που είναι, (στις 20-9-2015 εισήλθε για πρώτη φορά στην Βουλή), παραμένει στους αστάθμητους παράγοντες όσον αφορά στο τι, εντέλει, θα πράξουν οι βουλευτές της στις επερχόμενες κρίσιμες (για ποιούς;) ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο,
* ενώ, τέλος, η στάση των άλλων κοινοβουλευτικών παρατάξεων σε αιτήματα αυτής, ή, όποια άλλης, μορφής, τα οποία, εξ ανάγκης, πια, ο πρωθυπουργός, θα απευθύνει, εφεξής, στις έτερες πολιτικές δυνάμεις, εξηγείται, λίγο πολύ, (και) από το πως κρίνουν, τώρα, (Χειμώνα 2015), η «Νέα Δημοκρατία», η «Δημοκρατική Συμπαράταξη», (Πα. Σο. Κ. - Δημ. Αρ.) και το «Ποτάμι», την ανοχή που (επ)έδειξαν το Καλοκαίρι 2015 έναντι μιας (συγ)κυβέρνησης η οποία, αν δεν είναι εθνικών μειοδοτών, τότε, είναι, πολιτικά ηλιθίων.
Ή δεν οδήγησε σε ανεξέλεγκτο χρεοστάσιο, (σε άτακτη χρεοκοπία), την χώρα, ο κ. Τσίπρας, την 3οη Ιουνίου 2015;
text © 2015 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr