Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Φτυστούγεννα 1941

Φτυστούγεννα 1941Να ενταθούν αναμένεται μέσα στο 2011 οι ασκήσεις στις οποίες υποβάλλει καθημερινά τους άνεργους και τους εργαζόμενους η κυβέρνηση στην Ελλάδα σύμφωνα πάντα και με τις σχετικές οδηγίες τής Ε.Ε. Προς «επίρρωση» τής ανωτέρω εκτίμισης επισυνάπτεται το ακόλουθο video (1):


«Φτυστουγεννιάτικη Ιστορία» ...Οικονομίας: 

Κύριε διευθυντά, 

Φτάνει πια! Οι εβδομαδιαίες –όπως η προ ημερών– εκρήξεις αρλουμπολογίας [Σ.Σ.: Η επιστολή ελήφθη με καθυστέρηση] του κληρονόμου της «θείας Αγλαΐας» αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου έφτασαν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου και απειλούν να ολοκληρώσουν την απαξίωση της πολιτικής στην πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, όταν και άλλοι συνάδελφοι σπεύδουν να ενστερνιστούν τις συκοφαντίες του. 

Ο κ. Πάγκαλος ανατρέπει και το δικαιικό μας σύστημα και προσφεύγει σε μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης καλώντας τα θύματα των συκοφαντιών του να αποδείξουν την αθωότητά τους. 

Παρά ταύτα θα τον ακολουθήσω. Του απαντώ: 

- Ουδέποτε έκανα ή επεχείρησα να κάνω οποιονδήποτε διορισμό στο Δημόσιο ή στις αμαρτωλές δημοτικές επιχειρήσεις. 

- Υπερασπίστηκα με σθένος το λεγόμενο «νόμο Πεπονή», δηλαδή τη διαδικασία του Α. Σ. Ε. Π., τη σπουδαιότερη ίσως κοινωνική αλλαγή της οκταετίας του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, και ουδέποτε επιχείρησα να ρίξω σε αυτόν την ευθύνη για την ανεργία. 

- Πολέμησα τη νοοτροπία των «δικών μας παιδιών». Και υπερασπίστηκα το δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να έχουν πρόσβαση στην εργασία. 

Είναι αλήθεια ότι είχαμε πάντοτε διαφορά νοοτροπίας με το συντονιζόμενο από τον κ. Ραγκούση αντιπρόεδρο όσον αφορά τη λειτουργία ενός πολιτικού. 

«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος. 

«Κανείς», του είχα απαντήσει. 

«Ε τότε δεν θα εκλεγείς». Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος… Απειλείται δε και η εκλογή της συζύγου του. 

Και για να τελειώνουμε: Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω. Για να το λέει. Αρνούμαι όμως αυτή την κατηγορία για τον εαυτό μου. Στην πολιτική έδωσα, δεν πήρα. Αναγκάστηκα να πουλήσω ένα κτήμα στο Διόνυσο, ένα διαμέρισμα στην Ιπποκράτους (της συζύγου μου) και ένα εξοχικό στο Σοφικό (της συζύγου μου) και αυτή τη στιγμή η μόνη ιδιοκτησία που έχω είναι το σκάφος μου (12 μέτρα ) και ένα αυτοκίνητο που αγόρασα μεταχειρισμένο. Και δεν προσδοκώ καμιά κληρονομιά. [Σημείωση: Προς αποφυγή παρανοήσεων. Δεν αμφισβητώ επ’ ουδενί τη νομιμότητα των κτήσεων του κ. Πάγκαλου και όπως, δε, είπε ο κ. Βουλγαράκης, παν το νόμιμο είναι και ηθικόν. Μόνον που ο κ. Βουλγαράκης δεν έκανε ποτέ το σοσιαλιστή.] 

Ελπίζω ο κ. Πάγκαλος να μην μου απαντήσει. Θα το θεωρήσω σαν αίτηση συγνώμης. Διαφορετικά, θα ήταν δυσάρεστο να ανεβοκατεβαίνουμε στα κτίρια της τέως Σχολής Ευελπίδων.

Τον τίτλο: «ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΗ» φέρει η προηγούμενη «φτυστουγεννιάτικη ιστορία» ...οικονομίας. Με την μορφή επιστολής - απάντησης την έγραψε και την έστειλε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ο δημοσιογράφος και στέλεχος τού Πα.Σο.Κ. (πρώην υπουργός, αναπληρωτής υπουργός, υφυπουργός και βουλευτής) κ. Γιάννης Καψής. Στο συγκεκριμένο περιοδικό δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2010 και αναδημοσιεύτηκε (αναρτήθηκε) την επομένη (8 Οκτωβρίου 2010) στην ηλεκτρονική του έκδοση...
 Πηγή: m-epikaira.gr


«Φτυστουγεννιάτικη Ιστορία» ...Άμυνας: 

Στις εκλογές που γίνονται σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου. Και μόνο γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι του Κ.Κ.Ε. και να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων και οι δήθεν ανεξάρτητοι. Όλοι αυτοί κουβέντα δεν λένε για την ταμπακιέρα. Κατά τα άλλα περισσεύουν οι κορώνες για το ποια είναι και ποια δεν είναι η πατριωτική πολιτική. 

Η κυβέρνηση του Πα. Σο. Κ φέρνει ιστορική ευθύνη γιατί οδηγεί στην απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δικαιώματα εξόρυξης πετρελαϊκών κοιτασμάτων. 

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση, χωρίς καμία δικαιολογία, δεν προχωρά στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α. Ο. Ζ.) και της υφαλοκρηπίδας των νησιών την οποία δικαιούται η Ελλάδα, σύμφωνα με την σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. 

Βαδίζει στον δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων που αποδέχτηκαν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, τόσο με την Δήλωση της Μαδρίτης των Σημίτη - Ντεμιρέλ, όσο και με τη αποδοχή των απαιτήσεων του Ν. ΑΤ. Ο., που στην ουσία απαγορεύει τις υπερπτήσεις ελληνικών στρατιωτικών αεροσκαφών πέραν των 6 ναυτικών μιλίων σε ελληνικά νησιά, ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, απ’ τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο. 

Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε επίσημα στη συγκρότηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία και σε μυστικές διαπραγματεύσεις εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η άρχουσα τάξη είναι πρόθυμη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στην περιοχή. Προσδοκά κέρδη απ’ την έστω και μειωμένη συμμετοχή στην συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Θέλει να διασφαλίσει την αναβάθμιση της χώρας ως κόμβου μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Δίνει έμφαση στη συμμετοχή της στην νέα δομή του Ν. ΑΤ. Ο. 

Γι’ αυτό δεν προχωρά στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του Καστελλόριζου, με την οποία ενώνονται νοτίως η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Τουρκία ζητά με επιμονή την «εξαίρεση» του Καστελλόριζου από κυριαρχικά δικαιώματα, γιατί δυσχεραίνει τα επεκτατικά της σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει ούτε καν την σταθερή καθημερινή επικοινωνία και τροφοδοσία του Καστελλόριζου, απ’ τα γειτονικά ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος. 

Ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού πρέπει να εκφραστεί με την δράση του λαού και με την ψήφο του σήμερα.

Τον τίτλο: «ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» φέρει η προηγούμενη «φτυστουγεννιάτικη ιστορία» ...άμυνας. Με την μορφή άρθρου την έγραψε και την έστειλε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ο υπεύθυνος Τύπου τού Κ.Κ.Ε. (Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας) κ. Μάκης Μαΐλης. Στην εφημερίδα αυτή και συγκεκριμένα στην 16η σελίδα τού φύλλου τής 7ης Νοεμβρίου 2010 (ημέρας Δημοτικών Εκλογών) δημοσιεύτηκε...
 Πηγή: paron.gr

Να ενταθούν αναμένεται μέσα στο 2011 οι ασκήσεις στις οποίες υποβάλλει καθημερινά τους διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς η κυβέρνηση στην Ελλάδα σύμφωνα πάντα και με τις σχετικές οδηγίες τού Ν.ΑΤ.Ο. Προς «επίρρωση»
τής ανωτέρω εκτίμισης επισυνάπτεται το ακόλουθο video (2):


2010 yahooxaxaxouxa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Από την 27η Απριλίου 2013 και μετά, δόθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων, σε αυτό, εδώ, το ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2010 - 2018 yahooxaxaxouxa.blogspot.gr όπου αναφέρεται, σημειώνεται.
To yahooxaxaxouxa.blogspot.gr δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών» (links).

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP